Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Marcinkeviča nenotur seta un 5:2 pārsvaru

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Marcinkeviča nenotur seta un 5:2 pārsvaru
Diāna Marcinkeviča
Foto: Bernhards Funks

Latvijas tenisiste Diāna Marcinkeviča nav izmantojusi lielisku iespēju gūt uzvaru otrajā mačā Nirnbergas WTA "International" sērijas turnīra kvalifikācijā. Latvijas pirmā rakete spēlē pret čehieti Terēzu Martincovu atradās vadībā ar setu un 5:2, tomēr pamanījās zaudēt – 6:2, 5:7, 4:6. Tikmēr Prāgas "Challenger" kvalifikācijā svētdien divas uzvaras guva Andis Juška, nokļūstot soļa attālumā no pamatturnīra.

Marcinkeviča izlaiž uzvaru WTA kvalifikācijā

Ranga 259. vietā esošā Diāna Marcinkeviča otro reizi izmēģināja spēkus WTA kvalifikāciju līmenī. Aprīlī tādas pašas nozīmes turnīrā Katovicē tika uzvarēts vienā spēlē. Šajā nedēļas nogalē Nirnbergā izdarīts tikpat, lai gan bija izcila iespēja gūt vismaz divas uzvaras.

Marcinkevičas kvalifikāciju Vācijā sāka vakar, kad ar 6:3, 6:3 uzveica ranga 182. vietā esošo amerikānieti Kjaru Šollu, bet šodien 2. kārtā Diānai pretī stājās potenciāli vājāka pretiniece – 18 gadus vecā Čehijas sportiste Terēza Martincova, kurai rangā 496. vieta.

Latvijas tenisiste sāka lēni, pirmos divus geimus zaudējot no 40:15 pārsvara. Tāpat kā vakar, arī šodien Diāna atspēlējās ļoti ātri, pie tam izdarīja to iespaidīgi. Marcinkeviča dominēja izspēlēs no gala līnijas, regulāri piespiežot čehieti kļūdīties. Marcinkeviča pirmajā setā uzvarēja sešos geimos pēc kārtas – no 0:2 uz 6:2!

Otrā seta ievadā Marcinkeviča pēc kārtas uzvarēto geimu sēriju pagarināja līdz deviņiem geimiem, kas nozīmēja iegūt 3:0 pārsvaru. Marcinkevičai vēlāk bija 5:2 pārsvars, taču tas netika nosargāts. Pie 5:3 servējot par uzvaru mačā, Marcinkevičai drausmīgs geims – sitiens autā, divas dubultkļūdas pēc kārtas un beigās arī sitiens tīklā. Marcinkeviča pabeidza iesākto un ar nepiespiestajām kļūdām zaudēja vēl divus geimus jeb no 5:2 uz 5:7.

Atkārtot čehietes "sasniegumu" Marcinkevičai neizdevās, tiesa, vēl vienu geimu (sesto pēc kārtas) viņa zaudēja trešā seta ievadā, nokļūstot iedzinējos ar breiku – 0:1. Marcinkeviča trešajā setā divreiz bija vadībā ar breiku, bet no 4:2 neuzvarēja vairs nevienā geimā un piedzīvoja sāpīgu zaudējumu ar 6:2, 5:7, 4:6. Viesošanās Vācijā noslēgta ar sešu ranga punkta un 565 eiro iegūšanu.

Juškam divas uzvaras Čehijā

Andis Juška (ATP 434.) šodien aizvadīja pirmo maču kopš 12. maija, sākot kvalifikāciju Prāgas "Challenger" turnīrā ar 42 500 eiro balvu fondu. Juškas pirmais pretinieks bija 17 gadus vecais mājinieks Ondrejs Dušeks, kura pieaugušo rangā nav.

Ar Dušeka uzveikšanu Juškam problēmas neradās – pretinieks 57 minūtēs tika sagrauts 6:2, 6:1. Andim astoņi "eisi" un nevienas dubultkļūdas. Latvijas otrais numurs pie savas serves zaudēja tikai sešas izspēles.

Juškas nākamais pretinieks 2. kārtā jau šodien bija 660. vietā esošais 22 gadus vecais spānis Andoni Vivanko-Gusmans. Arī viņš tika uzveikts divos setos – 7:5, 6:3. Juška atkal teicami darbojās pie savas serves, izceļoties ar 15 neatvairāmām servēm un zaudējot tikai deviņas izspēles.

Lai iekļūtu pamatturnīrā, jāuzvar trīs mačos. Ja tas tiks paveikts, Juška nopelnīs trīs ranga punktus. Juška rīt 3. kārtā sacentīsies ar horvātu Franko Škugoru (ATP 468.) vai čehu Lukašu Monsouru (ATP 1370.).

  +1 [+] [-]

, 2013-06-09 18:47, pirms 11 gadiem
Ai ai ai,tik tuvu bija pamatturnīrs jo Kvalifikācijas finālā 326 rakete Poliete arī butu ņemama,bet nu ko nu tur ar tādu servi meklēt.

     [+] [-]

, 2013-06-09 19:51, pirms 11 gadiem
Pieredzes trūkums...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-06-09 20:30, pirms 11 gadiem
eh, ko te teikt? pieredzes trūkums diez vai liktu zaudēt no 5:2 drīzāk jau psiholoģijas problēma: redzēja jau sevi trešajā kārtā un atslāba. Citādi šitam nav izskaidrojuma