Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

"Vikings" kļūda pēdējās sekundēs atnes uzvaru "Seahawks"

Juris Miņins
Juris Miņins

"Vikings" kļūda pēdējās sekundēs atnes uzvaru "Seahawks"
Foto: AFP/Scanpix

Kārtējā fantastiskā spēles izskaņa norisinājās Nacionālās futbola līgas (NFL) izslēgšanas spēlēs. Minesotas "Vikings" kikeris Blērs Volšs nespēja realizēt vienkāršu brīvsitienu mača pēdējās sekundēs un Sietlas "Seahawks" izcīnīja negaidītu uzvaru mazrezultatīvā spēlē – 10:9.

Jau pirms spēles bija zināms, ka Minesotā notiekošā cīņa būs ļoti grūta un iemesls tam bija nevis kādas komandas nospiedošais pārsvars vai kādi citi sportiskie aspekti, bet gan laikapstākļi, t.i., pirms spēles gaisa temperatūra bija noslīdējusi zemāk par mīnus 20 grādu atzīmi.

Šis apstāklis arī lielā mērā noteica ne tikai spēles raksturu, bet arī kvalitāti un izspēļu izvēli. Komandas spēlēja ļoti vienkārši, jo galvenais bija nekļūdīties. Sietlas vienībai mača lielākā daļa nebija veiksmīga, jo nedz Rasels Vilsons, nedz pārējā komanda nevarēja parādīt savu labāko spēli. Tiesa, pretēji daudzu domām, arī Minesotas vienība katru dienu pie šādām temperatūrām nespēlē un viņiem tas arī bija smags pārbaudījums.

Kā jau prognozēts, spēle izvērtās mazrezultatīva, jo "Seahawks" mača lielāko daļu bija bezspēcīgi uzbrukumā, bet "Vikings" paļāvās tikai uz Blēra Volša realizētajiem sitieniem ar kuru palīdzību viņi tika līdz divu uzbrukumu tiesas pārsvaram – 9:0.

Protams, ka Sietlas komanda, kas iepriekšējā sezonā bija NFC čempioni, nevarēja atļauties zaudēt negūstot punktus, tāpēc, lai arī novēloti, taču viņu izpildījumā, pēc vairākām ļoti avantūristiskām un bīstamām, taču veiksmīgām Vilsona izspēlēm, "Seahawks" guva gan piezemējumu (Dags Baldvins), gan arī bija precīzi brīvsitienā, kas jau deva pārsvaru viesu komandai.

Mājnieki, protams, arī nevarēja neatbildēt un, lai arī viņiem pēdējā ceturtdaļa bija ļoti neveiksmīga, jo Adrians Pītersons, komandas galvenais vilcējspēks un sezonas labākais pussargs, zaudēja bumbu, kas ļāva "Seahawks" gūt punktus, bet Tedijam Bridžvateram, kurš spēlēja stingri pēc trenera norādījumiem, kas nozīmēja īsas, bet salīdzinoši drošas izspēles un punktu gūšanu visās iespējamās situācijās, bija grūtības ar komandas virzīšanu uz priekšu.

Cerību stariņš parādījās tad, kad Kails Rudolfs vispirms izprovocēja oponentus uz pārkāpumu, bet pēc tam arī notvēra vienu piespēli, kas izvirzīja mājniekus likput kā izcilā punktu gūšanas pozīcijā un laukumā tika aicināts jau pieminētais Volšs, kuram bija jārealizē viegls tiešais brīvsitiens. Kā par pārsteigumu gan pašam kikerim, gan viņa komandas biedriem un treneriem, gan arī pretiniekiem, Blērs Volss bumbu raidīja garām vārtiem, kas nozīmēja, ka spēles uzvarētāji ir Sietlas "Seahawks".

Sietlas komandas pretinieki nākamajā kārtā būs Karolīnas "Panthers", kuri regulārajā sezonā līdz pat 16. nedēļai bija nepārspēti un sezonu noslēdza ar labāko uzvaru un zaudējumu bilanci visā līgā.

Otrajā spēlē, kurā tikās Grīnbejas un Vašingtonas komandas, gan viss iztika bez drāmas. Lai gan mača sākums "Packers" noteikti nebija tāds kā viņi vēlējās, jo no sākuma Ārons Rodžerss tika nogāzts savā ieskaites zonā, bet pēc tam tikai Dešona Džeksona paviršība uzbrukuma noslēgumā izglāba no vēl septiņu punktu zaudējuma, spēles turpinājums gan bija daudz veiksmīgāks, jo Rodžerss atrada savu spēles ritmu, veica vairākas lieliskas izspēles, bet viņam piebalsoja Edijs Leisijs, kurš arī prata sagādāt problēmas vašingtoniešiem nesot bumbu.

Beigu beigās, pēc 11 punktu izrāviena spēles sākumā, atlikušajā mača daļā "Redskins" spēja gūt vairs tikai septiņus punktus, kamēr "Packers" kontā ienāca piecas reizes vairāk punktu. Spēles beigu rezultāts – 35:18.

Līdz ar to, Grīnbejas komandai nākošajā kārtā būs jātiekas ar Arizonas "Cardinals" vienību, kurai komanda, pirmspēdējā NFL regulārās sezonas nedēļā pārliecinoši zaudēja.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-01-10 23:30, pirms 8 gadiem
Kickeris nedrīkst tā kļūdīties. Un vienalga, vai uzsita pa saitēm vai nē, un vienalga, ka ir -20 grādu sals. 27 jardi ir mazāk nekā kad jāsit pēc touchdowna. Arī lielais spiediens neattaisno šādu kļūdu.

     [+] [-]

, 2016-01-10 23:30, pirms 8 gadiem
CHAMPION23 rakstīja: Riktiigi zheel walsh
Līdz šim Minesotā runaja par 1998. gada sezonu un Gariju Andersonu. Tagad ir laiks jauniem varoņiem.

     [+] [-]

, 2016-01-10 23:32, pirms 8 gadiem
Nu jaaa Seahawks tiesam veicas... Loti zel siteja un minesotas bija pelnijusi uzvaru jo seahawaks uzbrukums sodien loti vaji izskatijas ja sadi vini speles pret carolinu bus vienos vartos....

  +3 [+] [-]

, 2016-01-10 23:42, pirms 8 gadiem
Volša sitiens baigi izklausās pēc Eisa Venturas pirmās filmas scenārija ("Saites uz āru!!!")

     [+] [-]

, 2016-01-10 23:44, pirms 8 gadiem
Tāda haļava!

     [+] [-]

, 2016-01-11 00:30, pirms 8 gadiem
Favra choke 2010 nfl title game bija sāpīgāks. Tai komandai bija jāuzvar SB.

     [+] [-]

, 2016-01-11 03:19, pirms 8 gadiem
Pat negribas vainot kikeri, jo šitādas haļavīgas izlīšanas ir Seahawks asinīs. Cerams Panthers viņus aizsūtīs mājās.

     [+] [-]

, 2016-01-11 08:19, pirms 8 gadiem
Nu šeit bija jāuzvar Vikings. Tādi sitieni kickerim ir jāsit ar aizvērtām acīm, bet nu - aukstums, spēli uzvarošs sitiens - nervozitāte. Var jau vainot tikai kickeri, bet var arī skatīties uz Petersona zaudēto bumbu, var skatīties uz neizmantoto iespēju, kad Vikings aizsargs Vilsona mesto bumbu izlaida caur rokām nevis pārtvera, kas Vikingiem būtu ļāvis sākt uzbrukumu daudz tuvāk pretinieku zonai. Tā nu šoreiz tie apstākļi sastājās. Žēl.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja