Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:138, Did:0, useCase: 3

Nākamnedēļ Siguldā norisināsies jauno skeletonistu atlase

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Nākamnedēļ Siguldā norisināsies jauno skeletonistu atlase
Foto: IBSF

Latvijas Bobsleja un skeletona federācija izziņojusi jauno skeletonistu atlasi, kas paredzēta nākamās nedēļas sestdienā, 18. martā pulksten 11.00 Siguldas Sporta centrā.

Jaunieši tiek aicināti apliecināt sevi 20 metru sprintā, kā arī tāllēkšanā no vietas. Atlases dalībniekiem būs iespēja nopelnīt iespēju pievienoties jau esošajai 12 sportistu komandai, kas gatavojas 2026. gada Ziemas Olimpiskajām spēlēm Milānā.

Lai piedalītos atlasē, nepieciešams aizpildīt anketu.

Augstvērtīgākos rezultātus atlasē uzrādījušie dalībnieki nostiprinās fizisko sagatavotību vasaras nometnēs, bet rudenī trenēs skeletona starta ieskrējienu ledus estakādē. Labu panākumu gadījumā tiks sniegta iespēja cīnīties par dalību starptautiskajās sacensībās. Jauniešus trenēs profesionāli treneri ar daudzu gadu pieredzi skeletonā. Sasniedzot augstus rezultātus, dalībniekiem būs iespēja pretendēt uz Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) stipendiju. Tas ir arī ceļš uz duālo karjeru, jo sportistiem ar augstiem sasniegumiem ir paredzētas budžeta vietas dažādās Latvijas augstskolās.

Latvijas skeletona komandas attīstībai ir piesaistīti bijušie skeletonisti, skeletona sporta pamatlicēji Latvijā, kā arī esošās komandas dalībnieki. Ar jauniešiem strādā Ivo Šteinbergs, Dainis Dukurs, Jānis Krūmiņš, fiziskās sagatavotības treniņus vada Andris Eikens, kurš trenē olimpietes Anastasiju Samoilovu un Tīnu Graudiņu pludmales volejbolā. Iedvesmu un padomus jaunajiem sportistiem sniedz arī Martins un Tomass Dukuri, kuri nule beiguši savas sportistu karjeras.

Izmantotie avoti:
https://www.bobslejs.lv/raksts/jaun...