Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Vai "Bulls" un "Warriors" izdosies iegūt vadību sērijās?

Vai "Bulls" un "Warriors" izdosies iegūt vadību sērijās?
Sērijas otrajā mačā starp "Heat" un "Bulls" basketbolistiem noritēja ārkārtīgi fiziska un nepiekāpīga cīņa
Foto: AP/Scanpix

Šonakt ar diviem mačiem turpināsies Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīrs. Tā Čikāgā plkst. 3.00 pēc Latvijas laika tiks uzsākta cīņa starp "Bulls" un "Heat" vienībām. Pēc divām aizvadītajām spēlēm sērijā rezultāts ir neizšķirts 1:1.

Viss sākās ar gripas simptomiem, bet vēlāk kļuva vēl sliktāk, un nācās pāris dienas pavadīt slimnīcā, jo viņu mocīja pamatīgas galvassāpes un vājums, pat pārvietošanās bija grūts uzdevums viņam. Tā var aprakstīt to, kas pēdējās pusotras nedēļas laikā noticis ar vienu no "Bulls" līderiem Luolu Dengu. Ceturtdien uzbrucēju varēja sastapt komandas treniņā, taču viņš izmeta vien dažus metienus.

Čikāgas galvenais treneris Toms Tibodo izteicās, ka Dengs no dienas uz dienu jūtas arvien labāk, tomēr ir ļoti pāragri runāt par to, kad basketbolistu varēsim redzēt, palīdzot savai komandai uz laukuma cīņā pret Maiami vienību.

Pirms gaidāmās spēles "Heat" aizsargs Dveins Veids izcēla Čikāgas kluba fanus, nodēvējot tos par "ļoti skaļiem". Veids tāpat arī uzsvēra, ka tieši sīkumi ir tie, kas palīdz komandai uzvarēt spēlēt. Dīvaini, bet par sīkumiem sērijas iepriekšējā spēlē Maiami basketbolistiem nebija ļoti jāsatraucas, jo spēle komandai gāja no rokas. "Heat" pamanījās savā laukumā "Bulls" sagraut ar 115:78, izlīdzinot rezultātu sērijā. Jāatgādina, ka sērijas pirmajā mačā "buļļi" pamanījās sagādāt mazu pārsteigumu, gūstot uzvaru ar 93:86.

Kā liecina statistika, 36 no 40 gadījumiem tā komanda, kura "play-off" sērijas laikā sagrāvusi sāncensi ar vismaz 35 punktu pārsvaru, spējusi gūt uzvaru visā sērijā. Šis fakts varētu likt kļūt optimistiskākiem "Heat" basketbolistiem, tomēr ne Lebrons Džeimss, ne citi Maiami vienības basketbolisti šādai statistikai nepievērš ne mazāko vērību. Jāatceras, ka Džeimss pats 2008.gadā vēl Klīvlendas "Cavaliers" rindās piedzīvoja sagrāvi izslēgšanas turnīra spēlē pret Vašingtonas "Wizards" vienību (72:108), tomēr visā sērijā pārāka izrādījās līgas četrkārtējā MVP balvas ieguvēja pārstāvētā komanda.

"Tā ir tikai viena spēle," izteicās Džeimss. "Pat tad, ja pretinieks dominēja spēlē un ja nedarīji lietas pareizi, tā ir tikai viena spēle. Tu neiegūsti divas uzvaras, ja izcīni uzvaru ar 30 vai 40 punktu pārsvaru. Tu uzvari tikai vienā spēlē. Viņi ir atpakaļ savā mājas zālē, kur tie ir ļoti labi, un mums tam [ka viņi spēlē labi savā laukumā] ir jābūt gatavam."

Paredzams, ka "Bulls" gaidāmajā spēlē joprojām nepalīdzēs ne Dengs, ne savainotais Kirks Hainrihs un arī ne Deriks Rouzs, lai arī ASV medijos bija pavīdējusi informācija, ka Rouzs varētu būt gatavs piedalīties sērijas trešajā spēlē.

"Warriors" lūkos pārņemt vadību sērijā

Divu pirmo spēļu laikā komandas kopumā nospēlējušas 106 minūtes, no kurām 95 minūtes "Warriors" vienība ir atradusies vadībā. Ja Goldensteita nebūtu piedzīvojusi dramatisku zaudējumu divu papildlaiku trillerī sērijas pirmajā spēlē, iespējams, pašlaik tā sērijā būtu vadībā ar 2:0. Ir jūtams, ka "kareivji", kuri regulāro turnīru noslēdza sestajā vietā Rietumos, ir ieguvuši lielu pārliecību, un gatavi sasniegt maksimālo rezultātu - pieveikt Sanantonio vienību, kas regulāro čempionātu noslēdza otrajā vietā.

"Mēs pašlaik esam automašīnas vadīja sēdeklī. Mēs kontrolējam savu likteni. Es jūtu, ka šis ir mūsu laiks," ceturtdien komandas metienu treniņa laikā izteicās "Warriors" snaiperis Klejs Tompsons. "Mēs ieguldām tik daudz darba, un tas atmaksājas. Un tas ir tikai sākums. Mums jāturpina būt piezemētiem."

Atgādināsim, ka tieši Tompsons bija viens no "Spurs" "kapračiem" trešdienas mačā, Sanantonio grozā "salādējot" 34 punktus (karjeras rekords) un izcīnot 14 atlēkušās bumbas. Viņš kopumā realizēja astoņus no deviņiem izmestajiem tālmetieniem.

"Spurs" galvenajam trenerim Gregam Popovičam pirms gaidāmās spēles būt jāatrod pareizie vārdi, kas spētu viest pārliecību savos spēlētājos, jo Goldensteitā gaidāmā spēle solās būt ļoti grūta, jo "Warriors" vienībai noteikti palīdzēs arī sestais spēlētājs - komandas lieliskie līdzjutēji.

NBA play-off turnīrs

1. kārta2.kārta3. kārta 3. kārta 2.kārta1.kārta
4:0 4:2
1:11:1
3:42:4
Austrumu finālsNBA finālsRietumu fināls
4:24:0
1:11:1
4:22:4

Izmantotie resursi:
NBA.com

Kuras vienība izcīnīs uzvaras gaidāmajos mačos?

  • 16

  • 50

  • 9

  • 26


  +1 [+] [-]

, 2013-05-10 20:57, pirms 11 gadiem
Gribetu, lai uzvar warriors un bulls, bet vinnes tikai viena no vinaam - warriors.
Virsraksts vairak uz GSW attiecas, jo Bulls jau bija serijaa vadiibaa.

  -1 [+] [-]

, 2013-05-10 21:00, pirms 11 gadiem
Par Bulls un Spurs, lai čekiņš nāk ārā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-05-10 21:11, pirms 11 gadiem
Kā iet, Bērziņ? rakstīja: Brīnumiem nevajadzētu notikt. Ja Rouzs laukuma neatgriezīsies, tad šīm sērijām jābeidzas 4-1
Pietiktu ar Luola atgrieshanos, lai sho seriju sarezgitu...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2013-05-10 21:53, pirms 11 gadiem
Klīst baumas, ka Rose atgriezīsies uz aiznākamo mājas spēli, kur pārspraudīs pāri princesei ar dinazauru
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-05-10 22:40, pirms 11 gadiem
bulls nē warriors ja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-05-11 01:01, pirms 11 gadiem
Buļļiem ne Hainriha, ne Denga, ne Rouza..

bet nu phj, cerams, ka Buļļi tāpat vinnēs

  +1 [+] [-]

, 2013-05-11 03:06, pirms 11 gadiem
Protams,ka gan Heat gan warriors vinees