Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

papildināts "Avangard" vēlreiz sausi zaudē, arī Dārziņa "Ak Bars" jau 0:2

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

"Avangard" vēlreiz sausi zaudē, arī Dārziņa "Ak Bars" jau 0:2
Georgijs Pujacs
Foto: hawk.ru

KHL Gagarina kausa izcīņas Austrumu pusfināla otrajā mačā Georgija Pujaca "Avangard" savā laukumā vēlreiz piekāpās Čeļabinskas "Traktor" komandai (0:3), sērijā nonākot iedzinējos ar 0-2. Tāds pats rezultāts arī sērijā starp Kazaņas "Ak Bars" un Ufas "Salavat Yulaev".

Tāpat kā pirmajā spēlē, arī otrajā mačā viesi guva ātrus vārtus, šoreiz tas notika 4. minūtē, kad precīzs bija "Traktor" 18 gadus jaunais talants Valērijs Ņičuškins. Atšķirībā no iepriekšējās spēles, šoreiz pēc pirmā vārtu guvuma mačs pirmajā periodā ievirzījās uzmanīgā gultnē, un rezultāts vairs nemainījās (0:1). Otrajā trešdaļā komandas grēkoja ar noraidījumiem, kopā nopelnot 22 soda minūtes. Spēle nevienādos sastāvos gan nedeva vairāk metienu pa vārtiem, un spēles vidus nogrieznī vārti netika gūti.

Trešajā periodā notika liktenīgais pavērsiens: mājinieki rāvās uz priekšu, bet viesi divu minūšu laikā divreiz bija precīzi pretuzbrukumos - vispirms savu otro panākumu guva minētais Ņičuškins, bet drīz vien rezultatīvs bija iepriekšējā mača varonis Petri Kontiola (0:3). Trešajā trešdaļā viesi izpildīja tikai 3 metienus, no kuriem rezultatīvi bija divi... Omskieši nespēja lauzt cīņas gaitu un piedzīvoja otro sauso zaudējumu pēc kārtas.

Georgijs Pujacs laukumā pavadīja 19 minūtes un 13 sekundes, kas bija trešais lielākais rādītājs komandā. Regulārās sezonas 45 mačos Pujacs savāca 12 punktus (1+11), bet septiņās play-off spēlēs viņš izpildījis divas rezultatīvas piespēles.

Nākamie divi mači notiks Čeļabinskā. Sērija rit līdz četrām uzvarām.

Arī Laura Dārziņa pārstāvētā Kazaņas "Ak Bars" sērijā nonākusi iedzinējos jau ar 0-2, jo šodien Ufas "Salavat Yulaev" pārākums tika atzīts ar rezultātu 0:2. Sergejs Zinovjevs izcēlās ar diviem rezultativitātes punktiem - vārtu guvums un rezultatīva piespēle Stefan Ružičkas vārtu guvumā.

Latviešu uzbrucējs Dārziņš laukumā pavadīja 11 minūtes un 54 sekundes, pa vārtiem metot vienu reizi.

Izmantotie resursi:
khl.ru