Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Balceram otrā spēle ''Sharks'' sastāvā, Kuruca ''Rockets'' pēc uzvaras pret ''Pelicans''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Balceram otrā spēle ''Sharks'' sastāvā, Kuruca ''Rockets'' pēc uzvaras pret ''Pelicans''
Rūdolfs Balcers apsveic "Sharks" kapteini Loganu Kutūru. Foto: AP/Scanpix

Šonakt astoņas spēles tiks aizvadītas Nacionālajā hokeja līgā (NHL), kamēr septiņas Nacionālajā basketbola līgā (NBA). 5:00 pēc Latvijas laika savu otro maču Sanhosē ''Sharks'' rindās pret Losandželosas ''Kings'' aizvadīs Rūdolfs Balcers, kamēr Rodions Kurucs un Hjūstonas ''Rockets'' centīsies pārtraukt zaudējumu sēriju pret Zaionu Viljamsonu un Ņūorleānas ''Pelicans''.

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) šonakt notiks astoņas no 10 paredzētajām spēlēm. Mači starp Minesotas ''Wild'' un Sentluias ''Blues'', kā arī Kolorado ''Avalanche'' un Arizonas ''Coyotes'' nenotiks Covid-19 pandēmijas dēļ.

Tikai vienā no mačiem paredzēta kāda latvieša dalība - plkst. 5:00 Rūdolfa Balcera Sanhosē ''Sharks'' cīnīsies pret Losandželosas ''Kings''. Pirms sezonas sākuma Balcers tika aizmainīts no Otavas ''Senators'' uz ''Sharks''. Vēlāk uzbrucējs nevarēja ātrāk pievienoties vienībai, jo pagāja laiks kamēr nokļuva Arizonā, bet pēc tam izgāja nepieciešamo karantīnu. Aizvadījis dažas pārbaudes spēles ''Sharks'' fārmklubā, savu pirmo cīņu komandas formā Balcers aizvadīja zaudējumā ar 1:2 pret Anaheimas ''Ducks''. 23 gadus vecais latvietis uz ledus pavadīja 11 minūtes un 53 sekundes, atzīmējoties ar trīs spēka paņēmieniem, lietderības koeficientu -1, vienreiz raidot ripu pa pretinieku vārtiem, kā arī bloķējot vienu pretinieku metienu. Balcers spēlēja "Sharks" ceturtajā virknējumā kopā ar Markusu Serensenu un Metu Nieto. Savukārt gaidāmajā mačā pret ''Kings'' Balcers spēlēs vienā virknējumā ar leģendāro Patriku Marlo un Noā Gregoru. Pagaidām Sanhosē ar deviņiem punktiem 10 mačos ir priekšpēdējie ''Honda West'' divīzijā, kamēr ''Kings'' pēdējie.

Citās spēlēs Filadelfijas ''Flyers'', kas sezonas sākumā izcīnījusi astoņas uzvaras pamatlaikā, spēkosies pret Aleksandru Ovečkinu un Vašingtonas ''Capitals'', kamēr Stenlija kausa ieguvēji Tampabejas ''Lightning'' tiksies ar Nešvilas ''Predators''.

NHL 10. februāra spēles

LaiksSpēleLaiksSpēle
1:00Capitals - Flyers3:30Predators - Lightning
2:00Panthers - Red Wings5:00Golden Knights - Ducks
Senators - OilersKings - Sharks
3:30Stars - BlackhawksFlames - Jets

Savukārt Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) naktī uz trešdienu paredzētas septiņas spēles. Ja janvārī vairākos klubos bija vērojama Covid-19 izplatība un daudzi mači tika pārcelti, tad pēdējā laikā situācija stabilizējusies, visām cīņām notiekot laikus.

Rodiona Kuruca Hjūstonas ''Rockets'' viesosies Ņūorleānā un par 12 uzvaru 24 spēlēs cīnīsies pret Zaionu Viljamsonu un ''Pelicans''. Pēc tam, kad uz Bruklinu tika aizmainīts Džeimss Hārdens, Hjūstona sākusi rādīt atzīstamu sniegumu, uzvarot vairākus mačus pēc kārtas. Arī ''Pelicans'' pēc neveiksmīga sezonas sākuma uzlabojusi uzvaru un zaudējumu bilanci, pēdējos četros mačos svinot panākumus. Abu komandu pirmajā sezonas spēlē ar 126:122 uzvarēja ''Rockets''. ''Kopš tā mača daudz kas ir mainījies. Domāju, ka darbojamies ar lielāku enerģiju, saprotam, kādā stilā gribam spēlēt uzbrukumā,'' snieguma uzlabojumus vērtēja jaunais ''Pelicans'' galvenais treneris Stens Van Gandijs. ''Rockets'' piedzīvojusi zaudējumus pēdējās trijās no četrām cīņām, tostarp pret Šarlotes ''Hornets'' nedēļas sākumā. Pie pāris minūtēm ik spēli laukumā tiek arī Kurucs, kurš septiņos mačos ''Rockets'' formā vidēji spēlē septiņās minūtēs guvis 1.6 punktus.

Citās spēlēs jāizceļ Bostonas ''Celtics'' un Jūtas ''Jazz'' duelis. Abas komandas atrodas vienās no līderpozīcijām savās konferencēs. Savukārt Ņujorkas ''Knicks'', kas nedēļas sākumā maiņas darījumā ieguva Deriku Rouzu, viesosies Maiami pie Džimija Batlera un ''Heat''. ''Tibodo atgriež grupu kopā,'' izsmeļoši šo darījumu vērtēja ''Heat'' līderis Batlers, pēc kura atgriešanās panākumus atkal sākusi izcīnīt Maiami.

NBA 10. februāra spēles

LaiksSpēle
2:00Pistons - Nets
2:30Pelicans - Rockets
Heat - Nets
3:30Spurs - Warriors
5:00Jazz - Celtics
Trailblazers - Magic
Kings - 76ers

Izmantotie resursi:
The official site of the NBA for the latest NBA...
Official Site of the National Hockey League |...

  -1 [+] [-]

, 2021-02-09 17:26, pirms 3 gadiem
hmm... a kas būtu ja Sharks spēlētu pret Pelicans...

     [+] [-]

, 2021-02-09 17:27, pirms 3 gadiem
karoče var iet laicīgi beidzot gulēt

  +1 [+] [-]

, 2021-02-09 18:10, pirms 3 gadiem
Abrags rakstīja: hmm... a kas būtu ja Sharks spēlētu pret Pelicans...
Sharks-Dolphins, Sharks-Marlins, Sharks-Rays, Sharks-Pirates, Sharks-Buccaneers, Sharks-Mariners ar būtu tīri interesanti dueļi, bet Sharks-Nets cīņa gan par nesportisku rīcību tiktu apturēta.

     [+] [-]

, 2021-02-09 19:52, pirms 3 gadiem
Njā, Karlsons pēc traumas galīgi vairs nav tas. Savā ziņā uzskatu, ka diviem tādiem aizsargiem Burns un Karlsons vietas vienā komandā nevar būt.