Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

Federers revanšējas Tsongam, pusfinālā pret Džokoviču

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Federers revanšējas Tsongam, pusfinālā pret Džokoviču
Rodžers Federers
Foto: Reuters/Scanpix

Noskaidrots pirmais „US Open” vīriešu vienspēļu turnīra pusfināla pāris – piekto reizi šosezon tiksies Novaks Džokovičs un Rodžers Federers. Federers ir viens no diviem tenisistiem, kurš šogad spējis uzvarēt neapturamo serbu.

Vakar Ņujorkā beidzot varēja aizvadīt iekavētos mačus, tostarp arī duvus pirmos vīriešu vienspēļu ceturtdaļfinālus. Kā pirmie cīnījās divi serbi – Novaks Džokovičs un Janko Tipsarevičs. Pēc nospēlētiem diviem setiem rezultāts bija 1:1, abi tenisisti uzvarēja pa taibreikam. Džokovičs bija pārāks pirmajā ar 7:2, bet Tipsarevičs ar 7:3 revanšējās otrajā. Tipsarevičs abos setos bija vadībā ar breiku, taču pārsvaru nenoturēja, bet pirmajā setā abi tenisisti neizmantoja iespēju ar savu servi uzvarēt setu – Džokovičs pie 5:3, bet Tipsarevičs pie 6:5.

Vairāk nekā divas stundas pavadījis, spēlējot agresīvu uzbrukuma tenisu, Tipsarevičs manāmi pagura un vairāk par diviem setiem augstā līmenī nevarēja nospēlēt. Zaudējis pirmos piecus geimus trešajā setā, Janko palūdza kortā izsaukt ārstu. Tipsarevičam tā ir ierasta parādība un arī šī turnīra laikā viņam vairākkārt spēļu laikā sniegta medpalīdzība. Šoreiz kreisās kājas kaite. Medpauze labumu nedeva – zaudēts arī sestais geims un sets atdots ar visnepieklājīgāko rezultātu – 0:6. Jāpiemin, ka trešā seta pirmajā geimā savainojumu guva arī Džokovičs. Neļaujot tautietim iegūt divas breikbumbas, pie 15:30 Džoko sniedzās pēc ļoti grūtas bumbiņas, tika līdz tai un apbrīnojami uzvarēja izspēli, taču savainoja kreiso pēdu (iespējams, krampis). Ar Džokoviču turpinājumā viss bija kārtībā, bet Tipsarevičs, zaudējis vēl trīs geimus ceturtajā setā, nolēma likt punktu – Džokovičam uzvara ar 7:6(2), 6:7(3), 6:0, 3:0. Vismaz pusfinālu serbs sasniedzis jau sestajā „Grand Slam” turnīrā pēc kārtas, bet Ņujorkā tas izdarīts ceturto gadu pēc kārtas.

Divos naktī pēc Latvijas laika maču uzsāka pieckārtējais „US Open” čempions Rodžers Federers un francūzis Žo Vilfrīds Tsonga, kurš šveicieti bija pratis sarūgtināt pēdējās divās savstarpējās spēlēs. Federers sāka labi – tika vadībā ar breiku pašā cīņas sākumā, tomēr tad uz pusotru stundu mačs tika pārtraukts lietus dēļ. Cīņai atsākoties, francūzis atguva breiku, bet ne iniciatīvu. Pie 4:4 viņš atkal zaudēja savu servi un nedaudz vēlāk arī setu. Otrajā setā Federers ātri panāca 4:1 vadību, bet setā uzvarēja ar 6:3, un tāds pats rezultāts arī trešajā setā. Pēc mača, kas ilga nepilnas divas stundas, Tsonga atzina, ka nav nospēlējis tādā līmenī kā spēj. Taču tas nemazina Federera panākumu – viņš „US Open” pusfinālā spēlēs astoto gadu pēc kārtas.
Interesanti, ka pērn Federers un Džokovičs arī tikās pusfinālā un toreiz dramatiskā piecu setu spēlē ar 5:7, 6:1, 5:7, 6:2, 7:5 pārāks bija serbs. Šogad abiem tenisistiem bijušas četras savstarpējās spēles – trīs uzvaras Džokovičam, bet viena Federeram („French Open” pusfinālā). Domājams, sestdien būs interesants pusfināls. Bet šodien noskaidros atlikušos pusfinālistus – favorīti spēlēs pret amerikāņiem Endiju Rodiku un Džonu Isneru ir attiecīgi Rafaels Nadals un Endijs Marejs.

Izmantotie resursi:
Official Site of the 2011 US Open Tennis...

Kuram jutīsi līdzi pusfinālā?

  • 32

  • 67

  • 7


  +2 [+] [-]

, 2011-09-09 09:28, pirms 13 gadiem
federers izskatās ļoti pārliecinoši, bet džoko gribēs revanšēties par French Open. būs laba spēle
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-09-09 10:24, pirms 13 gadiem
vot tā, tagad tik sāksies īstās spēles.
Domāju, ka Rodžers tiks galā ar Džokeri, un finālā pret Mjureju. Tur gan būs kāsiens, jo brits ir zvērīgā formā.

  +1 [+] [-]

, 2011-09-09 11:06, pirms 13 gadiem
Shed rakstīja: vot tā, tagad tik sāksies īstās spēles.
Domāju, ka Rodžers tiks galā ar Džokeri, un finālā pret Mjureju. Tur gan būs kāsiens, jo brits ir zvērīgā formā.
Varētu gandrīz vai piekrist, jeb principā vēlams, lai brits beidzot tiek galā ar savu galvu. Būtu augšgalā zolīds četrinieks

  +3 [+] [-]

, 2011-09-09 12:13, pirms 13 gadiem
Šitie būs skarbi !