Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Divu vārtu autors Ikaunieks: "Spēlējām kā viens kulaks, viens par otru"

Emils Ozerinskis

Divu vārtu autors Ikaunieks: "Spēlējām kā viens kulaks, viens par otru"
Jānis Ikaunieks pret Moldovu. Foto: LFF

UEFA Nāciju līgā Latvijas futbola izlase ar 4:2 izbraukumā apspēlēja Moldovas valstsvienību, tādējādi pārņemot drošu vadību grupā. Pēc spēles ar Viaplay tiešraides komentētājam Ilvara Koscinkeviča jautājumiem atbildēja divus vārtus guvušais Jānis Ikaunieks.

Latvijas izlases rindās Kišņevā divus vārtus guvušais Jānis Ikaunieks savus precīzos sitienus komentēja sekojoši: "Mans pirmais vārtu guvums bija standarta situācija. Ceļot tālajā stūrī, vienmēr ir iespēja, ka neviens nepieskārsies vai būs kāds neliels rikošets un ielidos vārtos. Protams, sanāca mums veiksmīga epizode. Otrais vārtu guvums atmaksājās, tādēļ, ka pats pirms tam atskrēju atpakaļ aizsardzībā, atņēmu bumbu priekš komandas un gājām pretuzbrukumā. Devos uz priekšu, biju jau soda laukumā un Guķi [Vladislavs Gutkovskis] uzcēla. Es pacēlu roku un viņam kliedzu - viņš ieraudzīja. Labi noķēru bumbu no gaisa un sanāca trāpīt tālajā stūrī ar spēku tā kā bija plānots."

"Pie krekla tika mans bijušais komandas biedrs no "Liepājas" Danu Spataru. Mēs ar viņu uzturam kontaktus un esam draudzīgās attiecībās," jautāts kurams spēlētājam savu spēles kreklu nodeva Ikaunieks, pastāstīja pats futbolists.

Uz jautājumu, kas bija uzvaras atslēga, Ikaunieks teica: "Tas bija komandas darbs un komandas spēle. Var just, ka esam viens par otru. Tajā epizodē, kad spēles sākumā ielaidām vārtus, es skatījos uz spēlētājiem un nevienam ķermeņa valoda neliecināja, ka būtu kāds gatavs padoties. Visiem bija galvas augšā. Jutām, ka varam un izveidojām daudz standartu situācijas. Jau sākumā bija momenti, viņu spēlētājam izsitot bumbu jau gandrīz no vārtiem pēc mana sitiena, kur man Zjuzins atstāja bumbu starp kājām. Tas bija komandas darbs. Uzskatu, ka spēlējām kā viens kulaks, viens par otru."

Ļoti skaists sitiens Ikauniekam padevās otrajos vārtos. Prasīts vai pēc tādiem vārtiem izdosies aizmigt, šodien līdz desmit vārtu robežai izlases rindās aizsniegušais futbolists atzīmēja: "Aizmigt nevajadzētu būt problēmām. Varbūt, paskatīšos tos vārtus, bet tā ir epizode, kura jau ir pagājusi. Ceru, ka mūsu fani un skatītāji bija priecīgi. Priekš skatītājiem tāda spēle ir saldais ēdiens. Mūsu tiešie konkurenti izbraukumā un gūti seši vārti spēlē. Bija daudz pagrieziena momentu un azarts, arī cīņa - viss kas vajadzīgs. Tajā pašā laiā mums ir jāsaprot, ka pēc četrām dienām jāspēlē nākamā spēlē. Tā epizode ir pagājusi un man nekas dzīvē nav mainījies. Tas ir viens skaists gols un viena skaista uzvara, bet mums vēl ir trīs spēles ciklā priekšā. Uzdevums nav mainījies, mums visas trīs spēles ir jāuzvar. Jābūt 100% gataviem pēc čertām dienām, tādēļ miegs ir diezgan svarīgs. Tas ir mūsu dabiskais dopings."

Izmantotie resursi:
https://viaplay.lv/

  +1 [+] [-]

, 2022-06-10 22:36, pirms 2 gadiem
Janka , neesi vaņka ! "Spēlējām kā viena dūre, viens par otru"

  -1 [+] [-]

, 2022-06-11 02:35, pirms 2 gadiem
Ikaunieks pec sis speles ielauzas LV labako futbolistu top3. Aiz Uldrika un Gutkovska! DARITAJS!

  +3 [+] [-]

, 2022-06-11 03:11, pirms 2 gadiem
Skaists gols, EPL cienīgs. Tā tikai jāturpina un jau 3 spēles pirms beigām varam no grupas iziet.

     [+] [-]

, 2022-06-12 11:05, pirms 2 gadiem
Tad, kad vajag golu, tad rauj bumbu kolēģim no rokām ārā, tad, kad ir goli, tad protams, viņam ir kulaks. Pajols.