Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

Ņujorkā "US Open" finālistu noteikšanas laiks

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Ņujorkā "US Open" finālistu noteikšanas laiks
Milžu cīņas Ņujorkā
Foto: AP/Scanpix

Šodien „US Open” pusfinālu diena – 19:00 pēc Latvijas laika cīņu uzsāks Novaks Džokovičs un Rodžers Federers, pēc viņiem kortā dosies Rafaels Nadals un Endijs Marejs, bet naktī arī dāmu cīņas – Samanta Stosura pret Angeliku Kerberi un Serēna Viljamsa pret Karolīnu Vozņacki. Būs ko redzēt!

Turnīra izspēles kārtību šogad diezgan pabojāja lietus – gandrīz divas dienas lija, tāpēc tikai šodien plānoti kā sieviešu, tā vīriešu vienspēļu turnīru pusfināli. Sieviešu vienspēļu turnīra finālspēle notiks svētdienas vakarā, bet kungu fināls pirmdien. Vēl jāpiemin, ka pirmie čempioni Ņujorkā jau zināmi – par lielu prieku mājinieku publikai jaukto dubultspēļu tituls jaunajiem amerikāņiem Melānijai Udānai un Džekam Sokam. 19 gadus vecā Udāna un 18 gadus vecais Soks turnīrā startēja ar wildcard, taču prata būt veiksmīgākie arī finālā – 7:6(4), 4:6, [10:8] pret argentīniešiem Giselu Dulko un Eduardo Švanku. Bet nu pie galvenā – pusfināliem. Ieskatīsimies katrā no gaidāmajām cīņām.

Novaks Džokovičs – Rodžers Federers (Betsafe.com prognoze 1.55-2.45)
(savstarpējā bilance 9-14)
Jau pirmā šī vakara spēle būs īsts saldais ēdiens tenisa gardēžiem. Tieši Džokovičs un Federers pirms turnīra tika uzskatīti par galvenajiem favorītiem uz triumfu sacensībās, taču jau kārtējo reizi abi tika salozēti vienā zara pusē, kas nozīmēja, ka savstarpējais mačs sanāk jau pusfinālā. Ceļš līdz pusfinālam abiem bijis itin viegls – katrs zaudējis tikai pa setam. Federers to izdarīja trešajā kārtā pret horvātu Marinu Čiliču, bet Džokovičs ceturtdaļfinālā pret savu tautieti Janko Tipsareviču. Salīdzinot abu sportistu sniegumu turnīra gaitā, jāsaka, ka serbam labāks un pārliecinošāks bijis sākums, bet Federers bijis izcils arī otrajā nedēļā – sagrauts argentīnietis Huans Monako un bez ierunām tikts galā arī ar francūzi Žo-Vilfrīdu Tsongu.

Pieckārtējais „US Open” čempions Federers pērn pirmo reizi kopš 2004.gada nespēlēja Ņujorkas finālā, un to viņam liedza tieši Džokovičs – abi arī pirms gada spēlēja pusfinālā un serbs triumfēja dramatiskā piecu setu mačā 5:7, 6:1, 5:7, 6:2, 7:5. Nav jāšaubās, ka Federers alkst revanša, turklāt viņš zina, kā apspēlēt Džokoviču. Kā nekā šveicietis ir viens no diviem tenisistiem, kurš šogad pieveicis Džokoviču, turklāt izdarīja to tieši „Grand Slam” turnīra pusfinālā (Parīzē). Kopējā savstarpējo cīņu bilance arī par labu Federeram, bet šogad 3-1 Noles labā (uzvaras „AUstralian Open” un Indianvelsas „Masters 1000” pusfinālos, kā arī Dubaijas finālā). Bukmeikeri favorīta lomā likuši Džokoviču, tomēr nebūs pārsteigums, ja mūs sagaidīs piecu setu izrāde. Mača sākums 19:00.

Rafaels Nadals – Endijs Marejs (Betsafe.com prognoze 1.40-2.95)
(savstarpējā bilance 12-4)
Rafaelam Nadalam un Endijam Marejam pēdējās dienās bijis saspringts grafiks un šodienas pusfināls abiem būs trešā spēle tikpat dienās. Par turnīra gaitu. Nadals neiesāka pārliecinoši – 1.kārtas mačā pret kazahu Andreju Golubevu viņš katrā setā atradās iedzinējos ar breiku, taču pamanījās liekus setus nespēlēt. Arī nākamajos mačos pret Davidu Nalbandjanu un Žilu Milleru Nadals bija tuvu zaudējumam 1.setā, taču ikreiz izglābās. Turpretī vakar ceturtdaļfinālā kārtīgi tika sakauts mājinieks Endijs Rodiks (6:2, 6:1, 6:3), tādējādi pērnā gada čempions ir vienīgais, kurš šī gada turnīrā vēl nav zaudējis ne seta. Tikmēr Endijam Marejam gājis kā pa celmiem – 2.kārtā viņš izspēlēja piecus setus ar Robinu Hāsi (Nīderlande), uzvarot pēc zaudētiem pirmajiem diviem setiem. Pēc tam sagrauti Felisiano Lopess un Donalds Jangs, bet ceturtdaļfinālā pret Džonu Isneru spēlēti četri seti.

Līdzšinējās spēlēs diezgan izteikta bijusi Nadala dominance – 12 uzvaras viņas, četras Marejam, turklāt šogad 3-0. Un visi šī gada mači bijuši tieši pusfināli – Monako, Parīzē un Vimbldonā. Taču pozitīvā ziņa skota faniem ir tā, ka viņš uzvarējis vienīgo abu cīņu Ņujorkā – 6:2, 7:6(5), 4:6, 6:4 2008.gada pusfinālā. Bukmeikeri šodien favorīta godā likuši spāni, bet cīņas iznākumu var ietekmēt tas, kādu taktiku būs izvēlējies Marejs. Lai gan skotam ir labs uzbrukuma teniss, tomēr nereti viņš izvēlas spēlēt no aizsardzības. Bet Nadalu tā neapspēlēsi. Arī šajā mačā var nonākt līdz pieciem setiem. Mača sākums – pēc Džokoviča un Federera spēles, bet ne ātrāk kā 21:45.

Samanta Stosura – Angelika Kerbere (Betsafe.com prognoze 1.20-4.23)
(savstarpējā bilance 0-0)
Ja austrālietes Samantas Stosuras atrašanās pusfinālā vēl nav uzskatāms par lielu pārsteigumu (viņa pēdējos gados ir stabila TOP 10 spēlētāja), tad vācieti Angeliku Kerberi pusfinālā diezin vai kāds gaidīja. Nedēļā pirms „US Open” 23 gadus vecā sportiste rangā bija tikai 107., bet pēc pusfināla Dalasā pakāpās uz 92.vietu. Ņujorkā viņa nav gāzusi lielus kalnus, bet spējusi izmantot ļoti veiksmīgo izlozi un izdevības, ka „lielās zivis” jau kritušas no citu rokām. Pēc ranga spēcīgākā pretiniece, ko pieveica Kerbere, bija poliete Agņeška Radvanska (WTA 13.), bet ceturtdaļfinālā viņa nolauza itālieti Flaviju Pennetu, kura pirms bija izslēgusi Mariju Šarapovu. Tikmēr Stosura turnīrā bijusi krieviešu bieds – viņa izslēgusi gan Nadju Petrovu, gan Mariju Kiriļenko un arī pērnā gada finālisti Veru Zvonarjovu. Jāsaka, ka austrālietei ļoti noderēja lietus radītās piespiedu brīvdienas, jo cīņas pret Petrovu un Kiriļenko bija ļoti garas un nogurdinošas (pret Petrovu labots „US Open” mača ilguma rekords (3 stundas un 18 minūtes), bet pret Kiriļenko spēlēts garākais taibreiks (15:17)).

Līdz šim abas tenisistes savā starpā nav spēlējušas, bet bukmeikeri uzskata, ka lielas cerības vācietei šodien nebūs. Stosurai tomēr ir krietni lielāka pieredze turnīru izšķirošajās cīņās, turklāt viņas spēles stils (spēcīga serve un uzbrukuma sitieni) varētu būt Kerberei neņemami. Ja uzvarēs austrāliete, tas viņai būs otrais „Grand Slam” fināls, bet Kerberei – pirmais. Mača sākums vienos naktī pēc Latvijas laika.

Serēna Viljamsa – Karolīna Vozņacki (Betsafe.com prognoze 1.20-4.23)
(savstarpējā bilance 2-0)
Pēc apmēram gadu ilgas piespiedu pauzes kādreizējā WTA ranga līdere Serēna Viljamsa atgriezās WTA tūrē īsi pirms Vimbldonas. Uz sev tik tuvā zāliena panākumi izpalika, taču pēc tam amerikāniete uzsākusi fantastisku uzvaru sēriju. Uzvarēts Stenfordā, Toronto, savainojuma dēļ pietaupīšanās Sinsinati, bet tagad piecas uzvaras Ņujorkā – nu jau 17 panākumi pēc kārtas. Ņujorkā Serēnai bijis pa vienam grūtam setam pret baltkrievieti Viktoriju Azarenku un krievieti Anastasiju Pavļučenkovu, bet viss pārējais „kā pa sviestu”. Un tagad nevienam nav pārsteigums, kāpēc amerikāniete bija tik izteikta favorīte uz čempiones titulu pirms turnīra. Tikmēr WTA ranga līderei Karolīnai Vozņacki tieši uz „US Open” izdevās atgūt uzvaru garšu. Toronto un Sinsinati turnīros viņa bija izgāzusies ar zaudējumiem 1.kārtā, bet pēc tam sekoja triumfs Ņūheivenā. Ņujorkā pirmās trīs spēles Karolīna uzvarēja droši, bet 4.kārtā izglābās no nepatikšanām pret krievieti Svetlanu Kuzņecovu (dāniete bija iedzinējos ar 6:7(6), 1:4).

Parasti cīņā starp ranga līderi un 27.vietas vietas īpašnieci favorītes lomā būtu līdere, tomēr šoreiz tā nav – bukmeikeri par ļoti izteiktu favorīti uzskata Viljamsu. Amerikānietes kontā arī divi panākumi līdzšinējās spēlēs (abas 2009.gadā un vienu dāniete neizspēlēja līdz galam). Ar lielisko aizsardzības tenisu pret Serēnu var būt par maz, tomēr, ja amerikānietei būs kļūdu diena, tad intriga mačā var parādīties. Spēles sākums ne ātrāk kā divos naktī pēc Latvijas laika.

Izmantotie resursi:
Official Site of the 2011 US Open Tennis...

Kuri tenisisti spēlēs finālā?

  • 38

  • 13

  • 25

  • 11


  +6 [+] [-]

, 2011-09-10 17:39, pirms 13 gadiem
vīriem tiešām milžu cīņas!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2011-09-10 18:23, pirms 13 gadiem
Fināls- Federers vs Marejs. Federeram ir lielāka motivācija, savukārt Marejs paņems Nadalu uz fizisko (trīs spēles trijās dienās).

  +2 [+] [-]

, 2011-09-10 18:52, pirms 13 gadiem
Nadals un Džokovičs, bet nevar nenovērtēt Federeru, kurš šajā turnīrā spēlē diezgan pārlieciņoši!
Sieviešu pusfinālos, Stosūra - Kerbere, domāju ka Stosūra uzvarēs bez problēmām, otrs pusfināls daudz intriģējošāks un tā rezultāts būs atkarīgs no daudzie faktoriem, jā Serēnai ir melnā dienā un Kārolīnai iet serve, kurā pedējā laikā pieklibo, tād Karolīnai ir iespējās cīnīties par uzvaru, tā vai citādi Sērēna ir nepšubāmi galvēnā favorīte uz uzvaru!
Galvenai uz ko ceru, lai ir skaista cīņa

     [+] [-]

, 2011-09-10 19:20, pirms 13 gadiem
traki, ka atkal nesaakas laikaa

  +1 [+] [-]

, 2011-09-10 19:35, pirms 13 gadiem
Gribētos Federeru pret Endiju Bet švaki vai...

     [+] [-]

, 2011-09-10 19:35, pirms 13 gadiem
kaut kur ir iespējams redzēt cikos sāksies? pa eurosport parādīja, ka ir pārāk slapjš, bet nedzirdēju, ka kko teica par to cikos varētu atsākties.

  +2 [+] [-]

, 2011-09-10 19:36, pirms 13 gadiem
uz Irāku braukt un miljardus tērēt var, bet jumtu uzcelt nespēj

  +2 [+] [-]

, 2011-09-10 20:05, pirms 13 gadiem
premium rakstīja: uz Irāku braukt un miljardus tērēt var, bet jumtu uzcelt nespēj
Melnais zelts viņiem ir aptumšojis prātu...

     [+] [-]

, 2011-09-10 21:03, pirms 13 gadiem
tie break gaidāms jau 1.setā

     [+] [-]

, 2011-09-10 22:04, pirms 13 gadiem
Federers šobrīd rāda, kāpēc daudzi viņu sauc par visu laiku labāko!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-09-10 22:54, pirms 13 gadiem
Džoko rāda, kādēļ viņš šosezon ir zaudējis TIKAI 2 reizes un kādēļ bukmeikeru kantoros viņš ir favorīts
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-09-11 00:17, pirms 13 gadiem
Visu cieņu Džokovičam!!! Vairākas reizes atspēlēties neviesmīlīga pūļa priekšā!!!