Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Vosekalns pievienojies Ķīnā bāzētai komandai

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Vosekalns pievienojies Ķīnā bāzētai komandai
Andris Vosekalns
Foto: Jānis Lārmanis

LETA. Latvijas riteņbraucējs Andris Vosekalns nākamo sezonu pavadīs Ķīnā bāzētajā Starptautiskās Riteņbraukšanas savienības (UCI) kontinentālajai komandā "Hengxiang".

"Esmu sajūsmā par šādu iespēju un jaunu izaicinājumu, taču vispirms vēlos teikt paldies visiem, kas iepriekš bijuši kopā ar mani un mani atbalstījuši un motivējuši," pavēstījis Vosekalns, vispirms pasakoties "Rietumu Banka - Rīga" komandai par daudzajiem kopā pavadītajiem gadiem. "Paldies visiem, kas īstajos brīžos mani atbalstījuši un bijuši blakus, neļāvuši nolaist rokas un mudinājuši turpināt cīnīties."

Vosekalns vienu no karjeras lielākajiem panākumiem guva 2014.gadā, kad triumfēja Latvijas čempionāta grupas braucienā. Citās profesionālajās sacensībās viņš līdz šim nav spējis uzvarēt.

"Rietumu Banka - Rīga" komandu Vosekalns pārstāvēja kopš 2012.gada un tagad pirmoreiz dosies uz ārzemju vienību. "Hengxiang" komanda pārsvarā startē sacensībās Ķīnā, bet dodas arī uz citām UCI kategorijas sacensībām Āzijā.

Kā zināms, šogad Latvijā pirmoreiz ilgā laikā vairs nebūs profesionālā šosejas riteņbraukšanas komanda, līdz ar to daudzi tās līdzšinējie sportisti devušies leģionāru gaitās.

Jaunajā sezonā Pasaules tūres līmenī startēs Toms Skujiņš, kurš pievienojās "Trek Segafredo" un Aleksejs Saramotins, kurš otro gadu pēc kārtas pārstāvēs "Bora - Hansgrohe" vienību.

Tikmēr profesionālajā kontinentālajā līmenī startēs Andžs Flaksis, kurš pagarinājis līgumu ar ASV bāzēto komandu "Holowesko Citadel", Gatis Smukulis no "Delko Marseille Provence KTM" vienības un Krists Neilands no "Israel Cycling academy" komandas, bet kontinentālā līmeņa vienību sastāvos būs arī Emīls Liepiņš ("One Pro Cycling"), Māris Bogdanovičs ("Amore & Vita - Selle SMP - Fondriest") un Mārtiņš Pluto ("Monkey town").

Tikmēr Latvijas vadošā riteņbraucēja dāmu konkurencē Lija Laizāne arī jaunajā sezonā startēs Itālijas profesionālās komandas "Aromitalia Vaiano" sastāvā.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2018-01-11 15:54, pirms 6 gadiem
No vienas puses labi, kad Rietumu banka komandas vairs nav. Riteņbraucēji kas jau bija iesildījuši vietiņu, nu spiesti meklēt komandas ārzemēs, ja grib palikt profesionāļos. Bēcim un Kaņepājam , laikam būs grūti atrast komandu ārzemēs. Žēl vienīgu u-23 braucēji- Kalniņš, Gavars un pārējie jaunie braucēji, jo Rietumu Delfin bija kā labs atspēriena punkts profesionālās riteņbraukšanas karjerā.

     [+] [-]

, 2018-01-11 16:39, pirms 6 gadiem
Andrim jāmācās valodas tagad bus.pagaidām vienīgais ārzemnieks tajā komandā.Pārējie Ķīnieši

     [+] [-]

, 2018-01-11 19:02, pirms 6 gadiem
fanu klubs#13 rakstīja: Andrim jāmācās valodas tagad bus.pagaidām vienīgais ārzemnieks tajā komandā.Pārējie Ķīnieši
Mierīgi - uzvara - 勝利