Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

SKA turpina graut "Severstal", "Dynamo" pagarinājumā pārspēj CSKA

SKA turpina graut "Severstal", "Dynamo" pagarinājumā pārspēj CSKA
SKA vārtos šovakar nepārspēts palika Iļja Ježovs
Foto: www.ska.ru

Šodien Kontinentālās Hokeja līgas Gagarina kausa izcīņas spēlēs uzvaras izcīnīja Sanktpēterburgas SKA un Maskavas "Dynamo". SKA izbraukumā izcīnīja trešo uzvaru pēc kārtas sērijā, ar 4:0 pārspējot Čerepovecas "Severstal", bet Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Maskavas "Dynamo" pagarinājumā ar 3:2 pieveica Jāņa Sprukta pārstāvēto Maskavas CSKA. Dienas agrajā spēlē Cerības kausa finālā iekļuva Habarovskas "Amur", sāncenšus no Jekaterinburgas "Avtomobilist" pieveicot pēcspēles metienu sērijā. Vienīgo metienu bullīšos realizēja Ņikita Gusevs.

"Severstal" – SKA

Pirmajā periodā ievērojami dominēja viesi no Sanktpēterburgas. Lai gan metienu attiecība bija tikai nedaudz par labu SKA (12 pret 10), pie tam viesiem bija vairāk noraidījumu, bīstamāk uzbruka tieši viņi. Košečkins ielaida katru ceturto metienu – precīzi bija Ramsteds, Varnakovs un Burdasovs.

Otrajā periodā SKA dominance turpinājās, epizodiski gan mājiniekiem atbildot ar pretuzbrukumiem. Šoreiz jau viesi nomētāja pretiniekus (17-7), bet guva tikai vienus vārtus – precīzs bija Ņeprjajevs, kā arī satricināja vārtu konstrukciju.

Trešajā periodā vārti vairs netika gūti – lai gan abām komandām bija iespējas, tomēr glāba gan vārtsargi, gan vārtu pārliktnis. Divas piespēles uzvarētāju rindās atdeva Dmitrijs Kaļiņins, bet Iļja Ježovs atvairīja visus 32 metienus. Viņa kolēģis "Severstal" vārtos Vasīlijis Košečkins tika galā ar 39 no 43 Sanktpēterburgas kluba hokejistu metieniem.

"Dynamo" – CSKA

Aktīvāk maču iesāka "Dynamo" un jau otrajā minūtē izvirzījās vadībā pēc Romāna Derļuka metiena. Mača turpinājumā CSKA kļuva arvien aktīvāki, tomēr arī negatīvā ziņā – ar 12 sekunžu intervālu nopelnīja Deniss Deņisovs un Sergejs Širokovs. Lielisko iespēju Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītā komanda neizmantoja, noraidījumu nopelnot Marekam Kvapilam. Armijnieki turpināja būt aktīvi, un 13.minūtē Nikolajs Prohorkins rezultātu izlīdzināja. Turpinājumā abas komandas cīnījās līdzīgi, bet perioda beigās pēc Aleksandra Radulova piespēles no aizvārtes CSKA vadībā izvirzīja Oļegs Kvaša.

Jau otrā perioda pašā sākumā Deņisovs tika noraidīts otro reizi mačā, un "Dynamo" varēja spēlēt vairākumā. Vārtus gūt neizdevās, un kopumā visā periodā miličiem bija liels pārsvars, tomēr vārtu guvumā iespējas pārvērst neizdevās. Kas nenotika otrajā, piepildījās trešajā periodā – trīs minūtēs pēc perioda sākuma Janne Jalasvāra izlīdzināja rezultātu, raidot ripu vārtos no neērtās puses. Mača turpinājumā veiksmīgāki bija abu komandu vārtsargi Aleksandrs Jerjomenko un Rastislavs Staņa, bet vārti vairs netika gūti.

Pagarinājumā abas komandas nevairījās no ātra hokeja un neiesēdās aizsardzībā, bet par ielaišanos šādā hokejā samaksāja CSKA – mača 72.minūtē uzvaras vārtus "Dynamo" labā guva Konstantīns Gorovikovs. Gorovikovam kopumā mačā 1+1, bet CSKA rindās lielisku spēli aizvadīja Rastislavs Staņa, atvairot 49 no 52 "Dynamo" hokejistu metieniem. Jānis Sprukts armijnieku rindās nospēlēja nepilnas 19 minūtes, izdarīja vienu metienu pa vārtiem un uzvarēja deviņos no 19 iemetieniem.

"Amur" - "Avtomobilist"

Maču aktīvāk iesāka mājinieki – kopumā vairāk uzbruka Jevģēnija Lobanova sargātajam cietoksnim, kas arī deva rezultātu. Viesu aizsarga Aleksandra Juksejeva nopelnīto noraidījumu vārtu guvumā pārvērta Vjačeslavs Ļitovčenko. Abas komandas atlikušajā pirmā perioda daļā nopelnīja pa noraidījumam, bet vārtus gūt nespēja, lai gan viesiem bija labas iespējas rezultātu izlīdzināt.

Otro periodu aktīvāk iesāka "Avtomobilist" un tika atalgoti ar vairākumu – noraidīts tika Ilšats Bilalovs. "Avto" pietika ar piecām sekundēm, lai realizētu vairākumu – precīzs bija Trjamkins. Gandrīz uzreiz viesi paši nokļuva mazākumā, tomēr tas viņus neapturēja no izvirzīšanās vadībā – vārti Fjodora Malihina kontā. Perioda turpinājumā abas komandas apmainījās ar diviem noraidījumiem, tomēr vārtsargi un aizsardzība bija pārāka par uzbrukumu, un vārti netika gūti.

Trešajā periodā "Amur" atguva iniciatīvu. Viesi sāka pelnīt vienu noraidījumu pēc otra, un trešo no tiem Topi Jākola pārvērta vārtu guvumā 55.spēles minūtē. Atlikušajās piecās minūtēs vārti netika gūti, kas nozīmēja, ka mačs turpināsies pagarinājumā.

Pagarinājuma sākumā abas komandas apmainījās uzbrukumiem, bet devītajā minūtē Aleksejs Makejevs guva vārtus "Avtomobilist" labā, kas nozīmēja, ka sērijas uzvarētāja noteikšanai notiks pēcspēles metieni. Vienīgais precīzais metiens padevās "Amur" hokejistam Ņikitam Gusevam, ievedot Habarovskas klubu Cerības kausa finālā.

KHL, 11.marts

"Amur" – "Avtomobilist" 2:3 (1:0, 0:2, 1:0, 0:1)

Vārti: 11:19 Ļitovčenko (Tarasovs, Juņkovs, vair.) 1:0, 23:02 Trjamkins (Savčenko, Malihins, vair.) 1:1, 24:03 Malihins (Savčenko, maz.) 1:2, 54:14 Jākola (Bilalovs, vair.) 2:2, 68:27 Makejevs (Špirko, Simakovs) 2:3.
Metieni: 48:30.
Soda minūtes: 10:18.
Vārtsargi: Aleksejs Kuzņecovs – Jevģēnijs Lobanovs.

"Severstal" – "SKA" 0:4 (0:3. 0:1, 0:0)

Vārti: 7:53 Ramsteds (Panarins) 0:1, 9:05 Varnakovs (Aleksandrovs) 0:2, 12:18 Burdasovs (Kaļiņins, Afinogenovs) 0:3, 31:07 Ņeprjajevs (Kučerjavenko, Kaļiņins) 0:4.
Metieni: 32:43.
Soda minūtes: 8:10.
Vārtsargi: Vasīlijs Košečkins – Iļja Ježovs

"Dynamo" – CSKA 3:2 (1:2, 0:0, 1:0, 1:0)

Vārti: 1:41 Derļuks (Gorovikovs) 1:0, 12:12 Prohorkins (Kugriševs, Zubovs) 1:1, 18:11 Kvaša (A.Radulovs, I.Radulovs) 1:2, 43:00 Jalasvāra 2:2, 71:30 Gorovikovs (Kasjančuks) 3:2.
Metieni: 52:18.
Soda minūtes: 2:8.
Vārtsargi: Aleksandrs Jerjomenko – Rastislavs Staņa

Izmantotais avots:
Континентальная Хоккейная Лига - KHL.RU -...