Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Pērkons: "Nejūtos, ka būtu piedalījies spēļu manipulācijā"

Emils Ozerinskis

Pērkons: "Nejūtos, ka būtu piedalījies spēļu manipulācijā"
Pagājušās sezonas Nākotnes līgas čempions Ervīns Pērkons. Foto: LFF

Īsi pirms FS "Jelgava" debijas Latvijas futbola Virslīgā Zemgales klubs veica savu pirmssezonas preses konferenci, kurā komandas galvenais treneris Ervīns Pērkons ieskicēja kādas atskaņas komandā atstājusi viņa vaļsirdīgā saruna raidījumā "Pa pāris kausiem" un iezīmēja komandas sastāva nianses jaunajai sezonai.

Lai gan preses konference bija paredzēta, lai tiktu dots ieskats FS "Jelgava" gatavībai debijas sezonai Virslīgas čempionātā, tomēr nebija iespējams izvairīties no tēmas, kas pāršalca Latvijas mediju telpu pēc Ervīna Pērkona sarunas raidījumā "Pa pāris kausiem". Alūksnietis pirms divām nedēļām publicētajā intervijā atklāja, ka viņa savulaik izveidotajā otrās līgas komandā "Marienburg" uzradās papildspēki, kas piepelnījās ar negodprātīgām metodēm un ienākumos dalījās ar klubu. 2015. gadā Pērkona ziņojums LFF, ka komandā kāds nodarbojās ar netīrajām spēlītēm, nebija pietiekams signāls, lai noņemtu komandu no dalības otrās līgas čempionātā. Tagad, pēc astoņus ar pusi gadus seno notikumu atminēšanās, Pērkona izteikumi sacēluši vētru LFF gaiteņos, tādējādi futbola sabiedrībā novēršot uzmanību no Jelgavas futbola priecīgā notikuma - atgriešanās Virslīgā.

Par aiziešanu un atgriešanos "Marienburg"

Par pēdējo divu nedēļu notikumiem un kā tas ietekmējis "Jelgavas" komandu Pērkons izteicās: "Personīgi mani šie notikumi neietekmēja vispār. Man ir pietiekami daudz citu lietu par ko domāt un uztraukties. Vai tas ietekmēja komandu? Treniņos nemanīju neko citādāku, ka tas būtu ietekmējis puišus. Komandai, varbūt, tas pat pat noņem ažiotāžu ap viņiem, ka visi mūs noraksta. Viņi lasīja kaut kādas lietas par mani un mazāk domā par to, ko runā par viņiem."

No Alūksnes nākošais treneris ieskicēja kļūdas, kuras pieļāva savā pirmajā izveidotajā komandā: ""Marienburg" pirmā kļūda bija tā, ka pēc pirmās veiksmīgās sezonas netika atrasts sponsors. Vienkārši turpinājām spēlēt. Protams, tā bija kļūda. Protams, ka to nožēloju. Nekādā veidā nevaru to norakstīt uz kaut kādu jaunību vai tamlīdzīgi. Principā pat kaut kādā mērā lepojos, ka tādā situācijā paliku malā un nepakļāvos vieglās naudas kārdinājumam. Pēc tam paliku futbolā, lai gan biju zaudējis savu klubu, kas man vienmēr bija tāds kā sapnis. Turpināju darbu futbolā un caur otro līgu esmu izvedis "Jelgavas" puišus līdz Virslīgai. Vai es trenēšu vai nē, esmu priecīgs, pirmkārt, ka puiši tur būs."

"Vai jūtos piedalījies spēļu manipulācijā? Negribu attaisnoties, bet es teiktu, ka nē. Cik esmu meklējis par šīm tēmām informāciju, spēļu ietekmēšanu traktē kā apzinātu zaudēšanu vai spēlēšanu uz konkrētu rezultātu. Tajā gadījumā "Marienburg" spēlēja uz uzvarām. Mana iesaiste bija tāda, ka trenēju komandu un komanda uzvarēja," atzīmēja Pērkons.

Zināmu kritiku pēc nu jau skandalozās intervijas Pērkons saņēma par pretrunīgo argumentu, ka viņš aizdomīgo "Marienburg" komandu esot atstājis, lai gan sezonas turpinājumā spēļu protokolos bijis pieteikts gan kā treneris, gan devies laukumā kā spēlētājs.

Pērkons situāciju skaidroja sekojoši: "Pēc spēļu protokoliem var redzēt, ka mēnesi vai vairāk nebiju ar "Marienburg" komandu. Es tiem attiecīgajiem cilvēkiem pateicu, ka ziņošu. Mani spēlētāji komandā teica, ka viss ir kārtībā, bet vajag treneri un cilvēku, kas to visu pieskata un kaut kādā veidā kontrolē. Atgriezos, jo tas bija mans klubs un nebija arī smuki tā vienkārši to pamest. Jau sākotnēji vajadzēja to visu novest līdz galam - izstāties no čempionāta, nevis svārstīties. Atgriezties bija manas ģimenes lūgums, jo viņi teica, ka nevar tā vienkārši pamest lietu, ko esmu izveidojis. Spēlēju par spīti traumai un tam, ka bija veikta operācija. Tajās spēlēs, kurās biju klāt kā treneris un spēlētājs viss bija godīgi. Spēlējām kā mācējām."

FS "Jelgava" sezonas priekšvakarā

Pēc desmit minūšu veltīšanas 2015. gada notikumu apspriešanai, Pērkons varēja ķerties pie aktuālajām tēmām FS "Jelgava" klubā.

"Gribējām saglabāt "Jelgavas" sastāva kodolu. Par papildinājumiem primāri bija atvest atpakaļ bijušos jelgavniekus, kuri pirms gada aizgāja projām. Tas mums ir izdevies. Tālāk bija kritiskās pozīcijas, kuras mums bija jāaizpilda. Skatījāmies arī akadēmijā, kāds piedāvājums ir starp jauniešiem. Centrālais aizsargs un uzbrucējs ir pozīcijas, kas mūsu pašu resursiem vienkārši nebija. Jegors Smirnovs un Žans Mbasī ar mums treniņu procesā bija jau no paša sākuma. Vadims Maščenko ar mums trenējas jau mēnesi, Vladislavs Veremejevs parādījās kādas desmit dienas pirms viņu izziņojām. Tā bija kritiskā centra aizsarga pozīcija, kurām mums kaut ko vajadzēja. Viņš caur aģentu principā pats mūs uzrunāja. Lai gan tas ir finansiālais slogs, taču negribam, lai jaunajiem puišiem būtu jāmaina pozīcija tikai tādēļ, ka nespējam aizlāpīt robus. Andris Deklavs gandrīz visu pirmssezonu bija spiests spēlēt centra aizsarga vietā, bet tagad viņš var atgriezties savā pozīcijā kā balsts pussargs. Tagad uz papīta mums uz katru pozīciju ir divi trīs aptuveni līdzvērtīgi spēlētāji," ārzemju futbolistu piesaisti jelgavniekiem skaidroja komandas galvenais treneris.

Runājot par komandas mērķiem, Pērkons uzsvēra: "Pamatuzdevums ir spēlētāju attīstība. Mēģināt saglabāt savu seju, savu piekopto futbolu. Domājot ilgtermiņā, protams, gribam palikt Virslīgā. Tas nav tikai dēļ tiem puišiem, kas šobrīd spēlē, bet gan priekš akadēmijas jauniešiem. Viena lieta ir skatīties pirmo līgu, pavisam kas cits Virslīgu. Uz augstāko līmeni tiekties ir pavisam cita motivācija. Šogad ar mums pirmssezonā bija gan sestie, gan septītie, gan astotie gadi. Divi puiši no 2007. gadā dzimušajiem ir arī tikuši komandas pieteikumā."

Šodien 40 gadu dzimšanas dienu atzīmē "Jelgavas" piesredzējušākais spēlētājs, par kura gatavību sezonai Pērkons izteicās sekojoši: "Valerijs Redjko iesaistās treniņu procesā, bet pirmssezonas sagatavošanās posmā viņš iedzīvojās savainojumā. Sākotnēji viņš tika plānots kā pamatsastāva spēlētājs, bet uz sezonas pirmo spēli viņš tomēr tam vēl nebūs gatavs. Vai būs gatavs uz "Daugavpils" spēli? Nezinu. Kopumā sezonas kontekstā rēķināmies ar viņu kā konkurētspējīgu futbolistu. Priekš saviem gadiem viņš ir labā formā."

Virslīgas sezonas sākums jau šajā nedēļas nogalē. Visas turnīra pirmās kārtas spēles kanāla TV4 un portāla Sportacentrs.com tiešraidēs.

  +1 [+] [-]

, 2023-03-10 13:14, pirms gada
Uz bildes divi vīri, bet Pērkons jau tas pats kas Mesi, ka nevajag precizēt.

  +2 [+] [-]

, 2023-03-10 15:29, pirms gada
Nu tāds dīvains tas stāsts, jāsaka kā ir...

  +3 [+] [-]

, 2023-03-10 17:06, pirms gada
Autor, iemācies likt komatus tur, kur vajag, un nelikt tur, kur nevajag! Drausmīgi lasīt šādu tekstu ar tik daudzām kļūdām.

     [+] [-]

, 2023-03-10 20:05, pirms gada
Mani pilnīgi besī,ka futbola vidē pārsvarā kritizē Pērkonu.Vajadzētu būt tieši otrādi.Pateikt paldies par atklātību,jo to ,ka tika un tiek pilnā sparā spēlēts toto,nav ne mazāko šaubu.It sevišķi zemākās līgās,kur brīžam pateicoties tam,šīs komandas velk savu eksistenci.Protams,ka man nav nekādu pierādījumu,bet tā kā es vedu turnīra tabulas jau daudzus desmitu gadus ,tad tie rezultāti zemākās līgās brīžam šokē un ir jābūt absolūti naivam,lai noticētu,ka ir tīras spēles.Tie jau amatieri,brīžam atskan tāda veida attaisnojumi.Nu ,ja!Mans subjektīvs viedoklis,protams.

     [+] [-]

, 2023-03-10 20:17, pirms gada
Pērkons super,vēl arī Kalns.Pārējos trenerus vispār nav jēga klausīties.Iekaluši nodrāztos teikumus un viss.Kāda interese žurnālistiem uzdot jautājumus,ja atbilde zināma.Nu jā,vel Pertija,ja viņu pakaitina.Lai Pērkonam un Jelgavas jaunajiem džekiem veicas.