Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Veselijs Kasablankā pārtrauc septiņu zaudējumu sēriju, čempionam izgāšanās

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Veselijs Kasablankā pārtrauc septiņu zaudējumu sēriju, čempionam izgāšanās
Jirži Veselijs
Foto: AFP/Scanpix

Sezonas sākumā Oklendā karjeras pirmo ATP titulu izcīnījušais Čehijas tenisists Jirži Veselijs ceturtdien Kasablankā pārtrauca septiņu zaudējumu sēriju, ar 7:6(7), 6:3 pieveicot Mihailu Južniju. Tikmēr pamatīgu kaunu piedzīvoja pagājušā gada čempions Giljermo Garsija-Lopess, kurš ar 3:6, 3:6 zaudēja ranga ceturtajā simtā esošajam Marokas tenisistam Lamīnam Uahabam.

Veselijs pārtrauc septiņu zaudējumu sēriju

Abi tenisisti nespēja nodemonstrēt laba līmeņa tenisu, bet Jirži Veselijs svarīgāko punktu izspēlēs kļūdījās mazāk, tāpēc arī prata uzvarēt. Čehs jau mača pirmajā geimā ieguva breiku, pārsvaru drīz vien zaudēja, tomēr 1. setā spēja uzvarēt ar taibreika palīdzību. Pirms tam pie rezultāta 4:5 ar labu servi atspēlēta pirmā setbumba.

Taibreikā novērsta arī otra, kad Mihails Južnijs iesita tīklā, cenšoties trāpīt diagonālo apvedošo sitienu. Savukārt 2. setā Veselijs vienīgo breiku nopelnīja astotajā geimā, kura izskaņā viņam izdevās divi lieliski diagonālie sitieni pēc kārtas.

Veselijs sezonas otrajā nedēļā guva septiņas uzvaras Oklendā, kur no kvalifikācijas izcīnīja karjeras pirmo ATP vienspēļu titulu. Čehijas tenisists kopš tā laika vairs nebija uzvarējis, ciešot septiņas neveiksmes pēc kārtas. Vistuvāk uzvarai viņš bija Riodežaneiro turnīrā pret Fabio Foņīni, taču toreiz neprata izmantot trīs mačbumbas.

Veselijs, kurš Kasablankā, pateicoties Top 4 izsētā statusam, no 1. kārtas bija brīvs, piektdien ceturtdaļfinālā tiksies ar slovēni Aljažu Bedeni, kuram šis ir pirmais turnīrs pēc britu pases noformēšanas.

Čempions Garsija-Lopess zaudē ranga ceturtā simta spēlētājam

Kasablankā notiek sezonas vienīgais ATP līmeņa turnīrs Āfrikā. Pērn šeit par čempionu kļuva Giljermo Garsija-Lopess. Spānis bija ieradies aizstāvēt titulu un pirmo reizi kādā no ATP turnīriem bija izlikts ar pirmo numuru, taču viņam viss beidzās jau pirmajā mačā. Garsija-Lopess kārtējo reizi apliecināja savu talantu zaudēt tādus mačus, kuros ir grūti izskaidrot notikušā loģiku, ar 3:6, 3:6 zaudējot vietējam "wild card" ieguvējam Lamīnam Uahabam. 30 gadus vecais tenisists pašreiz rangā atrodas 313. vietā, bet karjeras laikā augstāk par 114. vietu nav bijis.

Uahabs spēlēja savam "Future" tenisista līmenim ne gluži atbilstošu tenisu, proti, darbojās ļoti iespaidīgi, taču Garsija-Lopess viņam arī īsti netraucēja uzvarēt. Uahabs šajā pasaules malā tradicionāli spēlē labi. Janvārī viņš uzvarēja Kasablankas "Challenger" turnīrā, izcīnot tikai otro "Challenger" titulu karjerā, bet martā šeit pat uzvarēja divos "Futures" turnīros un aprīļa sākumā uzvarēja vēl vienā Marokas "fjūčerā", tiekot pie titula Safi. Tādējādi Uahabs pašreiz sasniedzis iespaidīgu 17 uzvaru sēriju. Tikai divas gan bijušas ATP līmenī, šonedēļ pirms Garsijas-Lopesa izslēgšanas 1. kārtā uzveicot Robinu Hāsi (6:2, 6:4), pret kuru viņam ir 3-0 bilance. Uahabs līdz šodienai ne reizi nebija pārspējis Top 30 spēlētāju. Tagad viņam būs arī pirmais ATP ceturtdaļfināls!

Kasablankas turnīrs notiek kopš 1984. gada. Vietējie tenisisti šeit par čempioniem kļuvuši divreiz – Hišams Arazi 1997. gadā un un Juness El Ajnauī 2002. gadā. Kasablankā četrus gadus pēc kārtas un piecos no pēdējiem sešiem gadiem uzvarējuši Spānijas tenisisti.

"Grand Prix Hassan II". "ATP World Tour 250" turnīrs Kasablankā uz māla seguma

2. kārtas rezultāti

SpēleRezultāts
Lamine Ouahab – (1) Guillermo Garcia-Lopez6:3 6:3
(2) Martin Klizan – Dustin Brown6:4 4:6 7:6(5)
(3) Jiri Vesely – Mikhail Youzhny7:6(7) 6:3
Damir Dzumhur – (4) Marcel Granollers3:0 izst. (kāja)
(6) Andreas Haider-Maurer – Pablo Andujar7:5 6:3
Daniel Gimeno-Traver – (7) Mikhail Kukushkin6:1 4:1 izst. (ceļgals)
Nicolas Almagro – Carlos Berlocq7:5 7:5
Aljaz Bedene – Arthur De Greef6:2 6:3

Ceturtdaļfinālu pāri

Spēle
(2) Martin Klizan – Nicolas Almagro
(3) Jiri Vesely – Aljaz Bedene
(6) Andreas Haider-Maurer – Damir Dzumhur
Daniel Gimeno-Traver – Lamine Ouahab

     [+] [-]

, 2015-04-09 18:55, pirms 9 gadiem
tas Oahabs ir riktīgs resnis, nopietni, nekustās vispār, bet puļī winnerus pa labi un pa kreisi, neko nevar viņam izdarīt smieklīgi skatīties

     [+] [-]

, 2015-04-10 08:40, pirms 9 gadiem
Ja dod iespēju tad puļī,ir jacenšas panākt lai tāds pretinieks pēc bumbām nedaudz vairāk pakustina pakaļu tas ir jāatsit tādā veidā pa stūriem lai skrien pēc bumbām ,tad arī winneru skaits samazināsies.