Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Galoha: "Izlasē debitēju pirms diviem gadiem. Tagad jācīnās par PČ"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Galoha: "Izlasē debitēju pirms diviem gadiem. Tagad jācīnās par PČ"
Kirils Galoha
Foto: Sergejs Kuzņecovs, Latgales Laiks

Gatavojoties 2017. gada pasaules čempionātam, otro reizi četrās spēlēs bez vārtu guvuma palika Latvijas izlase, kas pārbaudes mačā ar 0:3 piekāpās baltkrieviem. Duelis norisinājās Daugavpilī, un centra uzbrucējs Kirils Galoha sarunā ar portālu Sportacentrs.com pauda, ka sākumā bijis uztraukums, tomēr pirmais uzvarētais iemetiens licis bažām pazust.

Kirilam Galoham, kurš pēdējos gadus spēlē hokeja klubā "Rīga", mači Daugavpilī bija īpaši – viņš pirmos soļus hokejā spēra tieši Latvijas austrumos. "Bija mazliet dīvainas emocijas, turklāt piedalījos pašā pirmajā iemetienā. Iesildīšanās laikā bija satraukums, bet pēc tam tiku galā," teica 20 gadus vecais centra uzbrucējs, kurš bija priecīgs par līdzjutēju atbalstu un play-off noskaņojumu ap laukumu.

Valstsvienības galvenais treneris Bobs Hārtlijs uzreiz pēc ierašanās Daugavpilī pateicis, ka Galoham tiks dota iespēja izpildīt pēcspēles metienus. "Ja godīgi, mazliet jutu spiedienu, nācās saņemties," teica uzbrucējs, kura Latvijas izlasē aizvadīto spēļu skaits tuvojas desmit. "Otrajā mačā gribētu mazliet citādi mest. Nezinu, kas galvā mainījās. Izdarīju ne tā, kā vēlējos, un neiemetu. Arī vārtsargs labi nospēlēja."

"Braucu tuvāk vārtiem, nonācu līdz ūsām, un tad pārdomāju," paskaidroja Galoha. "Vispār uzskatu, ka nevajag pirms tam domāt, ko darīsi. Jāskatās un jāvadās pēc vārtsarga darbībām. Viens izbrauc tālāk, viens stāv vārtos, kā, piemēram, šodien."

Pēc uzbrucēja vārdiem, Ivaram Punnenovam vairāk patīkot pasīvs stils, kamēr Jānis Kalniņš mēģina būt agresīvs. "Ideāli, ja ir divi dažādu stilu vārtsargi. Man vieglāk iet pret aktīvajiem. Manuprāt, viņos vieglāk var izraisīt paniku un nesaprašanu."

Galoha sezonu aizvadīja junioros, 51 spēlē gūstot desmit vārtus un sakrājot 39 punktus. Tomēr pērnā sezona HK "Rīga" kapteinim bija labāka – 45 punkti 36 mačos. 2016. gadā viņš arī debitēja Rīgas "Dinamo" rindās, tiesa, pret Minskas "Dinamo" laukumā pavadot nieka nepilnu minūti.

"Pieaugušo hokejā ir fiziski grūtāk nekā junioros. Domāšana ir ātrāka, bet man tas pat patīk, ir interesantāk spēlēt. Skaidrs, ka fiziski jāpieliek, jāaudzē svars, arī kājas netur. Pēc tam būs labāk," ar cerībām nākotnē raudzījās Galoha, kurš pēc piecām dienām atzīmēs 21. dzimšanas dienu. "Fiziskā spēle ir lielākais izaicinājums. Reizēm pie apmalēm, kad pretī nāk divmetrīgs sāncensis, kājas nevelk."

Hārtlijs atkal un atkal uzsver, ka spēlētājiem jārunā gan laukumā, gan uz rezervistu soliņa, un kanādiešu treneris pats arī rāda piemēru, sacīja Galoha. Kad bijusi neveiksmīga nomaiņa, viņš ir klāt, lai palīdzētu labot kļūdas. Ja bijusi laba nomaiņa, Hārtlijs uzsit uz pleca un paslavē. "Klausos, ko viņš saka, kā jāspēlē, bet grūti pievērst visu uzmanību, jo jādomā par pašu maču," vaļsirdīgi atzina Galoha.

"Ja godīgi, pie Hārtlija esmu uzzinājis daudz jauna, visādus sīkumus. Kā labāk izvēlēties ķermeņa pozīciju, kā likt nūju, kā jāatrodas slidām aizsardzības zonā, kas jādara vārtu priekšā. Mums ir jācīnās par katru ripu un jābūt pitbuliem," trenera vēstījumu komandai atmiņā atsauca 20 gadus vecais uzbrucējs.

"Pat video analizējam, kur atrodas nūja. Viņš tam pievērš ļoti lielu uzmanību. Visu laiku dzirdam: nūja, nūja! Ja tā atrodas pareizajā vietā, ir vieglāk spēlēt, ripa uzreiz tiek atņemta," norādīja Galoha, kuram ir līgums ar Rīgas "Dinamo" līdz 2018. gadam. "Aizsardzībā cenšos darīt visu, ko liek treneris, strādāju ar nūju. Dažreiz skatos un saprotu, ka esmu pie tā pieradis, ka vairs nav jāpiedomā."

"Latvijas izlasē debitēju pirms diviem gadiem. Tagad jau jāiet tālāk. Jācīnās, lai tiktu uz pasaules čempionātu. Ja nesanāks šogad, tad varbūt nākamgad. Jāpierāda sevi," visaugstāko latiņu sev uzstādījis uzbrucējs, kuram Hārtlijs pēdējās minūtēs nebaidījās uzticēt iemetienus gan uzbrukuma, gan aizsardzības zonās.

  +1 [+] [-]

, 2017-04-09 21:14, pirms 7 gadiem
Mūsu izlases problēma, ka spēlētāju mērķis aizbraukt uz čempi, nevis tur paveikt lielu darbu un uzvarēt. Attiecīgi, ja viņi tiek ieskaitīti izlasē, tad viņi savu maksimumu jau sasniedza, tālāk viņus mocīt nav jēgas.

     [+] [-]

, 2017-04-10 10:37, pirms 7 gadiem
Tas ir vienkārši afigeķ, ka šis ir jau otrais nacionālās izlases (!!!) kandidāts, kurš tiek uzskatīts par Latvijas līmenī labu junioru vecuma spēlētāju un potenciālu nākotnes cerību, kurš atzīstās, ka īstenībā pirms Hārtlija nemaz nezināja, kur likt nūju un kā jāspēlē aizsardzībā!!!

Kā pie velna mēs vispār tik ilgi tajā elitē esam noturējušies?!