Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Merzļikina un Kivlenieka komanda oficiāli atvadās no galvenā trenera

Rolands Eliņš

Merzļikina un Kivlenieka komanda oficiāli atvadās no galvenā trenera
Džons Tortorella. Foto: AP/Scanpix

NHL klubs Kolumbusas "Blue Jackets" apliecinājis, ka neturpinās sadarbību ar līdzšinējo galveno treneri Džonu Tortorellu. Sadarbība pārtraukta pēc abpusējas vienošanās, vēsta klubs.

Džona Tortorellas līgums beidzas pēc šīs NHL sezonas, un jau šorīt tika vēstīts, ka tas netiks pagarināts un ka treneris jau atvadījies no spēlētājiem. "The Athletic" ziņoto šovakar apstiprinājusi "Blue Jackets" komanda, atzīmējot, ka 62 gadus vecais treneris uzrādījis lielākos panākumus kluba vēsturē – kopš 2015. gada viņš šajā amatā guva 227 uzvaras 447 spēlēs, četras reizes pēc kārtas aizveda Kolumbusas klubu līdz Stenlija kausa izcīņai un divreiz bija NHL sezonas labākā trenera balvas finālists.

Tieši Tortorellas vadībā savas NHL debijas piedzīvojuši divi Latvijas vārtsargi – Elvis Merzļikins un Matīss Kivlenieks. Tortorella ir uzvarām bagātākais ASV dzimušais NHL treneris. Viņš savā karjerā aizvedis "Blue Jackets", "Canucks", "Rangers" un "Lightning" komandas līdz 673 uzvarām 1383 spēlēs.

"Pēc diskusijām par nākotni kopā ar Jarmo (Kekeleinenu, "Blue Jackets" ĢM") esam nonākuši pie vienošanās iet katrs savu ceļu," kluba relīzē citēts Tortorella. "Vēlos pateikties Kolumbusas organizācijai par iespēju trenēt šo komandu. Tā man bija privilēģija, strādāt ar šiem spēlētājiem un kolektīvu."

Tikmēr Kekeleinens norādīja, ka pārrunas par nākotni ar treneri veiktas jau sezonas gaitā un tas darīts vairākkārt: "Viņš ir lielisks treneris, kura panākumi runā paši par sevi. Esam īpaši pateicīgi par viņa darba kaislību un apņēmību. Viņš bija īstais treneris īstajā laikā un palīdzēja mums izveidot noteiktu standartu, ko mēs arī turpināsim."

Pēdējā sezona Kolumbusā Tortorellam neizdevās, un komanda palika pēdējā vietā divīzijā.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/bluejackets/new...

  -4 [+] [-]

, 2021-05-09 20:26, pirms 3 gadiem
Intetesanti, vai galvenais treneris arī nāk ar savu vārtsargu filosofiju? Liek visu kārti uz vienu galveno, vai tā kā šobrīd - nemitīgi rotē.

  -1 [+] [-]

, 2021-05-09 20:44, pirms 3 gadiem
guntis86 rakstīja: Intetesanti, vai galvenais treneris arī nāk ar savu vārtsargu filosofiju? Liek visu kārti uz vienu galveno, vai tā kā šobrīd - nemitīgi rotē.
jebkuram trenerim ja ir pirmais vārtsargs , tad viņš liek visu kārti uz vienu galveno. ja nav, tad rotē! viss ir ļoti vienkārši! neviens treneris neliks vārtos vājākus vārtsargus, ja viņam komandā ir labāki!

  +1 [+] [-]

, 2021-05-09 20:50, pirms 3 gadiem
zaipis rakstīja: jebkuram trenerim ja ir pirmais vārtsargs , tad viņš liek visu kārti uz vienu galveno. ja nav, tad rotē! viss ir ļoti vienkārši! neviens treneris neliks vārtos vājākus vārtsargus, ja viņam komandā ir labāki!
Šajā situācijā, kad viens ir labāks par otru, jā, protams, taču pašlaik ir komandas mēģina veidot vārtsargu duetus, kas var spēlēt divatā.

  +1 [+] [-]

, 2021-05-09 20:53, pirms 3 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Šajā situācijā, kad viens ir labāks par otru, jā, protams, taču pašlaik ir komandas mēģina veidot vārtsargu duetus, kas var spēlēt divatā.
es zinu. vienkārši te atkal kaut bezjēgā raksta. un ja par Kolumbu rotāciju, tad tur sava daļa vainas jāuzņemas Elvim, kurš pirmajā gadā aizbraucot uz NHL nebija gatavs spēlēt to ko viņam deva un kļūt par trešo eiropieti , kas nav bijis fermā. un neskatoties uz ļoti slikto sākumu treneris un GM tāpat viņu neaizsūtīja uz fermu sapūt, bet ticēja.
šosezon blīvais grafiks un traumas tam patraucēja.
ai tak ko es te rakstu. ZB!
tu pats jau te desmitiem palagu pierakstījis

  -2 [+] [-]

, 2021-05-09 20:58, pirms 3 gadiem
Varbūt Bobam piedāvās?

     [+] [-]

, 2021-05-09 21:03, pirms 3 gadiem
Roluxzz rakstīja: Varbūt Bobam piedāvās?
Bobam tak vēl sezona ar Avangardu? vai tad nē?
un man kaut kā neticas, ka viņš atgriezīsies NHL kā galvenais treneris

  +2 [+] [-]

, 2021-05-09 21:07, pirms 3 gadiem
Roluxzz rakstīja: Varbūt Bobam piedāvās?
Ciprusam!

     [+] [-]

, 2021-05-09 21:47, pirms 3 gadiem
Nākamā pietura: Siettlas Kraken

  -1 [+] [-]

, 2021-05-09 21:51, pirms 3 gadiem
Džonnijs rakstīja: Nākamā pietura: Siettlas Kraken
arēnas gaiteņos un atejās arī NHL insaids ir dzirdams?

     [+] [-]

, 2021-05-09 22:17, pirms 3 gadiem
Džonnijs rakstīja: Nākamā pietura: Siettlas Kraken
Gan jau joks, bet tāpat veltu pāris minūtes atbildei Papētot, ko saka eksperti, prognozētāji un cita veida žurnaļugas - Tortorella nav starp kandidātiem. Ir vesela jūra potenciālo kandidātu par kuriem spekulē, tajā skaitā Gronbergs (zviedru treneris ar kuru PČ pastrīdējās un pažestikulēja Znaroks), bet par reālākajiem izskata Brindamūru, Žuljēnu, Bodro un Galantu

     [+] [-]

, 2021-05-09 22:19, pirms 3 gadiem
Visu cieņu vīrelim, ka pēdējās 2 spēles uzticēja Matīsam, kurš visu sezonu raustīts un praktiski bez spēļu prakses

  +1 [+] [-]

, 2021-05-09 22:27, pirms 3 gadiem
piters_kvils_5491377 rakstīja: Gan jau joks, bet tāpat veltu pāris minūtes atbildei Papētot, ko saka eksperti, prognozētāji un cita veida žurnaļugas - Tortorella nav starp kandidātiem. Ir vesela jūra potenciālo kandidātu par kuriem spekulē, tajā skaitā Gronbergs (zviedru treneris ar kuru PČ pastrīdējās un pažestikulēja Znaroks), bet par reālākajiem izskata Brindamūru, Žuljēnu, Bodro un Galantu
Brindamūrs tikko pagarināja līgumu ar CAR, Galantu sauc arī par reālu kandidātu DET vadīšanai.

     [+] [-]

, 2021-05-09 22:32, pirms 3 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Brindamūrs tikko pagarināja līgumu ar CAR, Galantu sauc arī par reālu kandidātu DET vadīšanai.
ja patīk ņemties par treneriem, tad var pielikt klāt Toketu uz kolumbiem un krakeniem, kuru tikko tuksnešu suņi atlaida
un jā, koijotiem jau ar vajag treneri

     [+] [-]

, 2021-05-09 22:34, pirms 3 gadiem
p.s. tagad skatos Moose vs Marlies. Rubīns spēlē šodien. tāpat kā Egle

     [+] [-]

, 2021-05-09 23:07, pirms 3 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Brindamūrs tikko pagarināja līgumu ar CAR, Galantu sauc arī par reālu kandidātu DET vadīšanai.
Es tik ļoti neiedziļinājos. Un lielākā daļa no rakstiem, kam izskrēju cauri bija marts-aprīlis. Vēl jau arī jāskatās, kas būs ar NYR - ja neesmu palaidis garam - atlaida ģm, direktoru bet treneri tomēr nē - vai arītam neripos galva. Arī Bufalo - saglabās Krīgera aizvietotāju vai ņems jaunu. Trenerus vajadzēs daudz.

     [+] [-]

, 2021-05-09 23:22, pirms 3 gadiem
Nekāds divatā, rotācija nav Stenliju ņēmuši. Tufta tāda filozofija, diez vai treneris tā lēma.

     [+] [-]

, 2021-05-09 23:53, pirms 3 gadiem
latvānijs rakstīja: Nekāds divatā, rotācija nav Stenliju ņēmuši. Tufta tāda filozofija, diez vai treneris tā lēma.
2 momenti:
1. Regulārā sezona un plejofi ir 2 dažādas lietas, tāpēc ir komandas, kas regsezonā laiku dala, bet plejofos uzticas vienam.
2. Vārtsargu spēles laiku dalošas komandas ir tikušas pie kausa - ja ņem pēclokauta laiku, tad sākot no DET ar Hašeku/Osgūdu (DET vispār labajos gados vienmēr spēlēja ar 2 vārtsargu kompāniju).