Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2988, Did:0, useCase: 3

Karbonāri ieņem 83. vietu "Giro d'Italia" devītajā posmā

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Karbonāri ieņem 83. vietu "Giro d'Italia" devītajā posmā
Anastasija Karbonāri. Foto: bettiniphoto

LETA. Latvijas riteņbraucēja Anastasija Karbonāri sestdien ieņēma 83.vietu daudzdienu velobrauciena "Giro d'Italia" devītajā posmā.

Riteņbraucējas mēroja 112,8 kilometrus ar diviem otrās kategorijas un vienu augstākās grūtības pakāpes kāpumu distances otrajā daļā.

Latvijas čempione grupas braucienā Karbonāri ("Valcar - Travel & Service") no uzvarētājas ASV sportistes Kristenas Folkneres ("BikeExchange - Jayco") atpalika 33 minūtes un 34 sekundes, ieņemot 83.vietu 115 sportistu konkurencē.

Otro vietu jau otro posmu pēc kārtas ieņēma "FDJ Nouvelle-Aquitaine Futuroscope" pārstāve itāliete Marta Kavalli, kura uzvarētājai zaudēja 59 sekundes, trešo, arī otro dienu pēc kārtas, - itāliete Eliza Longo Borgini ("Trek - Segafredo"), kura atpalika par minūti un 14 sekundēm.

Kopā ar Longo Borgini finišēja arī kopvērtējuma līdere nīderlandiete Annemīka van Vlētena ("Movistar").

Van Vlētena kopvērtējumā par minūti un 52 sekundēm apsteidz Kavalli un par sešām minūtēm un desmit sekundēm - Spānijas sportisti Mavi Garsiju ("UAE Team ADQ").

Karbonāri līderei zaudē stundu 37 minūtes un 37 sekundes, ieņemot 71.vietu.

Svētdien sportistes Padujā finišēs pēc 90,5 kilometru ar vienu trešās kategorijas kāpumu veikšanas.

Divus pēdējos gadus velobraucienā ir uzvarējusi nīderlandiete Anna van der Bregena, kura šoreiz nestartē. Pērn Karbonāri kopvērtējumā ieņēma 78.vietu, bet Līna Svarinska finišēja 91.pozīcijā.

Pirmoreiz velobrauciens, kas tiek atzīts par prestižākajām sieviešu daudzdienu sacensībām pasaulē, notika 1988.gadā. Velobrauciens noslēgsies svētdien ar devīto posmu.

Izmantotie resursi:
LETA