Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1600, Did:0, useCase: 3

Jordānija drāmas cienīgā izrādē izdzēš uzbeku cerības piedalīties PK 2014 finālturnīrā

Rolands Eliņš

Jordānija drāmas cienīgā izrādē izdzēš uzbeku cerības piedalīties PK 2014 finālturnīrā
Jordānijas izlases līdzjutēji līksmo
Foto:AFP/Scanpix

Aizvadīta pēdējā spēle Āzijas reģiona kvalifikācijas turnīrā pasaules kausa finālturnīram. Atbildes spēlē Taškentā, kura elektrības padeves bojājumu dēļ norisinājās ilgāk nekā trīs stundas, pēcspēles sitienu drāmā ar 9:8 uzvarēja Jordānija, sarūgtinot mājiniekus uzbekus.

Jordānija un Uzbekistāna ieņēma trešo vietu katra savā kvalifikācijas grupā, kas deva tiesības piedalīties pārspēlēs vienai ar otru. Uzbekistānai līdz otrajai vietai grupā pietrūka pavisam nedaudz, jo Dienvidkorejai bija nedaudz labāka vārtu attiecība, taču punktu skaits vienāds.

Pirmajā spēlē Jordānijā, par spīti viesu nospiedošajam pārsvaram, tika fiksēts neizšķirts 1:1. Tieši tāds pats rezultāts bija vērojams uz tablo arī šodien līdz pat pamatlaika beigām un arī visu pagarinājumu. Lai arī jau piektajā minūtē Anzurs Ismailovs bija ieguvis Uzbekistānas izlasei vadību, raidot atlēkušo bumbu vārtos pēc sava komandas biedra sitiena, 42. minūtē Saīds al Murjans ar iespaidīgu tālšāvienu no apmēram 27 metriem rezultātu izlīdzināja. Otrajā puslaikā iespēju vairāk bija uzbekiem, taču pamatlaika beigās abas komandas spēlēja ļoti nervozi un centās par varītēm nosargāt savus vārtus neskartus.

110. minūtē notiekošo drāmu vēl vairāk uzkurināja elektrības pazušana stadionā, kas lika maču pārtraukt apmēram uz pusstundu, taču izšķirošos vārtus neizdevās gūt arī pēc atgriešanās no šī piespiedu pārtraukuma, tādēļ šī dueļa likteni izšķīra tikai pēcspēles sitienu sērija. Protams, šāds mačs nevarēja beigties ar tādu vienkāršu pēcspēles sitienu sēriju. Tā vietā abas izlases sarīkoja izcili sīvu sitienu šovu, kurā ar 9:8 pārāka bija Jordānijas izlase, uzvarot arī divu spēļu summā.

Tas Jordānijai ļauj nodrošināt spēles Dienvidamerikā, tiesa, vēl ne finālturnīrā Brazīlijā, bet gan pārspēlēs ar šī kontinenta piektās vietas ieguvēju. Pagaidām izskatās, ka šo vietu varētu ieņemt Urugvajas, Ekvadoras vai, nedaudz mazāk ticamāk gadījumā, Venecuēlas izlase.

No Āzijas reģiona vietu finālturnīrā jau nodrošinājušas Japānas, Austrālijas, Dienvidkorejas un Irānas izlases.

Uzbekistāna-Jordānija 1:1 (1:1), summā 2:2, p.s. ar 9:8 uzvarēja Jordānija

Vārti: Ismailovs 5` - al Murjans 42`

Izmantotie resursi:
Fédération Internationale de Football...