Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Klāt neprognozējama Latvijas kausa izcīņa volejbolā

Jānis Celmiņš

Klāt neprognozējama Latvijas kausa izcīņa volejbolā
Aivars Siļutins sev ierastajā Ozolnieku SN
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

Šodien Ozolnieku Sporta namā startēs Latvijas 2011. gada kausa izcīņa volejbolā. Četri labākie mūsu klubi uzsāks cīņu par kausu ar pusfināla cīņām, bet jau svētdien paredzēts turnīra fināls. Kaut ko prognozēt šogad ir ļoti grūti, tāpēc cīņas solās būt visai interesantas.

Gan klubiem, gan federācijai grūtajos finansiālajos apstākļos gādību par Latvijas kausa izcīņas organizēšanu šogad uzņēmies Ozolnieku klubs, tādejādi turnīrs šogad risināsies Ozolniekos – daudziem neierastā šaurībā, taču pilnu tribīņu priekšā (autora prognoze). Sākotnēji interese par turnīra organizēšanu bijusi arī daugavpiliešiem, taču formalitātes klubs nav spējis sakārtot, līdz ar to svētdien kauss tiks vests, kur komandas cīņu par to uzsāks ar diviem pusfināliem sestdien.

Pusfināla spēļu teksta tiešraides šeit:
Livestats - Lāse - Biolars
Livestats - Poliurs - DU

„Lāse-R / Rīga” pret „Biolars”

Pirmajā pusfinālā (šodien pulksten 16.00) laukumā dosies Latvijas čempionvienība un aizvadītā gada kausa fināliste „Lāse-R / Rīga”, kurai pretī stāsies Jelgavas „Biolars” volejbolisti. Rīdziniekiem, kuri sezonu iesāka visai veiksmīgi, noteikti nedaudz iegrieza Latvijas izlases treniņnometne. Ne tik daudz spēlētāju kā treneru (Raimonda Vildes un Ainara Cīruļa) aizņemtība darbā ar izlasi komandas treniņprocesu noteikti nedaudz pabojāja. Pēc izlašu pauzes „Lāse” pamanījās zaudēt „Daugavpils Universtātes” komandai (2:3), bet jau dienu vēlāk apspēlēja „Schenker” līgas pastarīti „Voru” komandu. Nelielas problēmas komandā esot (apslimis Artūrs Sivickis, personīgas dabas problēmas Artūram Kiseļevam), taču visi galvenie spēki būšot gatavi spēlēt.

Tikmēr jelgavnieki savas rindas papildinājuši ar pieredzējušo Agri Leiti, kurš pastiprinājis „Biolars” cēlāju pozīciju, kļūstot jau par ceturto šīs pozīcijas spēlētāju komandā. Jelgavas komandas treneris Jurijs Deveikus pauž, ka četri cēlāji komandā ir tikai „uz papīra”. Vjačeslavs Grimailovs komandas treniņos piedalās neregulāri (to liedz darīt pamatdarbs), līdz ar to komandai Agris noteikti spēs palīdzēt, pieļaujams, ka ne tikai treniņos. Šobrīd izsāktās, ka cēlāju pozīcija jelgavniekiem ir visdrošākā – divi bijušie Latvijas izlases cēlāji.

Interesanti, ka abas komandas šosezon savā starpā vēl nav spēlējušas un to pirmā cīņa „Schenker” līgā paredzēta vien 18. decembrī. Neskatoties uz to kaut kādus secinājumus izdarīt noteikti var. Gan uz papīra (sastāva komplektācija), gan dzīvē („Schenker” līgas turnīra tabula) nedaudz priekšā ir rīdzinieki, taču šis pārākums nav tik ievērojams, lai prognozētu „Lāsei” vieglu pastaigu ceļā līdz finālam.

Autora prognoze: 52% pret 48 % par labu „Lāsei”

„Poliurs / Ozolnieki” pret „Daugavpils Universitāti”

Otrajā pusfinālā (šodien pulksten 18.00) tiksies laukuma saimnieki „Poliurs / Ozolnieki” volejbolisti un šīs sezonas lielāko pārsteigumu (vai tas ir pārsteigums?) autori „Daugavpils Universitātes” volejbolisti. Daugavpilieši savstarpējās cīņās šosezon pratuši apspēlēt visus trīs Latvijas klubus un tas varētu daudziem likt aizdomāties, ka arī kausa izcīņā viņi būs favorīti. Jā, iespējams, galvās Daugavpils komandai arī būs pārsvars (kas jaunajiem noteikti nāks tikai par labu), taču pieredzējušākais komandas vīrs Andris Krūmiņš pauž pretējo. „Šogad var iegūt jebkura no četrām komandām, prognozēt tur kaut ko būs ļoti grūti. Mēs noteikti neesam favorīti numur viens, šoreiz tādu nebūs vispār,” uzskata Krūmiņš, atklājot, ka viņam sezonas pirmajā pusē patīkot „Biolars” komanda ar Austri Štālu aizsardzības un servju uzņemšanas bastionos. Tieši servju uzņemšana varētu būt „DU” lielākā problēma. Libero pozīcijā visbiežāk šosezon spēlējis Mārtiņš Jansons, taču bijušas spēles, kad komanda spēlējusi bez šīs pozīcijas spēlētāja.

Tikmēr arī Ozolnieku komandas nometnē viss mierīgi. Komanda trenējas pilnā sastāvā un savu skatītāju klātbūtnē noteikti vēlēsies aizkļūt vismaz līdz finālam. Šīs nedēļas stiprie vēji uz Ozolnieku pusi aizpūta patīkamas ziņas – komanda nominēta „Gada balvai sportā” nominācijā labākā komanda, kas, protams, ir patīkami. Nevajag aizmirst, ka tieši „ozīši” aizvadītajā gadā kļuva par Latvijas kausa ieguvējiem un šogad savā laukumā lūkos titulu aizstāvēt. Dīvaini, ka turnīra saimnieki sastādot kalendāru, savu pusfināla maču ielikuši kā otro, kas uzvaras gadījumā dos komandai pāris stundu īsāku atpūtu pirms svētdienas fināla. Uz šo jautājumu viennozīmīgu atbildi portāls Sportacentrs.com nesaņēma arī no Ozolnieku komandas, taču kā ir, tā ir! Ne jau pāris stundas ilgāka atpūta būs izšķiroša.

Autora prognoze: 50% pret 50% (autoram neraksturīga piesardzība)

Komandas, kuras uzvarēs pusfinālos iekļūs finālā, kas Ozolniekos risināsies jau svētdien pulksten 16.00, tiešraide portālā Sportacentrs.com un Sportacentrs.com TV (Lattelecom interaktīvā televīzija, 411.kanāls).

Spēlētāji, kuriem jāpievērš uzmanība:

Māris Vensbergs (Lāse) – vairākus gadus Latvijā nav spēlējis. Atgriešanās „Lāses” rindās nav tik spoža kā dažs gaidīja, taču pēc pāris gadu pārtraukuma ir iespēja cīnīties par kausu.
Jānis Vāvers (Lāse) – pavērojiet viņa emocijas…
Austris Štals (Biolars) – spēlētājs, kurš šobrīd sasniedzis ļoti labu sportisko formu un to 34 gadu vecumā apliecināja arī spēlēdams Latvijas izlases rindās.
Andis Cimoška (Biolars) – no viņa kaut kas var sanākt. 20 gadīgs spēlētājs, kurš aizvadītajā sezonā vēl spēlēja DU rindās šoziem meistarību slīpē pie Jurija Deveikusa. Vairākus mačus šosezon nospēlējis spīdoši.
Andris Krūmiņš (DU) – viltīgā lapsa! 35 gadi, bet cīņasspars kā 19 gadīgam jaunietim.
Edgars Točs (DU) – ja spēle ies viņam, daugavpilieši tiks tālu.
Uģis Puķītis (Poliurs) – ja Krūmiņu dēvējam par viltīgo lapsu, tad Uģi pazīstam kā Rudo lapsu! :)
Raimonds Vilmanis (Poliurs) – bija ir un būs paliekošas „Poliurs / Ozolnieki” komandas vērtība.

Limbažos cīņas par Latvijas mazo kausu

Kamēr „lielie puikas” spēlēsies smilšukastē Ozolniekos, mazie to darīs Limbažos. Proti – paralēli Latvijas kausam šogad tiks izcīnīts arī mazais kauss, par to Limbažos cīnīsies četras citas komandas - viena no Nacionālās līgas (SK Limbaži) un trīs no Pirmās līgas (LSPA, Rundāle/Bauska un Ziemeļkurzeme).

Kas spēlēs LK izcīņas finālā?

  • 25

  • 37

  • 20

  • 8


  -2 [+] [-]

, 2011-12-10 12:28, pirms 13 gadiem
būs smagas cīņas, bet domāju, ka Lāse paņems kausu.

eksperts

  -1 [+] [-]

, 2011-12-10 13:19, pirms 13 gadiem
Nedoma tik daudz smadzeni pārpūlēsi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-12-10 18:04, pirms 13 gadiem
Limbažiem ir jāņem mazo kausu!!!!

  +1 [+] [-]

, 2011-12-10 18:27, pirms 13 gadiem
Haa ierijiet visi Lāses fani- Biolars uzvar 5os setos!!

  +1 [+] [-]

, 2011-12-10 18:56, pirms 13 gadiem
eatm

+