Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

UEFA atceļ ''Tottenham'' pret ''Rennes'' spēli angļu kluba Covid-19 gadījumu dēļ

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

UEFA atceļ ''Tottenham'' pret ''Rennes'' spēli angļu kluba Covid-19 gadījumu dēļ
Antonio Konte. Foto: Scanpix/Reuters.

Šodien UEFA Konferences līgas G grupā plkst. 22:00 pēc Latvijas laika paredzēta spēle starp ''Tottenham'' un ''Rennes'', taču pagaidām nav skaidrības par šī mača norisi. ''Tottenham'' vairāki spēlētāji un kluba darbinieki inficējušies ar Covid-19, kā rezultātā vienība mājaslapā paziņoja par spēles atcelšanu. Citādāku viedokli sniedza ''Rennes'', bet UEFA mājaslapā mačs oficiāli atcelts vēl nav, to izdarot ceturtdienas priekšpusdienā.

Anglijas Premjerlīgas klubs ''Tottenham'' trešdien savā mājaslapā oficiāli paziņoja, ka tās komandā futbolistu un darbinieku vidū novērota Covid-19 saslimšana. Kā ziņo ''Sky Sports'', tad ''Tottenham'' ar vīrusu inficējušies astoņi futbolisti un pieci kluba darbinieki.

Klubs paziņojumā atklāja, ka veicot pārrunas ar UEFA par Konferences līgas G grupas pārcelšanu pret apakšgrupas līderi ''Rennes''. Paziņojumā ''Tottenham'' minēja, ka spēle nenotikšot. ''Varam apstiprināt, ka spēle pret ''Rennes'' Konferences līgas ietvaros ceturtdien 9. decembrī nenotiks pēc tam, kad atklāti vairāki saslimšanas gadījumi ar Covid-19. Esam diskusijās ar UEFA un drīzumā sniegsim papildus informāciju par šo spēli,'' minēts izplatītajā informācijā kluba mājaslapā.

Ar šādu notikumu pavērsienu apmierināta nebija ''Rennes'', kas paudusi sašutumu. ''Pēc ''Tottenham'' oficiālā paziņojuma vēlamies skaidrot atsevišķus faktus. Video konferencē šovakar ''Tottenham'' direktors izteica vēlmi spēli pārcelt, kas pagaidām ir vienpusējs lēmums bez UEFA piekrišanas. ''Tottenham'' atteicās izpaust, cik daudz vienībā ir saslimušo ar Covid-19, bet noteikumi nosaka, ka komandai ir jāspēlē, ja tās rīcībā ir vismaz 13 laukuma spēlētāji un vārtsargs. Komanda to argumentēja ar pieņemto lēmumu no Anglijas varas iestādēm, taču to nepierādīja ar oficiāliem dokumentiem. Kamēr spēle nav oficiāli atcelta, mēs joprojām uzturam spēkā vēlmi to aizvadīt. ''Tottenham'' pārkāpj godīgas spēles principus, jo vēl pēcpusdienā saņēmām apstiprinājumu par spēles norisi, bet pēc ielidošanas Londonā viņi domas mainīja.''

UEFA Konferences līgas mājaslapā spēles starp ''Tottenham'' un ''Rennes'' joprojām nav atcelta un tās sākuma laiks paredzēts plkst. 22:00 pēc Latvijas laika. Vēlāk ceturtdienas priekšpusdienā UEFA atcēla šī vakara gaidāmo maču, piebilstot, ka par laiku, kad tā tiks aizvadīta, tiks ziņots vēlāk.

Izmantotie resursi:
https://www.skysports.com/football/...
https://www.tottenhamhotspur.com/ne...
https://www.staderennais.com/vers-u...
https://www.skysports.com/football/...