Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Marks Markess redzes problēmas dēļ izlaidīs sezonas noslēdzošo "MotoGP" posmu

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Marks Markess redzes problēmas dēļ izlaidīs sezonas noslēdzošo "MotoGP" posmu
Marks Markess. Foto: Repsol Honda

Seškārtējais MotoGP čempions, ''Repsol Honda'' komandas braucējs Marks Markess izlaidīs sezonas noslēdzošo ''MotoGP'' posmu Valensijā, kā arī vēlāk paredzētos testus.

Portugālē, Algarves trasē, Marks Markess treniņa laikā piedzīvoja kritienu un guva smadzeņu satricinājumu, kas viņam lika izlaist sacīkstes. Sportists pēc medicīniskām pārbaudēm turpināja ārstēties mājās un atlabt pēc savainojuma, taču veselība nav uzlabojusies.

Pirmdien braucējs Barselonā apmeklēja klīniku, kur veiktajās pārbaudēs tika atklāts, ka sportistam ir diplopija (dubultošanās), kas rodas, ja bojāti acu ābolu kustību nervi.

Atgādināsim, ka 2011.gada 21.oktobrī, kad Markess cīnījās par Moto2 titulu, spānis pēc Sepangas trases uzraugu kļūdas piedzīvoja smagu kritienu, pēc kura viņam reiba galva. Sacīkstes dienā viņa redze dubultojās un viņš bija spiests to izlaist drošības apsvērumu dēļ. 2012.gada sākumā sportistam tika veikta operācija.

''Tie ir smagi brīži. Pēc ārsta apmeklējuma man tika apstiprināta jauna diplopijas (dubultredzes) epizode, kura pirmo reizi man bija 2011. gadā. Mums ir vajadzīga pacietība. Esmu iemācījies vienu lietu - stāties pretī grūtībām ar pozitīvismu. Paldies par atbalstu,” tā Marks Markess, kurš šobrīd ar 142 punktiem ''MotoGP'' kopvērtējumā ieņem sesto vietu.

     [+] [-]

, 2021-11-10 08:21, pirms 2 gadiem
Komentētāji gan kaut ko minēja par vizināšanos ar enduro moci brīvdienās. Nevis kritienu treniņos