Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Rondo un "Celtics" Bostonā mērosies spēkiem ar "76ers"

Rondo un "Celtics" Bostonā mērosies spēkiem ar "76ers"
Reižons Rondo sezonas sākumā demonstrējis komandas līdera cienīgu sniegumu
Foto: AFP

Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) regulārajā turnīrā plkst. 2.30 pēc Latvijas laika tiks uzsākta cīņa Bostonā, TD Garden basketbola arēnā, kur vietējā "Celtics" vienība cīnīsies pret Andrē Igudalas pārstāvēto Filadelfijas "76ers". Šī būs pirmā no četrām abu vienību cīņām šajā regulārajā turnīrā.

Bostonas "Celtics" (2-2) galvenajam trenerim Dokam Riversam visi pieejamie komandas spēlētāji ir veseli un jaunus panākumus alkstoši, tādēļ nu viņam atliek tikai radīt pareizo kaujas plānu, kas atnestu komandai panākumus ilgtermiņā.

Gaidāmā spēle būs aizvadītās sezonas Austrumu konferences izslēgšanas turnīra pusfinālsērijas atkārtojums. Pavasarī saspringtā septiņu spēļu sērijā ar 4:3 pārāka izrādījās "Celtics" vienība, kura gan vēlāk Austrumu finālā piekāpās nākamai čempionei "Heat".

Pēc tam, kad ķelti sezonu uzsāka ar diviem zaudējumiem, pēdējos divos mačos tie ir spējuši gūt divas uzvaras, tomēr abas uzvaras tika izcīnītas pret šosezon tikai zaudējumus cietušo Vašingtonas "Wizards" vienību, tādēļ šos panākumus nevajadzētu pārvērtēt.

Sestdien "Celtics" pamatlaikā ar 89:86 pieveica Vašingtonas klubu, toties trešdien, lai pieveiktu "Wizards" vienību (100:94), Doka Riversa padotajiem bija nepieciešams papildlaiks.

"Mēs guvām uzvaru," notikušo faktu konstatēja Riverss. "Šobrīd mēs esam tāda tipa komanda. Mēs nespēlējam lieliski."

Bostonas klubs pirmajos mačos ir guvis vidēji 96,0 punktus, bet ielaidis - 99,8 punktus, kas norāda uz to, ka sezonas sākumā komandai nesokas ar spēli aizsardzībā. Viens no iemesliem ir daudzu jauno spēlētāju, kuri pievienojušies klubam starpsezonā, iespēlēšanās problēmas, jo tie vēl līdz galam nav pieraduši pie komandas aizsardzības shēmām.

Starpsezonā "Celtics" vienībai pievienojās Džeisons Terijs, Kortnijs Lī, Leandro Barbosa un Džareds Salindžers, bet komandā atgriezās Džefs Grīns, kurš izlaida visu aizvadīto sezonu sirds operācijas dēļ. Terijs, kuram sezonas pirmajos trijos mačos bija lielas grūtības ar punktu gūšanu, trešdien atzīmējās ar 16 gūtajiem punktiem.

Tikmēr komandas ilggadējie līderi - Reižons Rondo, Kevins Gārnets un Pols Pīrss - demonstrē vienmērīgu sniegumu gan uzbrukumā, gan aizsardzībā, un spēlētāju statistikas radītāji nebūt nav sliktāki par iepriekšējās sezonās sasniegtajiem.

Rondo, kurš karjeras laikā vidēji guvis 10,9 punktus, sezonas sākumā atzīmējies ar 16,0 punktiem ik mačā, savukārt Pīrsam pirmajos mačos ir bijušas problēmas ar metienu realizēšanu. Viņš realizējis tikai 35,0% no izmestajiem metieniem, tomēr ar vidēji 19 gūtajiem punktiem spēlē komandas kapteinis ir rezultatīvākais ķelts.

"Celtics" komandas spēlētājiem šonakt gaidāmajā mačā pret "76ers" (2-2) varētu rasties pamatīgas problēmas ar punktu gūšanu, jo Filadelfijas vienība sezonas sākumā demonstrējusi atzīstamu sniegumu aizsardzībā.

Sezonas pirmajos mačos Doga Kolinsa vadītie filadelfieši, kuriem pagaidām jāiztiek bez centra Endrjū Bainama, pretiniekiem ļāvuši savā grozā iemest vidēji 86,8 punktus, kas ir par 2,6 punktiem mazāk nekā aizvadītajā sezonā.

Trešdienas mazrezultatīvajā cīņā pret Ņuorleānas "Hornets" vienību, kurā pārāka izrādījās "76ers" vienība (77:62), Filadelfijas kluba spēlētāji pieļāva vairāk kļūdu (24) nekā Ņuorleānas kluba spēlētāji realizēja metienus no spēles (23). "Hornets" vienība, kurai nevarēja palīdzēt pirmgadnieki Entonijs Deiviss un Ostins Riverss, uzstādīja kluba antirekordu pēc vienā mačā gūtajiem punktiem.

Filadelfijas kluba līderis sezonas sākumā ir 22 gadus vecais saspēles vadītājs Džrū Holidejs, kurš atzīmējies ar vidēji 18 punktiem un 9,5 rezultatīvām piespēlēm četros pirmajos mačos. Tāpat arī stabilu sniegumu uzbrukumā ir demonstrējis Tadeušs Jangs, kurš četros mačos guvis vidēji 13,8 punktus.

Jāizceļ fakts, ka "76ers" ir cietusi neveiksmi sešos no pēdējiem septiņiem regulārās sezonas mačiem, kas aizvadīti Bostonā.

Izmantotie resursi:
NBA.com

Kura vienība izcīnīs uzvaru gaidāmajā mačā?

  • 29

  • 8


  +1 [+] [-]

, 2012-11-09 20:51, pirms 12 gadiem
ķelti, ņem. Bet gaidu labāku sniegumu no TRUTH!

  -1 [+] [-]

, 2012-11-09 21:01, pirms 12 gadiem
Autor, jauc kautko.

"Tāpat arī stabilu sniegumu uzbrukumā ir demonstrējis komandas jaunpienācējs Andrē Igudala."

  -1 [+] [-]

, 2012-11-09 21:05, pirms 12 gadiem
jaunpienācējs Iggys?

  +1 [+] [-]

, 2012-11-09 21:13, pirms 12 gadiem
K.Garnettt rakstīja: Autor, jauc kautko.

"Tāpat arī stabilu sniegumu uzbrukumā ir demonstrējis komandas jaunpienācējs Andrē Igudala."
Pārrakstījos! Paldies, ka pamanīji kļūdu. Protams, ka Andre Iguodala ir "Nuggets" kluba jaunpienācējs, kurš aizvadītajā sezonā pārstāvēja "76ers". Labots!

  +1 [+] [-]

, 2012-11-09 21:35, pirms 12 gadiem
Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) basketbola turnīrā plkst. 2.30 pēc Latvijas laika tiks uzsākta cīņa Bostonā, TD Garden basketbola arēnā, kur vietējā "Celtics" vienība cīnīsies pret Andrē Igudalas pārstāvēto Filadelfijas "76ers". Šī būs pirmā no četrām abu vienību cīņām šajā regulārajā turnīrā.

Vispār, autor, ja labo kļūdas tekstā, tad vajadzētu sākt ar Ievadu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-11-09 21:40, pirms 12 gadiem
Edgars Orlovskis rakstīja: Pārrakstījos! Paldies, ka pamanīji kļūdu. Protams, ka Andre Iguodala ir "Nuggets" kluba jaunpienācējs, kurš aizvadītajā sezonā pārstāvēja "76ers". Labots!
Visi mēdz kļūdīties, esam tikai cilvēki. Varēji arī pieminēt ka Dorell Wright arī labi spēlē.

  +1 [+] [-]

, 2012-11-09 22:25, pirms 12 gadiem
Ķeltiem vajadzētu uzvarēt. Bet nu sezonas sākums sanācis kā pa akmeņiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2012-11-10 01:14, pirms 12 gadiem
Ķelti ar Rondo priekšgalā!!