Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:813, Did:0, useCase: 3

Austrālijas pāris Ebdens/Pursels kļūst par Vimbldonas čempioniem dubultspēlē

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Austrālijas pāris Ebdens/Pursels kļūst par Vimbldonas čempioniem dubultspēlē
Metjū Ebdens un Makss Pursels. Foto: EPA/Scanpix

LETA. Austrālijas duets Metjū Ebdens/Makss Pursels sestdien Londonā kļuva par Vimbldonas čempioniem vīriešu dubultspēlē.

Ebdens un Pursels, kuri sacensībās bija izsēti ar 14.numuru, finālā ar 7-6 (7:5), 6-7 (3:7), 4-6, 6-4, 7-6 (10:2) pieveica ar otro numuru izsēto Horvātijas duetu Nikokla Mektičs/Mate Pavičs.

Uzvarētāji bija nedaudz labāki punktu gūšanā gan pēc pirmās (76%:72%), gan otrās (60%:58%) serves.

Viņi realizēja divas breikbumbas no septiņām, kamēr pretinieki - divas no deviņām.

Austrāliešiem bija gan vairāk uzvaras sitienu (29:20), gan nepiespiesto kļūdu (13:6).

Šajā mačā tenisisti veica 386 izspēles, no kurām 199 pārāki bija austrālieši.

Zināmi jau trīs šā gada turnīra uzvarētāji prestižākajās kategorijās. Sestdien par sieviešu vienspēļu uzvarētāju kļuva Kazahstānas pārstāve Jeļena Ribakina (WTA 23.), kura finālā ar 3-6, 6-2, 6-2 pieveica pasaules otro raketi Tunisijas tenisisti Onsu Žabēru un izcīnīja savu pirmo "Grand Slam" uzvarētājas titulu.

Savukārt jauktajā dubultspēlē jau iepriekš uzvaru bija svinējis britu tenisists Nils Skapskis un amerikāniete Dezirē Kravčika. Britam tas bija otrais "Grand Slam" turnīra uzvarētāja tituls, bet Kravčikai - ceturtais.

Sezonas trešais "Grand Slam" turnīrs - Vimbldonas čempionāts - norisināsies līdz 10.jūlijam.

Izmantotie resursi:
LETA