Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Nahbaram 35 punkti pret CSKA, Tabakam sestā uzvara pēc kārtas

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Nahbaram 35 punkti pret CSKA, Tabakam sestā uzvara pēc kārtas
Bostjans Nahbars un Viktors Hrjapa Eirolīgas spēlē Maskavā
Foto: AP/Scanpix

Ceturtdien, 10. janvārī, Atēnās, Maskavā, Vitorijā un Telavivā notiek Eirolīgas "Top 16" turnīra trešās kārtas spēles. Maskavas CSKA izcīnīja astoto uzvaru pēc kārtas, mājās pārspējot Vācijas čempionus "Brose Baskets". Uzvaru gājienu turpināja Žans Tabaks un Vitorijas "Caja Laboral", savā laukumā neatstājot variantus Turcijas čempioniem "Bešiktaš".

CSKA (3-0) 90, Brose Baskets (0-3) 83

Bambergas slovēņu uzbrucējs Bostjans Nahbars pirmajās vienpadsmit minūtēs iemeta piecus no sešiem tālmetieniem, ātri savāca 17 punktus, palīdzot viesiem pirmo puslaiku noslēgt ar minimālu pārsvaru 45:46. Trešajā ceturtdaļā CSKA pārņēma iniciatīvu, taču Nahbara izcilā spēle palīdzēja “Brose Baskets” turēties pāris punktu attālumā. Tikai Krismesa, Teodosiča un Hrjapas tālmetieni galotnē ļāva Etores Mesinas komandai justies droši.

Viktors Hrjapa uzvarētāju labā izcēlās ar “double-double”, 19 punktiem pievienojot 14 atlēkušās bumbas. Milošs Teodosičs un Dionte Krismess spēli pabeidza ar 17 punktiem, turklāt serbu saspēles vadītāja rēķinā deviņas rezultatīvas piespēles.

Nahbars spēles noslēgumā sasniedza karjeras rekordu, 33:21 minūtē savācot 35 punktus (2p 6/11, 3p 6/7, 1p 5/6), četras atlēkušās bumbas, trīs rezultatīvas piespēles, piecus izprovocētus pārkāpumus un lietderības koeficientu 36. Gipsona un Cirbes krājumi tika papildināti par 12 punktiem. Komandas kopā iemeta 25 tālmetienus – CSKA 12/23, Bamberga 13/23.

Panathinaikos (2-1) 78, Unicaja (1-2) 73

Pirms nedēļas zaudējuši Kauņā, Malagas basketbolisti cieta neveiksmi otrajā izbraukuma spēlē pēc kārtas, Atēnās atzīstot “Panathinaikos” pārākumu. Mājinieki uzvaru izrāva tikai cīņas beigās, pateicoties tam, ka spēlē iemeta 12 no 26 tālmetieniem. No perimetra īpaši bīstami izrādījās Jons Mačulis, Džeimss Gists un Markuss Benkss, trijatā sametot desmit trīspunktniekus. Interesanti, ka perimetra iekšienē atēnieši guva tikai astoņpadsmit punktus, toties nekavējās realizēt 24 no 32 metieniem, kamēr viesiem nācās samierināties ar 10 no 14 trāpījumiem.

Gists izcēlās ar 17 punktiem, Mačulis un Benkss savāca 14 punktus. Jasmina Repešas vīru vidū ar 14 punktiem atzīmējās amerikāņu aizsargs Ērls Kallovejs, bet Simonam, Panko un Zoričam 11 punkti.

Maccabi (1-2) 91, Fenerbahce (0-3) 73

Deivida Blata vīri pēdējā ceturtdaļā uzbruka ar izcilu precizitāti, sajūsminot 11 tūkstošus sanākušo skatītāju ar 38 punktiem, kamēr “kanārijputniņi” atbildēja ar 25 punktiem. Simones Pjanidžāni trenētais klubs zaudēja trešajā “Top 16” spēlē pēc kārtas, turklāt cieta neveiksmi sestajā izbraukuma spēlē pēc kārtas. Vienīgo panākumu viesos Stambulas basketbolisti svinēja pret Ļubļanas “Union Olimpija”.

Amerikāņu aizsargs Rikijs Hikmens “kanārijputniņu” grozā sameta 24 punktus, savāca piecas atlēkušās bumbas un piecas rezultatīvas piespēles, kā arī izprovocēja deviņus pārkāpumus. Ciemiņu sastāvā Bo Makkalebs, Romēns Sato un Bojans Bogdanovičs atbildēja ar 15 punktiem, turklāt horvātu uzbrucējs iemeta fantastisku tālmetienu no laukuma centra.

Caja Laboral (3-0) 77, Besiktas (0-3) 51

Žana Tabaka trenētā komanda savu pārākumu apliecināja jau spēles sākumā, pirmajā ceturtdaļā iegūstot divdesmit punktu pārsvaru 27:7. Turcijas čempioni no trieciena vairs neatguvās, piedzīvojot trešo neveiksmi pēc kārtas. Vitorijas klubs jaunā trenera vadībā svinēja sesto uzvaru pēc kārtas.

Aļaskā uzaugušais aizsargs Breds Olesons tika pie 13 punktiem, iemetot trīs no pieciem tālmetieniem. Maceja Lampes, Milko Bjeļicas un Tibora Plaisa rēķinos 12 punkti. Viesu sastāvā amerikāņu aizsargs Deniels Jūings atzīmējās ar 12 punktiem.

Kopvērtējums 10. janvārī

#E grupaF grupa
1CSKA 3-0Caja Laboral 3-0
2Real Madrid 2-0Khimki 2-0
3Panathinaikos 2-1Montepaschi 2-0
4Žalgiris 1-1Barcelona 1-1
5Anadolu Efes 1-1Olympiacos 1-1
6Unicaja 1-2Maccabi 1-2
7Alba Berlin 0-2Besiktas 0-3
8Brose Baskets 0-3Fenerbahce 0-3

Izmantotie resursi:
Turkish Airlines Euroleague - Welcome to...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja