Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

"WTA 500" dienas centrālajā mačā Badosa apspēlē Kontaveitu

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

"WTA 500" dienas centrālajā mačā Badosa apspēlē Kontaveitu
Paula Badosa. Foto: Jimmie48 / WTA

Austrālijā šonedēļ risinās divi sieviešu tenisa turnīri uz cietā seguma. Adelaidas "WTA 500" otrā turnīra dienas centrālajā mačā Paula Badosa pārspēja Aneti Kontaveitu, kura tādējādi pasaules rangā noslīdēs zem Aļonas Ostapenko.

Adelaidas "WTA 500"

# Dienas pēdējā mačā spāniete Paula Badosa (WTA 11.) ar 6:4 un 6:3 uzvarēja igaunieti Aneti Konatveitu (WTA 17.).

Iepriekšējo spēļu dēļ vēlais mačs sākās 21.50 pēc vietējā laika.

Pirmajā setā saimniekoja spāniete, nedodot igaunietei nevienu breika iespēju. Otrajā setā spāniete izvirzījās vadībā ar 2:0, igauniete atbildēja ar trijiem panākumiem (2:3) un nopelnīja breikbumbu, taču spāniete izglābās, panāca 3:3, salauza Kontaveitas servi (4:3) un finišēja spēcīgi.

Lai nezaudētu pozīcijas rangā, abām ļoti vajadzēja punktus, it sevišķi Badosai. Zaudējuma gadījumā spāniete noslīdētu no 11. uz 18. vai 19. vietu pasaules rangā.

Kontaveitai (WTA 17.) pietiktu ar iekļūšanu pusfinālā, lai saglabātu Baltijas labākās tenisistes titulu arī nākamās nedēļas rangā. Zaudējums pirmajā kārtā nozīmē to, ka igauniete atkāpsies uz 19. pozīciju pasaules rangā.

# Latvijas tenisa flagmane Aļona Ostapenko (WTA 18.) pakāpsies par vienu vai divām pozīcijām augstāk, līdz ar to pēc ilgāka pārtraukuma atgriezīsies Baltijas tronī, kaut gan savās iepriekšējās divās spēlēs bija tālu no sava labākā snieguma un zaudēja.

# Atgādinām, ka Adelaidas otrā turnīra pirmajā kārtā Ostapenko piekāpās neitrālai sportistei Annai Kaļinskai.

# Adelaidas astotdaļfinālā šodien iekļuva arī neitrālā sportiste Veronika Kudermetova, čehiete Barbora Krejčīkova, ķīniete Cjiņveņa Džena, amerikāniete Amanda Aņisimova, igauniete Kaija Kanepi un čehiete Kateržina Siņakova.




Hobārtas "WTA 250"

# Tasmānijas lielākajā pilsētā notiekošajā turnīrā divas favorītes šodien apstājās jau pirmajā kārtā - ar otro numuru izlikta beļģiete Elīza Mertensa (WTA 27.) ar 4:6 un 4:6 zaudēja ukraiņu izcelsmes beļģietei Marinai Zanevskai, bet ar trešo numuru izsētā francūziete Alizē Kornē (WTA 34., Francija) ar 4:6 un 2:6 piekāpās itālietei Elizabeta Kočareto (WTA 67.).

Tādējādi kā diezgan izteikta galvenā favorīte tagad kotējas Čehijas trešā rakete Marija Bouzkova (WTA 26.).

Izmantotie resursi:
wtatennis.com

     [+] [-]

, 2023-01-10 22:25, pirms gada
Izskatās pēc kaut kāda lāsta. Kā mans bērns pēc Kanepi pieveikšanas paņēma autogrāfu no Anetas, tā vairs viņa nepazīst uzvaras garšu

     [+] [-]

, 2023-01-10 22:34, pirms gada
Starp citu Devisa kausa spēļu laikā pret Dominikas Republiku bērns saņēma autogrāfu no Ernesta un arī viņš vairs oficiāli nav vinējis nevienu spēli