Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Boļšunovs aizstāv "Tour de Ski" čempiona titulu, Krievijai gandrīz pilnīga dominance

Rolands Eliņš

Boļšunovs aizstāv "Tour de Ski" čempiona titulu, Krievijai gandrīz pilnīga dominance
Moriss Manifakā, Aleksandrs Boļšunovs un Deniss Spicovs. Foto: AP/Scanpix

Šodien noslēgušās "Tour de Ski" sacensības distanču slēpošanā, un vīriešiem pēdējā posmā 10km distancē ar masu startu pret kalnu uzvarēja Deniss Spicovs, kamēr otro vietu ieguva Aleksandrs Boļšunovs, pārliecinoši nosargājot uzvaru kopvērtējumā.

Boļšunovs izcīnīja uzvaras piecos no astoņiem "Tour de Ski" posmiem un arī visos pārējos trīs tika labāko trijniekā. Šodienas sacensībās viņš par 13 sekundēm piekāpās Denisam Spicovam, taču Boļšunova pārsvars kopvērtējumā bija tik liels, ka tikai liela neveiksme būtu likusi viņam zaudēt kopvērtējuma vadību un uzvaru visā tūrē.

Boļšunova tuvākais sekotājs bija francūzis Moriss Manifakā, kurš šodienas posmā ieguva trešo vietu, bet kopvērtējumā no 24 gadus vecā Krievijas slēpotāja atpalika par vairāk nekā trim minūtēm.

Boļšunovs, četru olimpisko medaļu īpašnieks, līdz ar to aizstāvēja savu pagājušā gada titulu, pievienojoties tikai trim citiem slēpotājiem, kuri "Tour de Ski" vīriešu tūrē uzvarējuši vismaz divreiz – Dario Kolonja, kurš šogad ieguva astoto vietu, uzvarējis četras reizes, bet Martins Sundbijs un Lukāšs Bauers to paveikuši pa divām reizēm.

Krievijas komandai šis kopumā bija lielisks starts. Lai arī Manifakā liedza kopvērtējumā Krievijai ieņemt visu pirmo trijnieku, pirmajā sešiniekā bija pieci Krievijas pārstāvji, bet pirmajā astotniekā – seši Krievijas slēpotāji.

Kopumā "Tour de Ski" līdz galam tika 51 slēpotājs. Latvijas vienīgais pārstāvis vīriešu konkurencē Raimo Vīgants izstājās pēc trešā posma.

"Tour de Ski" kopvērtējums, vīrieši

V.SportistsValstsLaiks
1.A. BoļšunovsKrievija3:32.32
2.M. ManifikāFrancija+3:23
3.S. SpicovsKrievija+3:37
4.I. JakimuškinsKrievija+3:40
5.A. MalcevsKrievija+4:03
6.J. BelovsKrievija+5:08

Izmantotie resursi:
medias4.fis-ski.com

  -2 [+] [-]

, 2021-01-10 20:21, pirms 3 gadiem
Krievi rulle! Fantastic! Krasava!

  +1 [+] [-]

, 2021-01-10 20:29, pirms 3 gadiem
erikxxl rakstīja: Krievi rulle! Fantastic! Krasava!
Kad atradīs ar kādām vakcīnām sapotējušies, varēs slēpot d.... . Fantastic! Krasava!

     [+] [-]

, 2021-01-10 23:57, pirms 3 gadiem
Narkomāns Jānis rakstīja: Kad atradīs ar kādām vakcīnām sapotējušies, varēs slēpot d.... . Fantastic! Krasava!
Tak puse topu nav ,tad jau norm ,ja būtu tad gan būtu jautājums