Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Eirolīgas grands "Maccabi" pēc zaudējuma Strēlniekam atlaiž galveno treneri

Rolands Eliņš

Eirolīgas grands "Maccabi" pēc zaudējuma Strēlniekam atlaiž galveno treneri
Gajs Gudess
Foto: AFP/Scanpix

Izraēlas basketbola komanda Telavivas „Maccabi” pārtraukusi līgumsaistības ar nu jau bijušo galveno treneri Gaju Gudesu, kurš komandu vadīja kopš 2014. vasaras.

Gajs Gudess par slavenā „Maccabi” kluba galveno treneri kļuva pagājušajā gadā, kad uz NBA devās iepriekšējais treneris Deivids Blats. 45 gadus vecais Gudess, kurš iepriekš trenējis arī Jeruzālemes „Hapoel” un ir Lielbritānijas izlases treneru kolektīvā, savā pirmajā gadā ar „Maccabi” kļuva par Izraēlas čempionu un aizveda komandu līdz Eirolīgas ceturtdaļfinālam, taču šī sezona iesākusies ļoti vāji.

Pirmajās četrās Eirolīgas spēlēs „Maccabi” guvusi tikai vienu uzvaru, savukārt piecos vietējā čempionāta mačos, kur „Maccabi” ir izteikta favorīte, piedzīvotas jau divas neveiksmes. Iepriekšējā Eirolīgas spēlē Gudesa komanda piekāpās Jānim Strēlniekam un viņa pārstāvētajai „Brose Baskets” ar 66:77, bet vakar ar 83:88 izgāzās pret vienu no Izraēlas čempionāta vidus līmeņa komandām „Maccabi Ashdod”. Kluba vadības pacietībai līdz ar to pienāca gals, un šodien oficiāli paziņots par Gudesa atlaišanu.

Gudesa vietā komandu pagaidām vadīs viņa bijušais palīgs Avi Evens, bet „Maccabi” uzsākusi jauna galvenā trenera meklējumus. Lietuvas mediji vēsta, ka potenciālo kandidātu sarakstā ir arī Lietuvas izlases galvenais treneris Jons Kazlausks, kā arī itālis Simone Pjanidžiani, kurš tikko kā atstājis Itālijas izlases galvenā trenera amatu.

Eirolīga, D apakšgrupa

V.KomandaUZPunkti
1.CSKA40370:299
2.Unicaja40330:284
3.Brose Baskets22311:301
4.Darussafaka13303:321
5.Maccabi13296:333
6.Dinamo Sassari04277:349

Izmantotie resursi:
Turkish Airlines Euroleague - Welcome to...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja