Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Tomiks pirmo reizi iekļūst ATP finālā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Tomiks pirmo reizi iekļūst ATP finālā
Bernards Tomiks
Foto: AP/Scanpix

20 gadus vecais Austrālijas tenisists Bernards Tomiks sestdien spēlēs savā karjeras pirmajā ATP finālā, mājās, Sidnejā, "World Tour 250" sacensību titula spēlē sacenšoties ar Dienvidāfrikas pārstāvi Kevinu Andersonu.

Tomiks vakar ceturtdaļfinālā trīs setos uzveica pagājušā gada Sidnejas turnīra čempionu Jarko Nieminenu, bet šodien spēja uzvarēt divos setos, lai gan pirmo partiju itālietim Andreasam Sepi varēja zaudēt. Sepi dramatiskā taibreikā neizmantoja četras setbumbas un zaudēja ar 10:12. Jāpiebilst, ka Sepi pie 5:5 bija sešas breikbumbas, taču arī ar to realizāciju nesekmējās. Tomiks pirmā seta izskaņā sūdzējās par reiboni, saņemot zāles. Otrajā setā Austrālijas tenisists uzvarēja ar 6:4.

Tomikam karjeras pirmais ATP fināls (līdz šim labākais rezultāts pērn pusfināls Brisbenā), bet Sidnejā Austrālijas tenisists finālā pēdējo reizi spēlēja 2008. gadā, kad Kriss Gučione divos taibreikos piekāpās Dmitrijam Tursunovam. Tomiks šogad cīnās bez zaudējumiem, uzvarot visus septiņus mačus. Trīs no tiem gan bija Hopmana kausā, kas oficiālajā ieskaitē neies.

Tomika pretinieks finālā būs DĀR labākais tenisists Kevins Andersons, kurš trīs setos uzveica pagājušā gada finālistu Žiljēnu Beneto – 3:6, 6:4, 7:6(8). Andersonam pirmā uzvara trīs spēlēs pret sīksto francūzi. Beneto pirmajā setā tika pie diviem breikiem, bet turpinājumā savas iespējas nerealizēja tik labi. Andersons taibreikā ar servi atspēlēja vienu mačbumbu.

26 gadus vecajam Andersonam finālos lielāka pieredze – 2008. gadā pirmajā finālā zaudēts Lasvegasā, bet nākamie divi uzvarēti. Vispirms 2011. gadā savās mājās nu jau vairs neeksistējošā turnīrā Johannesburgā un pērn Delrejbīčā. Abi finālisti ATP turnīros tikušies vienreiz, 2011. gadā Šanhajā trīs setos uzvarot Tomikam – 7:6(5), 6:7(4), 6:3.

"Apia International Sydney". ATP "World Tour 250" turnīrs

Pusfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
Bernard Tomic – (3) Andreas Seppi7:6(10) 6:4
Kevin Anderson – Julien Benneteau3:6 6:4 7:6(8)

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(3) Andreas Seppi – (8) Marcel Granollers6:4 7:5
Bernard Tomic – Jarkko Nieminen6:7(6) 6:4 6:2
Julien Benneteau – Ryan Harrison6:4 6:2
Kevin Anderson – Denis Istomin6:4 6:3
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-01-11 15:45, pirms 11 gadiem
"Tomiks pirmā seta izskaņā sūdzējās par reibumu,.."

Par reibumu var sūdzēties alkoholoķis. Tomiks, visticamāk, sūdzējās par reiboni.

  +1 [+] [-]

, 2013-01-11 16:12, pirms 11 gadiem
fasans rakstīja: Nākamais, Leitons.
Līdz Leitonam tur vēl kā līdz Mēnesim. Leitons šajā vecumā jau bija pasaules elites tenisists, un vinnēja savu pirmo Grand Slam. Turklāt čalis bija un vēljoprojām ir ar milzu darba spējām. To gan nevar teikt par Tomiku. Viņš vairāk izceļās ar alkoholu, kautiņiem un tādā lietām. Diez vai kādreiz pat pietuvosies Hjūita sasniegumiem.