Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Favorītu kvartets izcīna pa uzvarai

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Favorītu kvartets izcīna pa uzvarai
"Cēsu alus/Lekrings"
Foto: floorball.lv

Latvijas Florbola čempionāta vīriešu Virslīgā šodien notika sešas spēles. Pa trim punktiem ieguva visas četras komandas, kuras pretendē uz uzvaru regulārajā turnīrā - "Cēsu alus/Lekrings" ar 4:3 pārspēja "Ulbroka/FS Masters", Kocēnu "Rubene" ar 7:3 - SK "Pārgauja", "RTU/Inspecta" ar 8:4 - Liepājas "Kuršus", bet "Lielvārde" ar 10:9 - "Bausku". Pie uzvaras trika arī "Talsi/Triobet" - 5:2 pār FK "Madona", un "Ķekava" - 14:3 pār "Ķekavas Bulldogs".

"Cēsu alus/Lekrings" vakar savā laukumā ar 5:3 pārspēja čempionāta līderi – Kocēnu "Rubeni", bet šodien cēsnieki viesojās pie it kā ne tik bīstama pretinieka - pie "Ulbroka/FS Masters", kas nav kvalificējusies izslēgšanas spēlēm. Tomēr cīņa bija ne mazāk spraiga – pēc pirmā perioda neizšķirts (1:1), bet otrās trešdaļas sākumā vadībā ar 2:1 izvirzījās ulbrokieši. Līdz otrajam pārtraukumam Cēsu florbolisti iemeta trīs vārtus, izvirzoties vadībā ar 4:2. Pēdējā trešdaļā tika gūti tikai vieni vārti - "Ulbroka/FS Masters" rezultāta starpību samazināja līdz minimumam, tomēr uzvaru ar 4:3 svinēja "Cēsu alus/Lekrings", kas ar 57 punktiem uz vienu stundu pat kļuva par Virslīgas līderi.

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīts komandas debitants Pauls Erenbots, kurš šajā mačā guva savus pirmos vārtus "Cēsu alus/Lekrings" labā. Pa 2 (1+1) punktiem guva Andris Malkavs un Ingus Laiviņš. Labākā spēlētāja gods "Ulbroka/FS Masters" sastāvā tika vārtsargam Edgaram Augstkalnam, kurš atvairīja 32 no 36 pretinieku metieniem, bet rezultatīvākie viņa komandā bija Kaspars Šķēls ar 2 (2+0) un Pēteris Freimanis ar 2 (0+2) punktiem. "Ulbroka/FS Masters" šajā mačā pa pretinieku vārtiem izdarīja 24 metienus, bet cēsnieki atbildēja ar 36 raidījumiem.

Kocēnu "Rubene" vakar viesos ar 3:5 piekāpās "Cēsu alus/Lekrings" florbolistiem, bet joprojām saglabā labas cerības uz uzvaru regulārajā turnīrā, tikai punktus zaudēt vairs nedrīkst. Šodien, savā laukumā uzņemot Stalbes "Pārgauju", kocēnieši jau pirmā perioda laikā nosvēra uzvaras svaru kausu savā pusē – 4:0. Trīs no četriem "Rubenes" vārtiem guva Ingars Matisons, kuram visos gadījumos asistēja Jānis Vidzis. Turpinājumā spēle izlīdzinājās – otrajā periodā abas komandas guva pa diviem vārtiem (6:2), bet pēdējā – vēl pa vieniem. Kocēnu "Rubene" varēja svinēt uzvaru ar 7:3, turnīra tabulā ar 60 punktiem joprojām ieņemot pirmo vietu.

Par labāko spēlētāju uzvarētāju sastāvā tika atzīts Jānis Vidzis, kuram 3 (0+3) punkti. Ingars Matisons guva trīs vārtus, Ritvars Bērziņš – divus, bet ar 2 (1+1) punktiem izcēlās Mārtiņš Gailis. Labākā spēlētāja gods komandā "Pārgauja" tika Laurim Ābolam, kurš izcēlās ar "hat - trick".

"RTU/Inspecta" droši var saukt par pašu reālāko kandidāti uz uzvaru regulārajā turnīrā, tomēr jāņem vērā, ka trijās pēdējās spēlēs studentiem pretī stāsies vēl divas līderes - "Rubene" un "Cēsu alus/Lekrings", kā arī studentiem vienmēr neparocīgā "Bauska". Tāpēc skaidrs, ka spēlē pret "Kuršiem", lai arī tā notika pretinieku laukumā, rīdziniekiem bija tikai viens uzdevums – uzvara un trīs punkti. Jau pirmā perioda laikā "RTU/Inspecta" ielika labus pamatus savam panākumam – 5:1. Šo četru vārtu handikapu viesi saglabāja gan pēc otrā perioda (7:3), gan arī, skanot finālsvilpei – 8:4.

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīts no "Ķekavas Bulldogs" pārnākušais vārtsargs Edgars Gailītis, kurš atvairīja 28 no 32 pretinieku metieniem. Rezultatīvākie viņa komandā bija Jānis Jansons ar trim gūtiem vārtiem, Gvido Lauga ar trim piespēlēm un Krists Paulovičs ar diviem goliem. Arī "Kuršu" sastāvā labākā gods tika vārtsargam – Edgaram Rimarenko, kurš sev atvēlētajā laikā atvairīja 25 no 29 metieniem. Rezultatīvākais bija Kaspars Klamers - divi gūti vārti. "RTU/Inspecta" šobrīd ir 58 punkti un 2.vieta turnīra tabulā.

"Talsi/Triobet" jau savā iepriekšējā spēlē zaudēja pēdējo teorētisko cerību arī nākamajā gadā spēlēt Virslīgā. Kā izrādījās, komandas garu šis fakts nebija salauzis. Cīņā ar madoniešiem, kuri arī nākamajā sezonā varēs spēlēt augstākajā sabiedrībā, talsenieki ātri vien izvirzījās vadībā ar 2:0. "Madona" līdz pirmajām pārtraukumam panāca neizšķirtu (2:2), bet tie bija pēdējie viesu vārti šajā mačā. Pēc otrā perioda laukuma saimnieki atradās vadībā ar 4:2, bet visā mačā triumfēja ar 5:2, izcīnot trešo uzvaru sezonā.

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīts Deivids Barkovskis, kurš guva 2 (1+1) punktus, tikpat punktu arī viņa komandas biedram Mārtiņam Maķevicam. Labākā spēlētāja gods madonas komandā otro spēli pēc kārtas tika Kārlim Krastiņam, kuram šoreiz viena rezultatīva piespēle. "Talsi/Triobet" pēc šī panākuma ir deviņi punkti,. Talsenieki tikai par vienu punktu atpaliek no priekšpēdējās vietas īpašnieces "Ķekavas Bulldogs".

Arī "Lielvārde" ir viena no pretendentēm uz uzvaru regulārajā turnīrā. Lielvārdiešiem ne vien jāuzvar visās atlikušajās spēlēs, bet vēl arī jācer, ka vismaz vienu punktu kaut kur pazaudēs "RTU/Inspecta". No galvenajiem konkurentiem Lielvārdes florbolistiem jātiekas tikai ar Kocēnu "Rubeni", bet jau šovakar daudz netrūka, lai viņi kādu punktu būtu zaudējuši baušķeniekiem, kurus uzņēma savā laukumā. Pēc pirmā perioda "Lielvārdei" bija triju vārtu pārsvars (6:3), tāpat arī pēc otrā – 8:5. Pēdējā trešdaļā "Bauskai" izdevās nospēlēt ļoti rezultatīvi, 57.minūtē panākot neizšķirtu – 9:9. Tomēr veiksme bija mājinieku pusē – 58.minūtes sākumā Artūrs Skadiņš pārvērta Jura Gribusta piespēli uzvaras vārtu guvumā. Bauskas florbolistiem atspēlēties vairs neizdevās, "Lielvārde" varēja svinēt jau 17.uzvaru pēc kārtas – 10:9.

Par labāko spēlētāju "Lielvārdes" rindās tika atzīts aizsargs Ervīns Torsters, kuram šajā mačā 3 (2+1) punkti. Trīs vārtus guva Artūrs Skadiņš, ar 3 (1+2) punktiem izcēlās Mikus Valpēters, bet pa diviem punktiem savāca Kaspars Mudelis, Juris Gribusts un Toms Akmeņlauks. Labākā spēlētāja gods Bauskas komandā tika Pēterim Zeltiņam, kurš ar 6 (4+2) punktiem bija arī rezultatīvākais. 3 (2+1) punktus guva Ģirts Laugalis, bet divi goli Ginta Velmunska kontā. "Lielvārdei" šobrīd 54 punkti un 4.vieta turnīra tabulā.

"Ķekava" un "Ķekavas Bulldogs" šosezon jau bija tikušās, toreiz pirmie uzvarēja ar 11:4. Šīvakara mačs no iepriekšējā daudz neatšķīrās – jau pirmā perioda laikā "Ķekava" izvirzījās vadībā ar 6:1. Pēc otrā perioda rezultāts bija 11:1, bet galarezultātā "Ķekava", kas šoreiz bija viešņas statusā, svinēja uzvaru ar 14:3. Uzvarētāji šajā mačā pa pretinieku vārtiem izdarīja 60 metienus, kamēr "Ķekavas Bulldogs" atbildēja ar tikai 22 raidījumiem.

Par labāko spēlētāju uzvarētāju sastāvā tika atzīts Aivis Hammers, kuram 4 (2+2) punkti. Rezultatīvāks par viņu bija Ēriks Akulovs ar 5 (3+2) punktiem, bet Edžum Bunkam arī 4 (2+2) punkti. Trīs vārtus guva Gints Klēģers. "Ķekavas Bulldogs" rindās ar "hat - trick" izcēlās Klāvs Ozoliņš, bet par labāko tika atzīts Vladislavs Čerņavskis. Pēc šīs uzvaras "Ķekava" ar 45 punktiem pakāpās uz 5.vietu turnīra tabulā.

Izmantotie resursi:
floorball.lv