Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:778, Did:0, useCase: 3

Cicipass soda nenopietno Medvedevu un atgriežas "French Open" pusfinālā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Cicipass soda nenopietno Medvedevu un atgriežas "French Open" pusfinālā
Stefanoss Cicipass. Foto: AFP/Scanpix

ATP ranga piektajā vietā esošais grieķis Stefanoss "French Open" otrajā ceturtdaļfinālā ar 6:3, 7:6(3), 7:5 pieveica otro numuru Daniilu Medvedevu, viņu uzvarot tikai otro reizi astoņos dueļos. Cicipass otro gadu pēc kārtas spēlēs "French Open" pusfinālā.

Stefanoss Cicipass ar lielisku tenisu 1. setā uzvaru nokārtoja 30 minūtēs. Vienīgais breiks notika ceturtajā geimā, kur Daniils Medvedevs pie 30:30 neprecīzi nospēlēja ar sitienu no neērtās puses, bumbiņu raidot autā. Grieķis breikbumbas izspēlē uzbruka krieva otrajai servei un izkombinēja līdz neaizsniedzamam raidījumam izgājienā pie tīkla. Medvedevs pie 2:5 ar pirmo servi atspēlēja setbumbu, bet atspēlēšanās iespēju viņam nebija – Cicipass setā ar servi zaudēja tikai četrās izspēlēs.

Medvedevs 2. seta trešajā geimā pēc divām kļūdām, Cicipasa "dropšota" un apvedošā sitiena tika nobreikots "sausā". Cicipass pēc breika nostiprināšanas bija vadībā ar setu un 3:1. Medvedevs pēc tam izcēlās ar trīs geimu sēriju – 3:4. Cicipass sestajā geimā tika nobreikots pēc tam, kad kļūdījās pirmā punkta izspēlē, bumbiņu raidot autā. Medvedevs aizspēlējās līdz savai pirmajai breikbumbai, dziļumā atsita grieķa pirmo servi, un Cicipass bumbiņu raidīja autā.

Servējot pie 4:5 un 15:30, Cicipass iesita tīklā "smešu", pasniedzot Medvedevam divas setbumbas. Krievijas tenisists divreiz kļūdījās – otrās serves atsišana tīklā un "forehand" auts garā pirmās serves izspēlē. Medvedevam izšķērdību nācās nožēlot, jo viņš drīz zaudēja taibreikā. Cicipass jau pašā sākumā pēc Medvedeva "backhand" kļūdas ieguva minibreiku, turpinājumā uzvarēja visās izspēlēs ar servi un vēl vienu minibreiku dabūja pie 5:3 ar uzbrukumu krieva otrajai servei.

Tas bija tikai trešais taibreiks abu astoņos dueļos, Cicipasam esot minimālā pārsvarā ar 2:1. Nokļūšana iedzinējos ar 0:2 setos Medvedevam no statistikas viedokļa neko labu nesolīja. Viņš nekad nav uzvarējis no 0:2 un spējis gūt tikai vienu uzvaru piecu setu mačos (1-7). Medvedevam šoreiz neizdevās tikt kaut pie viena seta, lai gan iespējas bija – 2. setā divas setbumbas, bet 3. setā breika pārsvars.

3. setā bija daudz breikbumbu. Cicipass pa vienai atspēlēja pirmajā un trešajā geimā – attiecīgi ar "forehand" uzbrukumu un Medvedeva kļūdu otrās serves atsišanā, kad krievam vairākus metrus liels auts. Medvedevs ceturtajā geimā atvairīja divas breikbumbas – ar eisu un "dropšotu". Pēc tam notika pirmais breiks. Cicipass piektajā geimā atspēlēja divas breikbumbas, bet trešajā izspēlē Medvedevam izdevās lielisks "dropšots". Daniils pēc ātra "sausā" serves geima bija vadībā ar 4:2.

Cicipass atbildēja ar 10 pēc kārtas uzvarētu izspēļu sēriju. Viņam "sausais" serves geims un pēc tam "sausais" breiks, kad Medvedevs pagalam nesekmīgo geimu pabeidza ar "smeša" raidījumu tīklā. Medvedevs nākamo punktu dabūja ar saīsināto sitienu pie 4:4 un 0:30. Medvedevs mača pēdējā geimā sarīkoja klaunādi, apbrīnojami izvairoties no taibreika spēlēšanas. Viņš pie 5:6 bija vadībā ar 40:0, izsēja visu pārsvaru un mačbumbas izspēlē ieservēja no apakšas, Cicipass sodīja ar apvedošo sitienu.

Medvedevs februārī Cicipasu ar 6:4, 6:2, 7:5 uzvarēja "Australian Open" pusfinālā, bet šodien Parīzē piedzīvoja tikai otro zaudējumu Grieķijas tenisa līderim (6-2). Cicipass vienīgo iepriekšējo uzvaru svinēja 2019. gadā "ATP Finals" grupu turnīrā Londonā ar 7:6(5), 6:4. Viņš otrdienas vakarā bija favorīts māla seguma priekšrocības dēļ. Cicipass ar tikšanu pusfinālā atkārtoja savu labāko "French Open" un arī "Grand Slam" rezultātu. Viņam pusfinālu divreiz izdevies sasniegt gan Parīzē (2020-2021), gan Melburnā (2019, 2021).

Ceturtdaļfināls ir Medvedeva labākais rezultāts Francijas "Grand Slam" turnīrā, kur viņam pirms šīs sezonas bija 0-4 bilance. Medvedeva zaudējums garantē Novaka Džokoviča palikšanu ATP ranga virsotnē. Medvedevs tur varēja nokļūt ar fināla sasniegšanu (ja Džokovičs netiktu tālāk par pusfinālu) vai ar titula izcīnīšanu.

  +1 [+] [-]

, 2021-06-09 00:56, pirms 3 gadiem
Bišķi izbesīja Medvedevs - ik pa brīdim kaut ko čīkst, tad pie 4-5 sarīko klaunādi par pirmo servi, sakot, ka tiesnesis tagad būs vainīgs, ja viņš zaudēs, come on, vecīt, tu nerealizēji setbumbas un sazin cik breikbumbas un nolēji breiku trešajā, nevis tiesnesis. Pēdējais geims vispār kronis visam...

     [+] [-]

, 2021-06-09 08:01, pirms 3 gadiem
Nenopietno? No visiem īpašības vārdiem šis bija vispiemērotākais ko pielikt?

  -1 [+] [-]

, 2021-06-09 08:49, pirms 3 gadiem
prieks, ka Daņils bija konkurētspējīgāks, nekā daudzi gaidīja.. Zvereva - Tsitsipas duelis vienīgais, ko toč varu neskatīt, šie abi nemaz nepatīk..

  -1 [+] [-]

, 2021-06-09 08:50, pirms 3 gadiem
bet ar underarm servēm tagad tik daudzi aizraujas.. aptrakuši

  +1 [+] [-]

, 2021-06-09 09:14, pirms 3 gadiem
Cicipass gandrīz musējais. Baumo, ka viņš piesitot kanti mūsu operdīvai Opolais. Fanosim par grieķi

  +1 [+] [-]

, 2021-06-09 09:27, pirms 3 gadiem
Operas dīvas OPALAIS jaunais draugs rullē

     [+] [-]

, 2021-06-09 10:32, pirms 3 gadiem
Regbists rakstīja: Operas dīvas OPALAIS jaunais draugs rullē
Māksla ir briesmīgs spēks