Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Endzels kļūst par Daugavpils Universitātes sieviešu komandas galveno treneri

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Endzels kļūst par Daugavpils Universitātes sieviešu komandas galveno treneri
Guntis Endzels Foto: Siim Semiskar

Bijušais ''Latvijas Universitātes'' vīriešu basketbola komandas treneris Guntis Endzels atradis jaunu darbavietu un turpmāk strādās par ''Daugavpils Universitātes'' sieviešu komandas speciālistu. Papildus tam Endzels piedalīsies pilsētas jaunatnes basketbola attīstībā.

Endzels Daugavpilī trenēs ne tikai sieviešu komandu, kas startē Baltijas Sieviešu basketbola līgā (BSBL), bet arī pievērsīsies jaunatnes basketbola attīstībai, trenējot jauniešu komandas.

Endzels kopš 2016.gada vadīja "Latvijas Universitātes" vīriešu basketbola komandu, bet pirms šīs sezonas sākuma viņa amatu ieņēma ilggadējais asistents Gunārs Gailītis. Pagājušajā sezonā Endzelam kopā ar LU izdevās sasniegt labāko rezultātu, Latvijas Basketbola līgā (LBL) iekļūstot pusfinālā un izcīnot ceturto vietu.

Trenera karjeras laikā Endzels ir vadījis gan U-18, gan U-16 jauniešu izlases Eiropas čempionātos un kā palīgs strādājis vīriešu un sieviešu valstsvienībās. Viņš ir bijis arī galvenais treneris komandās "Skonto", "Ķeizarmežs", "Ventspils", "Liepāja", "Saldus" "Barons kvartāls" un Ukrainas vienībā "Dnipro-Azot".

Iepriekš DU galvenā trenera amatā ir bijis tikai Nikolajs Romaņenko, kura vadībā pagājušajā sezonā vienība regulāro čempionātu BSBL noslēdza desmitajā vietā, bet pēc tam kvalificējās "Pullman" Latvijas Sieviešu basketbola līgas "Final Four" turnīram, kurā ierindojās ceturtajā pozīcijā. Būtiski uzsvērt, ka Guntis Endzels bijis līdzšinējā trenera Romaņenko audzēknis.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2022-10-10 20:38, pirms 2 gadiem
pilnīgs sviests,kas viņu izmeta no LU,lai taisītu karjeru ar sieviešu komandu.vai zemāk var krist,no vīriešu komandas uz sieviešu....

     [+] [-]

, 2022-10-10 21:53, pirms 2 gadiem
Nenovertets specialists ir Endzels. Lai veicas! Bildi gan varejat jaunaku panemt, fona visi 5 speletaji jau karjeru beigusi LBL limeni