Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Hārtlija "Avangard", SKA un "Dynamo" iekļūst Gagarina kausa otrajā kārtā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Hārtlija "Avangard", SKA un "Dynamo" iekļūst Gagarina kausa otrajā kārtā
Bobs Hārtlijs. Foto: KHL / hawk.ru

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā Latvijas izlases galvenā trenera Boba Hārtlija vadītais Omskas "Avangard" šovakar pārspēja kanādiešu speciālista Bila Pītersa trenēto Jekaterinburgas "Avtomobilist" (3:1) un triumfēja arī sērijā (4-1).

"Avangard" un "Avtomobilist" spēles sestajā minūtē 42 gadus vecais Pāvels Dacjuks skaitliskajā vairākumā atradās īstajā vietā, tika pie vārtsarga atsistās ripas un panāca 0:1. Otrajā nogrieznī krietni efektīgāk darbojās Hārtlija audzēkņi - vispirms pēc vairākām piespēlēm Sergejs Tolčinskis ieguva brīvību iemetiena aplī un ar teicamu raidījumu realizēja skaitlisko vairākumu (1:1), turpinājumā čehs Jirži Sekāčs sekmīgi noslēdza lielisku pretuzbrukumu (2:1), bet tad aizsargs Aleksejs Bereglazovs nokļuva uzbrukuma smailē un izrādījās precīzs - 3:1. Trešajā periodā Urālu vienība ņēma iniciatīvu savās rokās un centās izglābties, taču rezultāts nemainījās. KHL kanādiešu treneru derbijā Hārtlija vienība tādējādi izcīnīja ceturto uzvaru sērijā un iekļuva Gagarina kausa izcīņas otrajā kārtā.

Kā zināms, no 21. maija līdz 6. jūnijam Rīgā notiks ilgi gaidītais pasaules čempionāts, kur piedalīsies arī Hārtlija trenētā Latvijas hokeja izlase. No vienas puses, būtu labi, ja izlases galvenais treneris ātrāk atbrīvotos no darba pienākumiem klubā, taču, no otras puses, gribētos, lai Hārtlijam veicas arī Gagarina kausa izcīņā.

Maskavas "Dynamo" un Čerepovecas "Severstal" mačā pēc otrā perioda (4:1) nekas neliecināja, ka favorītiem radīsies kādas grūtības šovakar pabeigt sēriju. Trešajā trešdaļā Roberta Bukarta bijušais klubs tomēr spēja iemest divas ripas (4:3) un radīt intrigu, turklāt spēles beigās izcēlās nekārtības [video], kas tika "novērtētas" ar 58 soda minūtēm.

Gagarina kausa pirmā kārta, 10. marts

SpēleRez.Sērijā
Metallurg - Barys5:13-2
SKA - Dinamo Mn4:3 P4-1
Avangard - Avtomobilist3:14-1
Dynamo M - Severstal4:34-1

.

Izmantotie resursi:
khl.ru