Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Slovēņu uzbrucējam smaga trauma "Euro 2016" pārspēļu priekšvakarā

Agris Suveizda

Slovēņu uzbrucējam smaga trauma "Euro 2016" pārspēļu priekšvakarā
Roberts Beričs
Foto: AFP/Scanpix

Francijas futbola klubs "St.-Etienne" savā mājaslapā paziņoja, ka Slovēnijas izlases uzbrucējam Robertam Beričam konstatēts ceļgala krustenisko saišu plīsums un ka viņam šī sezona jau ir beigusies.

"St-Etienne" svētdien aizvadīja Ronas derbiju pret savu niknāko ienaidnieci Lionas "Olympique" (0:3, visi vārti Aleksandram Lakazetam), un stadiona zālājs izvērtās par īstu kaujas lauku. Netrūka lamuvārdu, grūstīšanās un apzinātu sitienu pa seju, bet savainojumu dēļ maču nepabeidza pieci spēlētāji – Maksims Gonalons un Samuels Umtitī mājiniekiem un Fabjēns Lemuāns, Florentēns Pogbā un Beričs viesiem -, un Sentetjēnas komandai pēc Beriča traumas atlikušas 20 minūtes izsmelto maiņu dēļ nācās spēlēt mazākumā.

Jau neilgi pēc mača beigām "St-Etienne" galvenais treneris Kristofs Galtjē asi kritizēja pretinieku pussarga Žordana Ferī uzvedību, un līdzīgs pārmetums tika izteikts arī kluba mājaslapā. Tieši Ferī bija tas, pēc kura izklupiena Beričs iedzīvojās traumā, par ko Lionas audzēknis saņēma dzelteno kartīti. Diemžēl Beriča smagais savainojums nebija vienīgās ļoti nepatīkamās derbija sekas – vienam no stadiona stjuartiem sprāgušas bumbas dēļ esot amputēti divi pirksti.

"St.-Etienne" 24 gadus veco Beriču šovasar no Vīnes "Rapid" iegādājās par piecarpus miljoniem eiro, un slovēnis paguva sekmīgi iekļauties jaunajā komandā, Francijas čempionātā gūstot trīs vārtus deviņās spēlēs, bet Eiropas līgā trīs spēlēs izceļoties divreiz. Iepriekšējā sezonā Austrijas Bundeslīgā Beričs 33 spēlēs guva 27 vārtus.

Ļoti nepatīkams Beriča savainojums, protams, ir arī Slovēnijas izlasei, kas jau sestdien aizvadīs pirmo "Euro 2016" pārspēli pret Ukrainu. Beričs šajā ciklā piedalījies tikai četrās spēlēs, taču pēdējās trīs cīņās allaž bija izgājis sākumsastāvā. Vienīgos vārtus ciklā viņš guva uzvarā pār Igauniju (1:0).

Tikmēr Anglijas Premjerlīgā savainojumos iedzīvojušies franču spēlētāji Dimitrī Pajets un Mamadū Sako. "West Ham" uzbrūkošais pussargs pēc spīdošā sezonas sākuma nevarēs spēlēt trīs mēnešus, bet "Liverpool" centra aizsargam, kurš atplaucis pēc Jirgena Klopa ierašanās klubā, nāksies izlaist astoņas nedēļas.

Izmantotie resursi:
ASSE : le site officiel - AS Saint-Etienne club...