Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Grīnfelds lieliski debitē pasaules čempionāta spēcīgākajā klasē

Juris Grīns
Juris Grīns

Grīnfelds lieliski debitē pasaules čempionāta spēcīgākajā klasē
Andris Grīnfelds. Foto: Copyright DG Design / Denis Günther

Ar "CEC I.S. Racing" komandas sportista Andra Grīnfelda debiju ir sākusies 2020. gada superenduro pasaules čempionāta sezona. Pirmajās sacensībās spēcīgākajā "prestige" klasē izcīnīta 13. vieta.

Sezonas atklāšana norisinājās sestdien, 7. decembrī Polijas pilsētā Krakovā, pilnībā izpārdotajā "Tauron" arēnā. Andris superenduro disciplīnā atzīstami sevi pierādījis jau iepriekš, izcīnot Eiropas vicečempiona titulu 2018. gadā un kāpjot uz goda pjedestāla arī 2019. gada pasaules kausā "junior" klasē. Tomēr šis gads ir liels lēciens uz priekšu, jo cīņa ir uzsākta visspēcīgākajā pasaules čempionāta klasē.

Sestdiena iesākās ar treniņiem un kvalifikāciju, Grīnfeldam veiksmīgi izdevās izcīnīt iespēju stāties pie starta barjeras, atstājot bez fināla vairākus citus spēcīgus braucējus. Sacensību galvenajā daļā sekoja trīs finālbraucieni, kuros izcīnītas 12., 14. un 13. vieta, kas kopvērtējumā deva 13. rezultātu debijas sacensībās pasaules čempionātā.

Andra Grīnfelda komentārs par sacensībām: "Braucot uz šīm sacensībām, pat īsti nevarēju saprast, ko sagaidīt, jo apzinājos, ka šis ir pats augstākais punkts šajā sporta veidā, un visi konkurenti būs ātri un pieredzējuši braucēji. Tomēr bija pārliecība, ka šajā gadā esmu labi pastrādājis un arī manam rezultātam jābūt konkurētspējīgam. Koncentrējos uz to, ka galvenā cīņa sāksies jau no rīta, par iekļūšanu finālā, jo sacensībām automātiski kvalificējās īpaši izvēlēti 11 sportisti, kuri ir rūpnīcas un citu spēcīgu komandu braucēji, līdz ar to bija jācīnās par trīs atlikušajām vietām pie starta barjeras, kas man padevās labi. Izcīnot vietu finālā, sajūtas bija trakas, jo šis sports ir ļoti neprognozējams, otrajā braucienā piedzīvoju vairākus kritienus un saķeršanās, tomēr man prieks, ka ar katru braucienu sāku justies labāk un pārliecinošāk. Šī noteikti bija vērtīga pieredze un ir gandarījums, ka esmu spējīgs braukt kopā ar pasaules spēcīgākajiem. Tagad man ir labs atskaites punkts, lai turpinātu darbu un uz nākošo posmu ierastos vēl spēcīgāks. Jāsaka liels paldies manai komandai un atbalstītājiem, jo viens es tur nekad nebūtu nonācis."

Turpmākie FIM superenduro 2020. gada pasaules čempionāta posmi:

PosmsDatumsNorises vieta
Vācijas GP4. janvārisRīza ("SachsenArena")
Spānijas GP18. janvārisLakorunja ("Coliseum da Coruña")
Ungārijas GP1. februārisBudapešta ("Papp Lazslo Sportarena")
Polijas GP14. martsLodza ("Atlas Arena")