Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:778, Did:0, useCase: 3

Gofa neizmanto piecas setbumbas, Krejčīkova pirmoreiz tiek "Grand Slam" pusfinālā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Gofa neizmanto piecas setbumbas, Krejčīkova pirmoreiz tiek "Grand Slam" pusfinālā
Barbora Krejčikova. Foto: Reuters/Scanpix

Čehijas tenisiste Barbora Krejčīkova (WTA 33.) "French Open" trešajā ceturtdaļfinālā ar 7:6(6), 6:3 apspēlēja 17 gadus veco amerikānieti Koko Gofu (WTA 25.), kurai pirmajā setā bija piecas setbumbas. Divkārtējā dubultspēļu čempione Krejčīkova pirmoreiz spēlēs "Grand Slam" vienspēļu pusfinālā.

Abas tenisistes pirmoreiz spēlēja "Grand Slam" ceturtdaļfinālā, uztraukuma dēļ nespējot nodemonstrēt labas kvalitātes tenisu. Zīmīgi, ka vairāk uztraukusies bija astoņus gadus vecākā Barbora Krejčīkova, taču viņai izdevās "nozagt" pirmo setu un pēc tam uzvarēt otrajā, kur Koko Gofa atjēdzās pārāk vēlu – pirmais geims iegūts pie rezultāta 0:5.

Gofa dominēja 1. setā, kur viņai divreiz bija breika pārsvars un piecas setbumbas! Amerikāņu tīne startēja ar 3:0, čehiete atspēlējās, bet Gofa astotajā geimā atjaunoja breika pārsvaru. Koko nespēja izservēt setu, palaižot garām arī vienu setbumbu. Viņai no 5:3 un 40:30 trīs kļūdas pēc kārtas – "backhand" auts, dubultkļūda un "backhand" sitiens tīklā.

Amerikānietei nākamās divas setbumbas bija pie 6:5 uzņemšanā, kad viņa svarīgos punktus nospēlēja pasīvi, un Krejčīkova nepiedeva. Viņa pirmo setbumbu atspēlēja ar diagonālo "forehand", bet otru ar sitienu pa kreiso sānu līniju, pretiniecei neaizsniedzami uzsitot no neērtās puses.

Gofa taibreikā no 6:4 zaudēja četrās izspēlēs pēc kārtas. Čehiete pirmo jeb kopumā ceturto setbumbu atvairīja savas serves izspēlē ar diagonālo sitienu kombināciju, bet piekto uzņemšanā ar labo sitienu pa diagonāli. Koko ar sitienu autā pasniedza Barborai viņas pirmo setbumbu, Krejčīkova to realizēja ar pirmās serves un "forehand" uzbrukuma kombināciju.

Krejčīkova 2. seta pirmajā geimā no 40:15 piedāvāja Gofai breikbumbu, kuru arī pati atspēlēja ar jaudīgu pirmo servi. Gofa tobrīd sabruka, setā zaudējot piecos geimos pēc kārtas, turklāt viņai šajā laikā arī bija posms ar 15(!) zaudētām izspēlēm pēc kārtas. Nokļūstot ļoti tuvu uzvarai, Krejčīkova sāka pamatīgi nervozēt. Esot vadībā ar 5:0, viņai vajadzēja četrus geimus un sešas mačbumbas, lai pieliktu punktu.

2018. gada "French Open" dubultspēļu čempione Krejčīkova, pieveicot tās sezonas junioru turnīra uzvarētāju Gofu, pārtrauca amerikānietes deviņu uzvaru sēriju, savu sēriju pagarinot līdz 10 nezaudētiem mačiem. Abas tenisistes uzvarēja savā iepriekšējā turnīrā – Krejčīkova Strasbūrā (pirmais vienspēļu tituls), bet Gofa Parmā (otrais tituls).

"French Open 2021", sieviešu vienspēles

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(17) Maria Sakkari – (8) Iga Swiatek6:4 6:4
(31) Anastasia Pavlyuchenkova – (21) Elena Rybakina6:7(2) 6:2 9:7
Barbora Krejcikova – (24) Coco Gauff7:6(6) 6:3
Tamara Zidansek – (33) Paula Badosa7:5 4:6 8:6

Pusfinālu pāri

Spēle
(17) Maria Sakkari – Barbora Krejcikova
(31) Anastasia Pavlyuchenkova – Tamara Zidansek

     [+] [-]

, 2021-06-09 14:38, pirms 3 gadiem
Barbora malacis!..izskoloja to melnīti!