Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Sabres" izdara tikai desmit metienus un zaudē, Girgensonam -2

Rolands Eliņš

"Sabres" izdara tikai desmit metienus un zaudē, Girgensonam -2
Zemgus Girgensons pret "Islanders"
Foto: AP/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā kārtējo zaudējumu cietusi Bufalo „Sabres” ar Zemgu Girgensonu sastāvā (2:3 pret Ņujorkas „Islanders”), turklāt mača gaitā izdarīti tikai desmit metieni pa vārtiem (kluba antirekords). Tiesa, „Sabres” spēja atgūties no mazcerīgā 0:3, bet Girgensons spēli noslēdza bez punktiem un ar lietderības koeficientu mīnus divi.

„Sabres” vakar bija aizvadījusi spēli pret Dalasas „Stars”, gūstot uzvaru 3:2, turklāt mača gaitā bija vadībā arī ar 3:0. Pēc 20 stundu pārtraukuma kalendārā bija paredzēta nākamā spēle, proti, pret Ņujorkas „Islanders”, un šoreiz scenārijs izvērtās pilnīgi pretējs – ar 3:0 vadībā izvirzījās ņujorkieši, bet pēc tam divus vārtus guva „Sabres”.

Pirmais periods noritēja asā, fiziskā cīņā, kurā daudz vārtu gūšanas momentu nebija nevienai no komandai, taču „Islanders” tomēr bija pārņēmusi vadību. Otrajā periodā „Islanders” pēc pieticīgām pirmajām 10 minūtēm izdevās izmantot vairākumu, bet pēc mirkļa Mihails Grabovskis jau trešo reizi pārspēja Mihalu Noivirtu. Teds Nolans pieprasīja pusminūtes pārtraukumu, kas izrādījās tieši laikā – triju minūšu intervālā Markuss Foliņjo un Drū Stefords pievilka līdz 2:3. „Sabres” 2. periodā izdarīja tikai trīs metienus un divi bija precīzi...

Perioda beigās tika pārkāpti noteikumi pret Girgensonu, 3. periods iesākās ar vēl vienu Ņujorkas noraidījumu, taču 5:3 vairākumu izmantot neizdevās, vēl sliktāk, „Sabres” aizsargs Tailers Maierss pats dabūja atsēdēt divas minūtes. 51. minūtē latviešu uzbrucējs uzsāka ātro uzbrukumu trīs pret divi un gandrīz palika viens pret vārtsargu, taču aizsargs paspēja patraucēt. „Sabres” spēles izskaņā vairāk kontrolēja ripu, taču uzbrukuma zonā normāli tā arī nespēja nostāties un zaudēja 2:3.

Zemgus Girgensons, lai arī īpaši lielas kļūdas nepieļāva, jau atkal spēli noslēdza ar negatīvu lietderības koeficientu -2, kas noticis jau ceturto reizi pēdējos piecu spēļu laikā (sezonā jau -17). Laukumā pavadītajās 18:01 minūtēs viņš pielietoja trīs spēka paņēmienus un divreiz bloķēja pretinieku metienu, taču pats statistikā reģistrētu metienu neizdarīja. Tā gan „Sabres” komandā bija visai aktuāla problēma – izšķirošajā trešajā periodā tikai divi metieni pa vārtiem, bet visā spēlē kopā tikai desmit (atkārtots kluba antirekords).

Nākamā spēle Bufalo komandai un Girgensonam paredzēta parīt pret „Senators”.

Izmantotie resursi:
NHL.com - The National Hockey League

  +4 [+] [-]

, 2015-02-09 03:05, pirms 9 gadiem
Skatījos spēli - pilnīga impotence uzbrukumā...
Otrā ripa daļēji uz Girgensona sirdsapziņas
Ja parēķina vidējo, tad sanāk, ka ik pēc 6 minūtēm Sabres uzmeta pa vārtiem
Slēpts komentārs: Kā Tev iet, Bērziņ?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2015-02-09 07:11, pirms 9 gadiem
SKALS rakstīja: Viņiem pašiem nav kauns?
Kads vel kauns... Vnk gaida savu iespeju drafta kgan ta ir maza bet ja izvelk mcdavid, tad ir BINGO!

  -2 [+] [-]

, 2015-02-09 08:57, pirms 9 gadiem
Būtu 20 metieni būtu uzvarējuši

     [+] [-]

, 2015-02-09 09:07, pirms 9 gadiem
Zemgusa standartiņš 2015 gadā ir nevis punktu gūšana, bet lietderības koeficients "-2". Dažas spēles ar izņēmumiem, bet nu tomēr stabilitāte ir acīmredzama.. Malacis

     [+] [-]

, 2015-02-09 09:16, pirms 9 gadiem
Pirmajis vārtos, kad Zemgus bija laukumā, abi aizsargi nospēlēja izcili tizli, 3os ielastojas Zemgus zaudēja iemetienu savā zonā un pēc 5sek. viņa sedzamais pamanījās visai netraucēts iemest. Švaka spēle viņam un visai viņa maiņai.
Pozitīvais bija nopelnītais vairākums pret Zemgu.

     [+] [-]

, 2015-02-09 09:19, pirms 9 gadiem
Interesanti vai RD varētu piesist Sabres? Abas komandas pa vārtiem nemet!

  +4 [+] [-]

, 2015-02-09 09:34, pirms 9 gadiem
Skatoties jau kuro spēli, rodas iespaids, ka Sabres taktiski ir ļoti švaka komanda. Ja vēl aizsardzībā šķiet ir pie daudz kā piedomāts, lai to vienkāršotu un padarītu kaut cik efektīvu, tad uzbrukumā taktika ir drausmīga:
1.fāze ir iziešana no savas zonas, briesmu lietas tur notiekas. Aizsargiem metot ārā pa bortiem bieži vieni var redzēt, kad uz to bortiņu tikai kāds dodas, bet nepaspēj un atkal tā nonāk pie pretinieka (citu reizi pat zonu neatstājot). Spēlētāji ir drausmīgi statiski. Varbūt problēma ir tanī, ka viņi tik ļoti neuzticas saviem aizsargiem un to 1. piespēlēm, ka jau uzbrukuma ievadā sāk domāt par aizsardzību.
2.fāze ieiešana pretinieku zonā. Ja, tomēr, ir izdevies tik ārā no savas zonas un kāds to ripu kontrolē viduszonā, tad, metot iekšā uzbrukuma zonā (2. piespēle) vai dodoties pašam tur, tā ātri vien tiek noņemta, jo nav palīdzības tur - kur tie pārējie spēlētāji ir un ko viņi dara pat nav nojausmas. Vakarnakt tas bija īpaši labi redzams.

Vēl cīņa pie bortiem, Sabres nepārtraukti 2 vai 3 spēlētāji dodas tieši cīņā iekšā (kad ripa kkur iestrēgst), un 4/5 gadījumiem viņu pretinieki tās atgūst savā kontrolē. Var jau teikt, ka šie vienkārši veiklāki pie bortiem, bet man gan vairāk izrādās, ka atkal taktiski nepareizi viņi tur darbojas. 2 vai 3 aiziet kaplēties pa ripu, tikpat ir pretienuku, bet šiem vnm.viens ir endaudz nostāk no tās ripas un vairāk novēro kurš un uz kuru pusi viņu pasitīs, lai to savāktu, pie reizes pagrūzta kādu no Sabres spēlētājiem mugurā, lai šiem traucētu cīnīties. Šāda taktika strādā!

  -1 [+] [-]

, 2015-02-09 10:23, pirms 9 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: o, -2! Kaut kas nedzirdēts! Cik ilgi Tedis turēsies?
minoritātes arī ZA ir minoritātes

     [+] [-]

, 2015-02-09 11:52, pirms 9 gadiem
stapo rakstīja: Zemgusa standartiņš 2015 gadā ir nevis punktu gūšana, bet lietderības koeficients "-2". Dažas spēles ar izņēmumiem, bet nu tomēr stabilitāte ir acīmredzama.. Malacis
Nu ar komandas lideriem (kads neapsaubami ir Zemgus) ta nereti notiek. Ari Oveckinam pagassezon bija lieli minusi. Savulaik ari musu pasu Ozo ta bija. Paskaties uz to no pozitivas puses - Zemgus joprojam ir labakais vartu guvejs komanda un otrais pec rezultativitates punktiem.
Ja,var piekrist, ka komanda so konkreto speli nospeleja pirmkart jau taktiski vaji, 10 metieni(visai komandai kopuma!) runa pasi par sevi. Ari pasam Zemgum samera neveiksmiga spele.
Bet nu nav ko tur daudz domat - kas bijis, bijis. Jadoma jau par nakamo speli. Cerams, ta bus veiksmigaka.

     [+] [-]

, 2015-02-09 11:57, pirms 9 gadiem
Tu Zemgu salīzini ar Ozo, kurš kā iazsargs labajās sezonās vāca gandrīz punktu spēlē?
Vēl labāks ir salīdzinājums ar Ovečkinu

  +1 [+] [-]

, 2015-02-09 12:23, pirms 9 gadiem
Tu jau komentēēē,taka Zemgus Girgensoooons

     [+] [-]

, 2015-02-09 15:25, pirms 9 gadiem
Zemgus ir ļoti labs speletajs, ja tik daudz punktu sakrājis tik švakā komandā, otrs rezultativakais speletājs komandā un labakais snaiperis. Tad jus gribat teikt, ka visa sabres komanda ir jasūt uz fermu ? Varbūt vajag sakt ar treneri ? diemžēl Nolans nevar pavilkt nhl. ? Ja ir jaizdara krasas pārmaiņas ir jasāk ar treneri !

     [+] [-]

, 2015-02-10 12:59, pirms 9 gadiem
irock rakstīja: Zemgus ir ļoti labs speletajs, ja tik daudz punktu sakrājis tik švakā komandā, otrs rezultativakais speletājs komandā un labakais snaiperis. Tad jus gribat teikt, ka visa sabres komanda ir jasūt uz fermu ? Varbūt vajag sakt ar treneri ? diemžēl Nolans nevar pavilkt nhl. ? Ja ir jaizdara krasas pārmaiņas ir jasāk ar treneri !
Nevajag no Zemgusa gaidīt nezin ko. Tas zvaigžņu balsojums bija tāds humora gājiens, nevajag to uztvert nopietni. Čalis vēl jauns, ir progresa iespējas. bet pagaidām viņš ir viduvējs NHL līmeņa spēlētājs. Labi, ka viņš šajā komandā var daudz spēlēt, citās komandās vi'nš būtu 3-4 maiņas spēlētājs.
bet, ka pa visu spēli ne reizi neuzmet pa vārtiem, tas ir skumji.