Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Golovkins pēc smagnēja sākuma dominē un apvieno divus pasaules čempiona titulus

Rolands Eliņš

Golovkins pēc smagnēja sākuma dominē un apvieno divus pasaules čempiona titulus
Genādijs Golovkins. Foto: AFP/Scanpix

Japānā aizvadītajā pasaules čempiona titulu apvienošanas cīņā vidējā svara kategorijā Kazahstānas bokseris Genādijs Golovkins ar tehnisko nokautu pārspēja mājinieku favorītu Rjotu Muratu un apvienoja IBF un WBA pasaules čempiona jostas.

Genādijs Golovkins (42-1-1) vakar atzīmēja savu 40. dzimšanas dienu, bet šodien aizvadīja pirmo cīņu 16 mēnešu laikā. Tika uzdoti jautājumi par Golovkina sportisko formu un gatavību turpināt dominēt boksā, taču viņš parūpējās jau par 22. sekmīgo pasaules čempiona jostas aizstāvēšanas reizi, pieveicot Rjotu Muratu (16-3), kurš uz cīņu ieradās kā WBA pasaules čempions.

Golovkinam pirmie raundi sanāca nedaudz smagnēji, jo Murata darbojās no pirmā numura pozīcijām un piespieda Golovkinu ringā atkāpties. Murata efektīvi uzbruka pa korpusu, un Golovkina sakarā komentētāji jau paspēja vairākkārt piesaukt skaitli 40 viņa vecuma sakarā.

Pirmie pieci raundi gan tāpat pagāja līdzvērtīgi, atšķirība bija tikai tāda, ka pierasts redzēt daudz dominējošāko Golovkinu. Kazahstānas bokseris ilgi situāciju šādi neatstāja un jau piektajā raundā izgāja ar atklātu agresiju uzbrukumos un vēlmi pārņemt iniciatīvu, kas sestajā raundā arī izdevās, un Golovkina sitiens izsita Muratam zobusargu no mutes.

Pēc tam Golovkins dominēja pilnībā, savu tempu tikai un vienīgi kāpinot. Tagad jau Murata bija spiests kāpties uz aizmuguri un viņam arvien uzskatāmāk pietrūka spēka atbildēt Golovkina uzbrukumiem. Golovkins vairākkārt piespieda viņu pie virvēm un devītajā raundā, kad Murata pēc pamatīgas sitienu sērijas uzņemšanas jau bija ar ļodzīgām kājām, nosūtīja pretinieku nokdaunā. Japānas boksera nometne tiesneša skaitu vairs negaidīja un izmeta ringā dvieli, signalizējot par padošanos.

Golovkins līdz ar to izpildījis savu uzdevuma daļu, lai rudenī varētu pielikt punktu triloģijai pret Saulu Kanelo Alvaresu. Kanelo tagad maijā paredzēta cīņa pussmagajā svara kategorijā pret Dmitriju Bivolu, un, ja meksikānis izcīnīs uzvaru, tad ir visi ceļi vaļā, lai Golovkins trešo reizi cīnītos pret Kanelo.

Slēpts komentārs: Helsinku Jokerit

 -11 [+] [-]

, 2022-04-09 16:30, pirms 2 gadiem
Helsinku Jokerit rakstīja: Apsveicam ar lielisko panākumu. Varētu interviju ar Genādiju. Vienīgi cik viņam laba latviešu valoda, nav tā ka kārtējais dzīvojošais latvietis kas nemāk Latviski?
Viņš ir Kazahstānas bokseris.

     [+] [-]

, 2022-04-09 16:38, pirms 2 gadiem
Skaists bokss no GGG. Viennozīmīgi ir vērts rīkot trešo cīņu ar Canelo.