Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Lielais kvartets sadalīs biļetes uz finālu

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Lielais kvartets sadalīs biļetes uz finālu
Zviedrijas izlasei klāt izšķirošās cīņas čempionātā, foto: IFF Floorball

Singapūrā klāt pasaules sieviešu florbola čempionāta pirmspēdējā spēļu diena, kad pasaules četras vadošās izlases aizvadīs savstarpējās cīņas pusfinālos, lai noskaidrotu, kuras tad turnīra noslēdzošajā mačā spēkosies par zelta medaļām.

Pirmajā no pusfinālu spēlēm laukumā dosies Somijas un Čehijas izlases. Pasaules čempionātu bilance ir iespaidīgi labvēlīgāka somietēm, kuras uzvarējušas visās 12 savstarpējās spēlēs, savos vārtos nekad neielaižot vairāk par četriem vārtiem. Tomēr tieši pēdējie dueļi bijuši tie saspringtākie – 2021. gada pasaules čempionātā pusfinālā somietes bija pārākas ar rezultātu 5:4, bet vēl pirms diviem gadiem abas komandas spēkojās par trešo vietu, somietēm tiekot pie panākuma ar 5:4 papildlaikā, kārtējo reizi liekot čehietēm samierināties ar ceturto vietu pasaulē. Šajā čempionātā Somijas izlasē rezultatīvākās atkal ir māsas Vēra (7+6) un Ona (6+7) Kaupi, abām iekrājot pa 13 punktiem un saglabājot izredzes kļūt par turnīra rezultatīvākajām florbolistēm. Tikmēr Čehijas izlasē pašlaik rezultatīvākā ar 12 (7+5) punktiem bijusi Anna Bručakova.

Ne mazāk spraigs solās būt otrs pusfināls starp Zviedrijas un Šveices izlasēm. Arī šajā duelī visos savstarpējos mačos pasaules čempionātos allaž uzvarējušas zviedrietes, bet nūjas krustotas 11 reizes. Iepriekšējā čempionātā arī komandas krustoja nūjas pusfinālā, kad savās mājās zviedrietes izrādījās negaidīti graujoši pārākas par pretiniecēm, saplosot oponentes ar 14:1. Tikmēr vēl pirms diviem gadiem jau pretinieču ierakumos abas komandas spēlēja finālā, kad gan Zviedrija bija pārāka vien papildlaikā, uzvarot ar 3:2. Kopumā abas izlases finālos spēlējušas arī 2009. gada čempionātā (6:2) un 2003. gada turnīrā (8:1), kas arī norisinājās Šveicē. Zviedrijas izlases rezultatīvākā florboliste turnīrā bijusi Vilma Johansone, kura ar 17 (10+7) ir rezultatīvākā arī čempionātā kopumā. Tikmēr Šveices izlases līdere ir kapteine Izabella Geriga, kura iekrājusi 14 (9+4) rezultativitātes punktus.

Vēl šajā dienā mačā starp Polijas un Dānijas izlasēm tiks noskaidrots, kura vienība čempionāta izskaņā spēkosies par piekto un kura – par septīto vietu pasaulē. Savukārt Singapūras un Norvēģijas izlases šodien noslēgs turnīru, sadalot labāko vietu aiz pirmā desmitnieka.

Pasaules florbola čempionāts, 8. spēļu diena

LaiksFāzeSpēle
05:00Par 5.-8.vietuLatvija – Slovākija
06:30Par 5.-8.vietuPolija – Dānija
08:00Par 11.vietuSingapūra – Norvēģija
11:00PusfinālsSomija – Čehija
14:15PusfinālsZviedrija - Šveice