Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

"MotoGP" komanda atlaiž mehāniķi, kurš viltojis PCR testu

Juris Grīns
Juris Grīns

"MotoGP" komanda atlaiž mehāniķi, kurš viltojis PCR testu
Foto: motogp.com

Motošosejas sacīkšu komanda "Avintia" no darba atlaidusi mehāniķi, kurš šonedēļ viltoja PCR testu, tādā veidā cenšoties sev nodrošināt ieeju "MotoGP" dalībnieku parkā.

Lai iespējami vairāk ierobežotu "Covid-19" izplatību, "MotoGP" čempionāta komandas sacīkstes aizvada noslēgtā vidē, un katram darbiniekam pirms iekļūšanas dalībnieku parkā ir jāuzrāda negatīvs tests.

Šonedēļ nāca gaismā, ka "Avintia" komandas viens no mehāniķiem ir falsificējis sava testa rezultātus, lai varētu strādāt nedēļas nogalē Itālijā, Misano trasē gaidāmajās sacensībās.

Uzreiz, kad šis fakts kļuva zināms, Starptautiskā sacīkšu komandu asociācija (IRTA) liegusi viņam iekļūšanu padokā līdz šī gada beigām, bet komanda atbrīvojusi mehāniķi no darba.

"Šādas darbības ne vien bojā komandas, bet arī visa čempionāta kopējo tēlu," teikts "Avintia" oficiālajā paziņojumā. "Mūsu komanda vēlas atvainoties, kā arī pateikties "Dorna" un IRTA par centieniem nodrošināt veselībai drošu vidi padokā, lai čempionāts pilnvērtīgi varētu notikt."

"Avintia" komanda, kas šobrīd startē ar 2019. gada modeļa "Ducati" motocikliem, pēc šīs sezonas pametīs "MotoGP" čempionātu, bet tās vietā nāks Valentino Rosi izveidotā VR46 vienība. Jau šobrīd abas komandas sadarbojas un apkalpo Rosi pusbrāļa Lukas Marini motociklu, tāpat komandā startē Enea Bastjanini. Viņi abi šajā gadā ir "MotoGP" klases debitanti, turklāt Bastjanini nesen Sanmarīno posmā sensacionāli guva trešo vietu.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...