Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Losandželosas "Clippers" pārspēj "Raptors" un lietuviešus

Rolands Eliņš

Losandželosas "Clippers" pārspēj "Raptors" un lietuviešus
Bleiks Grifins Toronto spēlētāju ielenkumā
Foto: AP/Scanpix

Šodien Nacionālās basketbola asociācijas ietvaros Losandželosā vietējā "Clippers" vienība rīta (Latvijas vakara) spēlē uzņēma Toronto "Raptors" klubu, kura sākumsastāvā devās divi lietuviešu spēlētāji. Tas gan nepalīdzēja izvairīties no zaudējuma ar 83:102. Pagalam neveiksmīgi Toronto klubs aizvadīja spēles pēdējo ceturtdaļu, kurā guva tikai 10 punktus pret pretinieku 25.

Toronto „Raptors” Losandželosā ieradās sev ne pārāk izdevīgā laikā, jo „Clippers” bija uzvarējuši piecās iepriekšējās spēlēs pēc kārtas un pašlaik atrodas Klusā okeāna divīzijas galvgalī. „Raptors” tikmēr šosezon spējuši uzvarēt tikai četrās spēlēs un ieņem 13.vietu Austrumu konferencē.

Savainojuma dēļ šajā spēlē nevarēja piedalīties nesenais „Raptors” jaunieguvums Mikaels Pjetruss. Viņu aizstāja lietuvietis Lins Kleiza, līdz ar to „Staples” arēnā Toronto sākumsastāvā izgāja divi Lietuvas pārstāvji – centra pozīcijā šajā komandā spēlē jaunais lietuviešu talants Jons Valančūns.

Lins Kleiza ar tālmetienu un rezultatīvu piespēli palīdzēja savai komandai izvirzīties vadībā ar 7:3, taču viņa tautietim Valančūnam tik veiksmīgi spēles nevedās, jo ātri tika sapelnītas piezīmes pret „Clippers” garajiem spēlētājiem Džordanu un Grifinu, kurš jau pirmajā ceturtdaļā guva 10 punktus. Ceturtdaļu „Clippers” noslēdza ar 25:21.

Otrajā ceturtdaļā, spēlē iesaistoties agrīnajam kandidātam uz NBA labākā rezervista balvu Džamalam Kroufordam, „Clippers” spēja pārsvaru palielināt līdz pat astoņiem punktiem 42:34. Tiesa, nākošajās sešās minūtēs bumba spītīgi atteicās doties „Raptors” grozā, un „Clippers” realizēja tikai vienu metienu no spēles, kamēr veiksmīgi spēlēja eiropieši – Kleiza un Andrea Barnjāni, kuri puslaika noslēgumā vadībā izvirzīja Toronto vienību 47:44.

Otrajā puslaikā apskaužamu pašaizliedzību cīņā pēc bumbas nodemonstrēja Grifins, taču „Clippers” izrāvienu noslāpēja Lina Kleizas astoņi pēc kārtas gūtie punkti. Jāpiezīmē, ka Grifins vairākkārt iesaistījās asās vārdu pārmaiņās un cīniņos ar „Raptors” garajiem spēlētājiem. Savukārt ceturtās ceturtdaļas pašā sākumā diezgan rupji „Raptors” caurgājienu apturēja Mets Bārnss, gan uzreiz atvainojoties par šo pārkāpumu. Rezultāts deviņas minūtes līdz ceturtdaļas beigām joprojām bija līdzīgs- 79:80.

Nākošo astoņu minūšu laikā gan „Clippers” veica izšķirošo izrāvienu (19:1), panākot rezultātu 99:80. Toronto „Raptors” kļūdījās no visām iespējamajām situācijām, netrāpot pat samērā brīvus metienus, un atzina Losandželosas komandas pārākumu ar rezultātu 83:102. Tā bija "Clippers" sestā uzvara, bet "Raptors" ceturtais zaudējums pēc kārtas.

Diemžēl abas komandas nespēja jau izšķirtās spēles galotni aizvadīt mierīgā ceļā, un pusotru minūti līdz spēles beigām asumos iesaistījās Mets Bārnss un Džons Lūkass, kuri abi tika izraidīti no spēles.

Rezultatīvākais Losandželosas vienībā bija Bleiks Grifins, kurš guva 19 punktus un izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas, savukārt Krisam Polam 16 punkti.Toronto rindās Demaram Derozanam 24 punkti, bet Lins Kleiza 29 minūtēs guva 17 punktus, realizējot piecus tālmetienus. Otrs lietuvietis Valančūns nospēlētajās 17 minūtēs guva tikai vienu punktu.

Izmantotie resursi:
NBA.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2012-12-10 02:53, pirms 11 gadiem
Rietumu vilciens rakstīja: Raptori ir galīgi auzās nu jau kuro sezonu, kā neiet tā neiet, un kamēr tur būs itālis , kurš izlidina nez cik metienus un star wars uzbrucējs - derozus, tikmēr nekā nemainīsies, kā kūleņos pa leju tā kūleņo un klubs arī neko īpaši nemaina , izdara tikai tizlas maiņas un paraksta tizlus līgumus, kur tad ir tas vecis no NYK ar lielo papīru? - jēga no viņa? drausmas, LAC monstri, skatos, ka Odoms beidzot kaut ko sametis, bet nokrities gan ir līdz zemajam līmenim.
Toronto nav tas pievilcīgākais mērķis NBA zvaigznēm un labiem spēlētājiem (maigi izsakoties), tāpēc jāmēģina ar draftu (tas ir grūti, tas ko izdarīja OKC ar draftu ir reāla veiksme) vai arī ar maiņas darījumiem (ja tev nekā laba nav, neko labu arī nedabūsi). Jāgaida labs draft pick un var kko domāt, vēl jau nezin kas no Jonas iznāks
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2012-12-10 08:48, pirms 11 gadiem
Nu nav jau Toronto tas sastāvs tik švaks. Liela daļa zaudējumu ir ar ne vairāk kā 5 punktiem spēles galotnē. Man domāt, ka treneris švaks, ja zaud spēles galotnē.
Leikeriem ar neko rožaini neiet - arī spēlētāji sūdīgi???