Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Nišikori apspēlē Čiliču, sasniedz trešo pusfinālu Tokijā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Nišikori apspēlē Čiliču, sasniedz trešo pusfinālu Tokijā
Kei Nišikori
Foto: Reuters/Scanpix

Kei Nišikori piektdien turpināja priecēt Japānas tenisa fanus, sasniedzot pusfinālu "ATP World Tour 500" sacensībās Tokijā. 2012. un 2014. gada čempions ceturtdaļfinālā atguvās pēc nesekmīga sākuma mačā pret Marinu Čiliču, horvātu uzveicot trīs setos ar rezultātu 3:6, 7:5, 6:3.

Marins Čiličs 11 minūtes ilgušajā trešajā geimā atspēlēja trīs breikbumbas. Kei Nišikori labākā iespēja bija trešajā mēģinājumā, kad viņš kļūdījās ar diagonālo "backhand". Horvāts šo geimu pabeidza ar diviem eisiem pēc kārtas.

Nišikori savu servi zaudēja sestajā geimā, kad sāncensim vairākas reizes piekāpās garajās izspēlēs. Iespēju atspēlēties šajā setā japānim nebija, jo Čiličs seta atlikušajā daļā servēja stabili, kā arī teicami darbojās ar "forehand".

2. setā breikbumbas bija tikai Nišikori. Čiličs pirmo atspēlēja otrajā geimā, kritiskā brīdī izceļoties ar lielisku "backhand" sitienu pa līniju. Šķita, ka seta uzvarētājs noskaidrosies taibreikā, taču Marins pie rezultāta 5:6 nenoturēta servi, pēdējos divus punktus zaudējot ar "forehand" kļūdām – vispirms liels auts, pēc tam setbumbas izspēlē sitiens tīklā.

Nišikori 3. seta pirmajā geimā ar eisu atspēlēja breikbumbu, Čiličs nākamajā geimā anulēja divas. Pirmā atspēlēta ar labu servi, bet otrā novērsta ar "backhand" sitienu. Nišikori pēc trešā geimā bija medicīnas pārtraukums. Japānim problēmas ar labo plecu, kas gan iespējas uzvarēt neatņēma. Čiličs ceturtajā geimā saskārās ar vēl divām breikbumbām un atspēlēja tikai pirmo. Atkal talkā nāca serve, bet otrās breikbumbas izspēlē liels "backhand" auts. Nišikori pārsvaru nosargāja.

Nišikori šogad otro reizi pieveica Čiliču un abos mačos to ir izdarījis, zaudējot 1. setā. Augustā Vašingtonas pusfinālā japānis bija pārāks ar rezultātu 3:6, 6:1, 6:4. Nišikori bilanci savā mājas turnīrā uzlaboja līdz 17-5, šeit pusfinālu sasniedzot trešo reizi (2012, 2014-15). Abos iepriekšējos gadījumos viņš arī kļuva par čempionu.

Čiličs Top 10 spēlētāju nav uzveicis kopš pagājušā gada "US Open", kur viņš pārspēja gan Tomāšu Berdihu, gan Rodžeru Federeru. Horvātijas pirmajam numuram tagad ir deviņi zaudējumi pēc kārtas pret Top 10 spēlētājiem, tiesa, gandrīz puse jeb četri bijuši pret Novaku Džokoviču.

"Rakuten Japan Open 2015". "ATP World Tour 500" turnīrs Tokijā uz "hard" seguma

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Stan Wawrinka – Austin Krajicek6:3 6:4
(2) Kei Nishikori – (6) Marin Cilic3:6 7:5 6:3
Gilles Muller – (3) Gilles Simon6:3 6:4
Benoit Paire – Nick Kyrgios3:6 6:4 6:1

Pusfinālu pāri

Spēle
(1) Stan Wawrinka – Gilles Muller
(2) Kei Nishikori – Benoit Paire

"China Open". "ATP World Tour 500" turnīrs Pekinā uz "hard" seguma

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Novak Djokovic – (6) John Isner6:2 6:2
(3) Rafael Nadal – Jack Sock3:6 6:4 6:3
(4) David Ferrer – Yen-Hsun Lu6:3 6:1
Fabio Fognini – Pablo Cuevas6:1 2:6 6:2

Pusfinālu pāri

Spēle
(1) Novak Djokovic – (4) David Ferrer
(3) Rafael Nadal – Fabio Fognini