Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

Krollis: "Sprīdītis vai Lāčplēsis? Teiksim tā, neesmu šeit ieradies, lai vienkārši būtu"

Rolands Eliņš

Krollis: "Sprīdītis vai Lāčplēsis? Teiksim tā, neesmu šeit ieradies, lai vienkārši būtu"
Raimonds Krollis. Foto: Acspezia.com/

Latvijas futbolists Raimonds Krollis intervijā Sportacentrs.com raidījumam "Futbolbumbas" dalījās par pirmajiem iespaidiem Itālijas klubā "Spezia", pašā sākumā gūto traumu un savu apņēmību pierādīt sevi.

"Man ir aģents, kurš izskatīja iespējamos variantus šajā transfēru periodā," intervijā sacīja Raimonds Krollis. "Viņš piedāvāja "Valmierai", un, ja klubam derēja, tad runāja ar mani. Janvāris sanāca tāds pārrunu mēnesis, taču "Spezia" bija variants, kas patika gan man, gan "Valmierai", tāpēc arī nosliecos par labu tam. Par citiem piedāvājumiem – teikšu tā, neviens tāds vidusmēra klubs īsti nevarēja samaksāt "Valmierai' tik, cik tā prasīja, tad nu "Spezia" bija viens no retajiem variantiem, kas visus apmierināja. Bija piedāvājumi par īri, bet to es pats tā īsti negribēju."

Krollis atzina, ka galvenā prioritāte nākamās komandas izvēlē tomēr bijusi klubu savstarpējā vienošanās: "Bez tās nekādu pāreju nevar realizēt." Viņš norādīja, ka futbola nianses (jaunās komandas vieta tabulā, vārtu skaits utml.) arī nav bijušas pašas svarīgākās, daudz augstāk Krollis vērtējis, vai komanda ir patiešām ieinteresēta viņa iespēlēšanā un gatava dot viņam iespēju pierādīt sevi: "Tas bija pamatnosacījums."

Jaunais latviešu uzbrucējs norādīja, ka jaunajā klubā viss nepieciešamais ir nodrošināts un organizatoriski viņu apmierina. Par dzīvošanu gan esot jāmaksā pašam, taču šajā sakarā pārrunu laikā panākta vienošanās, ka Krolli tiks attiecīgi pielikts pie algas.

Treniņos gan jāpierod pie tā, ka pagaidām gandrīz viss norisinās itāļu valodā. "Jācenšas ātri apgūt valodu. Protams, ir cilvēki, kas runā angliski, taču pagaidām komunikācija ir apgrūtināta, kas gan ne vienmēr ir slikti. Futbola laukumā jau tāpat viss skaidrs, turklāt no žestiem tāpat pārsvarā visu var saprast," teica Krollis.

"Arī Valmierā treniņos negāja viegli," Krollis pasmaidīja, kad tika aicināts salīdzināt treniņu līmeni iepriekšējā un jaunajā komandā. "Bet es teiktu, ka es vispār treniņos neesmu labākais spēlētājs, šķiet, ka pašā spēlē sevi izdodas labāk parādīt. Galvenā atšķirība starp abu komandu treniņiem droši vien ir domāšanas ātrumā. Šeit viss tiek darīts ātrāk un tehniski pareizāk, arī aizsardzībā. Tā principā man nemainās spēle, taču soda laukumā ir ļoti daudz detaļu par to, kā atbrīvoties no aizsargiem, un tur vēl ir daudz, ko pielikt man."

Krollim treniņu process Itālijā gan sākās ar nelielu traumu, un viņš nenoliedza, ka tas bija nepatīkams brīdis: "Es gan īpaši neskatos, ko tur cilvēki apkārt runā, man ir savas personas, kas atbalsta arī grūtos brīžos, kādi ir bijuši arī iepriekš, un tādēļ es neteiktu, ka šis gadījums bija īpaši dramatisks. Turklāt arī no negatīviem brīžiem jāprot paņemt pozitīvais. Traumas gūšanas brīdis principā bija vienkārša epizode – palaidu bumbu nedaudz par tālu no sevis, aizsargs mēģināja izsist bumbu, un sanāca trieciens, kura rezultātā izmezģīju potīti."

"Spezia" no Kroļļa pirmajā pusgadā sagaida iejušanos komandā un, kā viņš pats norādīja, neuzliek īpašu papildus spiedienu. "Taču, ja labi apliecināšu sevi treniņos, tad arī spēles laiks nekur neizpaliks," izteicās Latvijas uzbrucējs. "Man pašam gan grūti sevi salīdzināt pārējiem "Spezia" uzbrucējiem. Līdzi it kā tieku, bet nu to jau treneri labāk redz. Pēc tam jau varēs saprast, proti, vai es tieku laukumā vai nē."

Krollim debija A Sērijā sanāca pret "Napoli" komandu, vienu no spēcīgākajām un pazīstamākajām Itālijā. Viņš pats gan debiju ar īpašu sajūsmu nesagaidīja, jo "Spezia" tajā mačā pārliecinoši zaudēja, un Krollis norādīja, ka iepriekšējos gados Valmierā tomēr bijis pierasts pārsvarā uzvarēt. "Arī debija kā tāda nebija nekas ārkārtējs, izgāju laukumā un nospēlēju savu spēli, esmu apmierināts ar to. Tas vairāk tētim tāds kā sapņa piepildījums, ka esmu debitējis, un par to man prieks. Un, protams, mammai arī prieks. Viņi tobrīd vēl bija Latvijā, bet drīz atbrauks uz šejieni."

Krollis arī izteicās, ka debijā nav bijis nekāds lielais satraukums: "Tad jau, piemēram, mačā Daugavpilī, kur no tevis sagaida tik un tik vārtus, tas satraukums pat bija lielāks. Bet tagad tādā lielā stadionā varēja vienkārši iet un baudīt spēli."

Par savām sajūtām jaunajā klubā un lomu, kādu pats sev tur iztēlojas – Sprīdīša vai Lāčplēša -, Krollis norādīja, ka šī nav pirmā reize, kad viņam jāiejūtas jaunā vidē, jo tas viņam ir ierasts jau iepriekš: "Es arī neesmu tāds cilvēks, kurš krīt panikā pie pirmajām grūtībām vai jauniem apstākļiem. Māku adaptēties, atrodu veidu, kā pavadīt savu laiku. Neesmu šeit ieradies, lai vienkārši šeit būtu, bet gan daru savu darbu un ieguldu sevi, un tad jau redzēsim, kas no tā visa sanāks."

     [+] [-]

, 2023-02-09 13:51, pirms gada
Kāpēc bija rādīt tikai negatīvu viedokļu komentārus un pasniegt to kā pilnīgu realitāti, ja patiesībā pietika arī to, kas atbalsta un tic?

     [+] [-]

, 2023-02-09 16:10, pirms gada
fall in love rakstīja: Kāpēc bija rādīt tikai negatīvu viedokļu komentārus un pasniegt to kā pilnīgu realitāti, ja patiesībā pietika arī to, kas atbalsta un tic?
Beidz, tas tak ir Novickis. Viņš vienmēr izmantos iespēju pašapmierināties, ka re viņš jau gan tā nedomā.
Vienalga par ko runa.

     [+] [-]

, 2023-02-09 16:26, pirms gada
evil11 rakstīja: Beidz, tas tak ir Novickis. Viņš vienmēr izmantos iespēju pašapmierināties, ka re viņš jau gan tā nedomā.
Vienalga par ko runa.
nebiju tā ievērojis, bet pievērsīšu uzmanību tagad, tīri intreses pēc

p.s. valmierai pārbaudes spēle ar vecu draugu Šķendija
https://www.youtube.com/watch?v=FQ4...

     [+] [-]

, 2023-02-09 18:16, pirms gada
Galvenais, la nav stāsts ar bēdīgām beigām, kas mūsu bāleliņiem netrūkst.

     [+] [-]

, 2023-02-09 18:32, pirms gada
Labi, ka noskaņots kaujinieciski. Tas jau ir solis pretī tam, lai izdotos.