Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Bekija Hemona: "Krievija ir mana izlase"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Bekija Hemona: "Krievija ir mana izlase"
Bekija Hemona ASV himnas laikā
Foto: wnba.com

"Vienmēr esmu gatava spēlēt Krievijas valstsvienībā, taču uz Eiropas čempionātu mani neuzaicināja. Priecātos palīdzēt komandai Olimpiādē," WNBA kluba "San Antonio Silver Stars" un Maskavas apgabala sieviešu basketbola kluba "Spartak" aizsardze Bekija Hemomna atkārtoti izrāda vēlmi spēlēt Krievijas izlasē.

Amerikāņu aizsardze pārstāvēja Krieviju 2009. gada Eiropas čempionātā Latvijā, palīdzot komandai izcīnīt sudraba medaļas, bet gadu iepriekš izcīnīja bronzas medaļas 29. Olimpiādes spēlēs Pekinā. Pēc 2011. gada Eiropas čempionāta izlases galvenais treneris Boriss Sokolovskis izteica vēlmi redzēt Hemonu startam Londonas Olimpiskajās spēlēs.

Par trenera nostāju izbrīnu pauda vadošās Krievijas valstsvienības spēlētājas. Izlases kapteine Svetlana Abrosimova preses konferencē Jekaterinburgā uzsvēra, ka Eiropas čempionātā Polijā izdevies uzvarēt bez ārzemnieču palīdzības.

“Kad Bekija spēlēja, mums nebija iebildumu. Federācijai vajadzēja laiku lēmuma pieņemšanai, un, zinot, kāda ir Bekija un, ko viņa nesa komandai gan Olimpiādē, gan Pasaules čempionāta, mēs vairs nepretojāmies. Taču trenera rīcība ir nesaprotama. Uzskatām, ka mūs nedaudz piemānīja, jo pagājušajā gadā teica, ka mums ārzemnieces nav vajadzīgas. Sapulcējāmies un uzvarējām bez viņām. Taču bez uzvaras turnīrā ziņās uzzinājām, ka galvenais treneris piedāvā Bekijai atgriezties izlasē. Nesaprotama situācija. Bekijai, protams, nebūs iebildumu spēlēt Olimpiskajās spēlēs. Parasti esmu pret tādiem lēmumiem, jo nevar komandai teikt vienu, komanda reaģē, atbalsta trenera vārdus, uzvar čempionātā un pēc tam viss mainās, no malas darot pavisam citu.”

UGMK kapteine Marija Stepanova teica, ka viņa nekad nav atbalstījusi ārzemnieču spēlēšanu Krievijas izlasē. “Mēs visai pasaulei parādām, ka Krievijas komandā ir problēmas. Vai tiešām tik lielā valstī nevar atrast un izaudzināt cienīgas spēlētājas, sevišķi pirmā numura pozīcijā? Domāju, esam ne reizi vien pierādījušas, ka varam spēlēt. Mums tuvāka ir komandas spēle, nevis amerikāņu basketbols. Jā, Bekija ir spēcīga spēlētāja, ļoti laba meitene, man pret viņu nekā nav, tomēr tas ir mans viedoklis.”

Krievijas spēlētājas neapmierina veids, kā notiek sarunas ar ārzemju spēlētājām, īpaši materiālo labumu solīšana. “Ja aizstāvam sava karoga krāsas, darām to nesavtīgi. Teiksim tā, darām, neko pretī neprasot, protams, tā ir mūsu dzimtene un viss. Taču te notiek sarunas ar spēlētajām, kā saprotu, materiālajos aspektos. (Epifāniju) Prinsu neuzaicināja, jo ar viņu vienkārši nespēja vienoties. Kā tagad vienosies ar Hemonu, būs interesanti uzzināt,” teica Stepanova.

Maskavas apgabala “Spartak” sporta direktors Efstratioss “Stīvs” Kostalass uzskata, ka Krievijas valstsvienībai par labu nāktu gan Hemonas, gan Eiropas čempionāta vērtīgākās spēlētājas Aļonas Daņiločkinas klātbūtne.

“Mani pārsteidz dažu basketbolistu viedoklis. Taču viņu viedoklis neko nenozīmē, kamēr viņas nekļūs par galvenajiem treneriem,. Vai Hemonai ir vieta valstsvienībā vai nē, jālemj izlases galvenajam trenerim Borisam Sokolovskim. Ja ir spēlētāja, kura alkst pārstāvēt Krievijas valstsvienību, kuru nevajag piespiest un pierunāt, kāpēc tādu cilvēku neņemt nacionālajā izlasē? Bekija ir tieši tāda. Neuzskatu, ja cilvēks radies citā valstī, viņš nevar mīlēt Krievijas valstsvienību. Bekija runā tikai par Krievijas komandu un ASV izlasē spēlēt nevēlas.”

Pati Hemona uzsver, ka vēlas palīdzēt Krievijai. “Ļoti cienu izlases kolēģes Mariju Stepanovu un Svetlanu Abrosimovu, visas meitenes ir lieliskas. Domāju, ka lēmums neuzaicināt mani uz Eiropas čempionātu saistīts ar izlases sastāva atjaunošanu. Treneris dod iespēju spēlēt jaunajām basketbolistēm, vienlaikus saglabājot pieredzējušās spēlētājas. Būtu priecīga par iespēju palīdzēt Londonā. Tā ir mana izlase. Sekoju līdzi Eiropas čempionātam Polijā. Jutu līdzi un ļoti priecājos par viņām. Viņas izcīnīja varenu un skaistu uzvaru.”

Izmantotie resursi:
Главные новости часа | Лента новостей "РИА...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2011-10-10 19:47, pirms 13 gadiem
Hemona tik medaļu grib, tāpēc jau arī pamainīja savu pilsonību.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2011-10-10 20:11, pirms 13 gadiem
oilersbest rakstīja: 間違いなくはい!
''Jā, noteikti.'' Tak lau jau lien dupsī, lai jau lien.

  -1 [+] [-]

, 2011-10-10 20:14, pirms 13 gadiem
nu i kas mainas krievija vai usa

     [+] [-]

, 2011-10-10 20:38, pirms 13 gadiem
oilersbest rakstīja: 間違いなくはい!
不,不確定!

     [+] [-]

, 2011-10-11 09:33, pirms 13 gadiem
viņu neņēma usa izlasē, jo tur augšgalā lezbēm uz viņu ir zobs. es redzēju raidījumu par to.