Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Tonijs Pārkers piepilda lielo mērķi: ASVEL iegūs Eirolīgas ilgtermiņa licenci

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Tonijs Pārkers piepilda lielo mērķi: ASVEL iegūs Eirolīgas ilgtermiņa licenci
Tonijs Pārkers 2019. gada 25. jūnijā ar Francijas čempionu kausu. Foto: imago/Scanpix

Riharda Lomaža pārstāvētais Francijas basketbola klubs "Lyon Villeurbanne" 2021. gada februārī vai, vēlākais, martā, iegūs "Turkish Airlines" Eirolīgas ilgtermiņa licenci, piektdien, 8. janvārī, preses konferencē Lionā pavēstīja turnīra rīkotājs Hordi Bertomeu.

Eirolīgas ilgtermiņa licences pieder 11 klubiem no septiņām valstīm: “Barcelona”, “Baskonia”, “Real Madrid” (visi Spānija), “Anadolu Efes”, “Fenerbahce” (Turcija), “Panathinaikos, “Olympiacos” (Grieķija), “Maccabi Tel Aviv” (Izraēla), Maskavas CSKA (Krievija), “Olimpia Milano” (Itālija) un Kauņas “Žalgiris” (Lietuva).

Eirolīgas vadība neslēpj, ka tās galvenais mērķis ir nostiprināties Eiropas lielākajos tirgos – Francijā, Vācijā un Apvienotajā Karalistē. Februāra beigās tiks sperts kārtējais solis šajā virzienā, piešķirot licenci Francijas pazīstamākajai komandai. Iespējams, ka vēl viena licence tiks Minhenes “Bayern”, bet nākamā rindā atrodas Berlīnes ALBA.

“Eirolīgas valde 2020. gada novembrī apstiprināja mūsu plānu – 18 komandu turnīru ar ilgtermiņa licenci katram klubam,” pirms “Lyon Villeurbanne” spēles pret “Anadolu Efes” teica Bertomeu. “ASVEL ir viena no pirmajām komandām, kura tai pieteicās, tāpat kā Minhenes “Bayern”. Mums ir vajadzīgs stiprs klubs no Francijas.”

Lionas kluba prezidentam Tonijam Pārkeram licences iegūšana būs ilgtermiņa mērķa piepildījums. “No brīža, kad 2014. gadā kļuvu par kluba vadītāju, tas bija mans mērķis numur viens. Diskusijas izvērtās pozitīvas – nevaru sagaidīt mirkli, kad iecere tiks oficiāli apstiprināta. Esam tuvu finiša līnijai un esmu laimīgs.”

Liela nozīme bija faktam, ka “Lyon Villeurbanne” jau 2023. gadā spēlēs jaunā arēnā ar 15 000 skatītāju vietu. “Šodien basketbols nav tas pats, kas 20 gadus atpakaļ. Šai arēnai piemitīs visas kvalitātes, kuras var iedomāties,” piebilda ASVEL līdzīpašnieks un Lionas “Olympique” futbola kluba prezidents Žans Mišels Ola (Jean-Michel Aulas).

Lionas sistēmā ietilpst arī sieviešu Eirolīgas komanda un Talantu akadēmija.

Izmantotie resursi:
https://www.eurohoops.net/en/eurole...
https://ldlcasvel.com/des-discussio...
Pārkers: "CSKA ekonomiskais modelis mums neder...

     [+] [-]

, 2021-01-09 20:42, pirms 3 gadiem
Džordi Bartomeu