Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Savainojumu mocītā "Lakers" atzīst Hārdena un "Rockets" pārākumu

Rolands Eliņš

Savainojumu mocītā "Lakers" atzīst Hārdena un "Rockets" pārākumu
Džeimsam Hārdenam "Lakers" aizsargi lielas problēmas nesagādāja
Foto: AFP/Scanpix

Šīs nakts Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) ietvaros tika aizvadītas piecas spēles. Savu kārtējo zaudējumu piedzīvoja baumu un savainojumu novājinātā Losandželosas „Lakers” vienība, kura kapitulēja Hjūstonas „Rockets” priekšā (112:125). Savukārt Indianas „Pacers” aizsardzība izrādījās pārāk ciets rieksts pašreizējiem čempioniem Miami „Heat”, kuri uzstādīja savu sezonas antirekordu gūto punktu ziņā, zaudējot ar rezultātu 77:87.

Losandželosas „Lakers” vienība uz Hjūstonu devās diezgan paretinātā sastāvā, jo savainojumu dēļ tuvākajās spēlēs nespēs piedalīties vairāki viņu garā gala spēlētāji (Hovards, Gazols, Hils). Līdz ar to „Lakers” pamatcentra pienākumi tika uzticēti līgas debitantam, drafta 60. numuram Robertam Sakrem, bet viņam blakus kā spēka uzbrucējs laukumā devās Meta Vorlds Pīss.

Īsais sastāvs gan pārāk netraucēja „Lakers” veiksmīgi uzsākt spēli un gandrīz visu pirmo puslaiku turēties vadībā, taču problēmās sākās, kad vajadzēja veikt spēlētāju maiņas. Meta Vorlds Pīss ar savu aktivitāti, gan tālmetieniem (3p. 4/5) deva lielu ieguldījumu komandas spēlē, taču to nevarēja teikt par viņa aizvietotāju Antavnu Džeimisonu. Savukārt Roberts Sakre, lai arī neguva vairākus grozus no tuvas distances un pieļāva debitanta cienīgas kļūdas, guva 10 punktus un bloķēja četrus pretinieku metienus.

Taču trešajā ceturtdaļā Hjūstonas „Rockets” izdevās veikt izrāvienu, visā ceturtdaļā kopumā salidinot „Lakers” grozā 38 punktus un pierādot, ka viņu pretinieku lielākā problēma joprojām ir nekonsekventa spēle aizsardzībā. Piecus tālmetienus realizēja Karloss Delfino, trīs no tiem spēles sākumā, vairākas reizes apslāpējot „Lakers” veiksmīgi uzsāktos izrāvienus. Džeimss Hārdens šajā spēlē izdarījas deviņas rezultatīvas piespēles un guva 31 punktu, lielāko daļu no tiem caurgājienos, jo zem groza nebija neviena, kas viņu varētu kavēt, bet spēlē viens pret vienu Hārdens vairākas reizes apspēlēja arī pašu Kobi Braientu, nemaz nerunājot par pārējiem „Lakers” perimetra spēlētājiem.

Pats Braients aizvadīja salīdzinoši klusu spēli, gūstot 20 punktus un izdarot septiņas rezultatīvas piespēles, bet Stīvs Nešs sasniedza karjeras 10 000 piespēles atzīmi, kļūstot par piekto spēlētāju NBA vēsturē, kam izdevies to izdarīt. Viņam arī 16 punkti, kas gan nesekmēja „Lakers” komandas uzvaru, jo pēc veiksmīgi aizvadītās trešās ceturtdaļās „Rockets” savu pārsvaru bez liekiem satraukumem nosargāja un uzvarēja ar 125:112.

Spēles pēdējā minūtē laukumā devās arī jaunais lietuviešu talants Donats Motejūns, kurš guva 2 punktus, realizējot savu vienīgo metienu.

Hjūstonas komanda uzvarējusi jau piecās spēlēs pēc kārtas, kas gan augstāk par trešo vietu Dienvidrietumu divīzijā pakāpties neļauj, jo priekšā atrodas spēcīgās „Spurs” un „Grizzlies”. Konferences kopvērtējumā gan „Rockets” ir sestajā vietā un pagaidām ar diezgan drošu skatu raugās uz izslēgšanas spēlēm, ko nepavisam nevar teikt par Losandželosas „Lakers”, kuri no astotās vietas atpaliek jau par četru uzvaru tiesu.

Dienvidrietumu divīzija

V.KomandaU-Vproc
1.Sanantonio „Spurs”27-10.730
2.Memfisas „Grizzlies”22-10.688
3.Hjūstonas „Rockets”21-14.600
4.Dalasas „Mavericks”13-22.371
5.Ņuorleānas „Hornets”9-25.265

Pola Džordža 29 punkti palīdz "Pacers" pārspēt Miami "Heat"

Pirms spēles Miami „Heat” kā komandai bija labākais realizēto metienu procents NBA (49%), savukārt viņu pretinieki Indianas „Pacers” bija spējuši savus pretiniekus noturēt 41% robežās, kas arī bija labākais rādītājs līgā.

Pirmajā puslaikā gan „Pacers” aizsardzība neko daudz nespēja patraucēt Dveinam Veidam, kurš guva veselus 23 punktus puslaikā. Trešajā ceturtdaļā „Pacers” veica izrāvienu 23-6, no kura „Heat” tā arī atgūties nespēja un zaudēja ar 77:87. Miami 77 gūtie punkti ir komandas zemākais rādītājs šajā sezonā, turklāt 52 no tiem guva Veids un Lebrons Džeimss (30 un 22 attiecīgi).

Savukārt Indianas vienības uzvaru sekmēja Pols Džordžs, kuram 29 punkti un 11 atlēkušās bumbas, kā arī samērā veiksmīga spēle aizsardzībā, sedzot Lebronu Džeimsu. 14 punkti arī Deividam Vestam, taču „Pacers” uzvaras galvenais iemesls bija cīņa par atlēkušajām bumbām. „Heat” šosezon nav pārāk izcēlusies šajā rādītājā (priekšpēdējā vieta NBA), un arī šajā spēlē Indianas dominance bija neapšaubāma – „Pacers” izcīnīja par 19 atlēkušajām bumbām vairāk (55:36), turklāt veselas 22 no tām uzbrukumā, kas arī ļāva izdarīt par 23 metieniem no spēles vairāk nekā to izdarīja viņu pretinieki un kompensēja „Pacers” relatīvi zemo metienu realizācijas procentu (36%).

Indianas „Pacers” šī bija otrā uzvara pēc kārtas un vienpadsmitā pēdējās 14 spēlēs, kas ļauj ieņemt ceturto vietu Austrumu konferencē. Savukārt Miami „Heat” ar šo zaudējumu ir uzsākuši sešu izbraukuma spēļu sēriju, kuru noslēgs naktī uz 18. janvāri pret Losandželosas „Lakers”.

Īsumā pārējās spēlēs

Pagaidu trenera Pītera Karlisimo vadībā veiksmīgu sniegumu turpina demonstrēt Bruklinas „Nets”, kas šonakt izcīnīja jau sesto uzvaru septiņās pēdējās spēlēs. Šoreiz par viņu upuriem krita Filadelfijas „76ers” basketbolisti (109:89), kuri pārliecinoši zaudēja cīņu zem groziem. Par to parūpējās „Nets” spēka uzbrucējs Redžijs Evanss, kurš nospēlētās 27 minūtēs savāca 23(!) atlēkušās bumbas. Līdz double-double gan viņam pietrūka astoņu punktu. Bet rezultatīvākais „Nets” vienībā bija Derons Viljamss ar 22 gūtiem punktiem, viņš arī sekmēja savas komandas izrāvienu trešajā ceturtdaļā, kuru „Nets” uzvarēja ar 35:14.

Galvenā trenera Rika Adelmana prombūtne (personiski iemesli) netraucēja Minesotas „Timberwolves” pieveikt Austrumu konferencē trešajā vietā esošo Atlantas „Hawks” ar rezultātu 108:103. Nikolā Pekovičs guva iespaidīgu double-double (25 punkti, 18 atlēkušās bumbas), un Andrejs Kiriļenko tam pievienoja savu 21 punktu. Viņi kopā sagādāja „Hawks” vienībai trešo zaudējumu pēc kārtas, tādejādi liedzot izmantot situāciju, kad ne pārāk veiksmīgi spēlē pārējās Austrumu konferences līderes – „Heat” un „Knicks”.

Savukārt Milvokī „Bucks” pirmajā spēlē bez iepriekšējā galvenā trenera Skota Skailza spēja mājās izcīnīt uzvaru pār Fīniksas „Suns”. 29 punkti un deviņas rezultatīvas piespēles Brendana Dženingsa rēķinā, un „Bucks” nostiprinās septītajā vietā Austrumu konferencē. Tikmēr „Suns” vienībā 21 punktu guva Gorans Dragičs, bet NBA aizkulisēs parādās spekulācijas par iespējamo maiņu, kas paredz „Grizzlies” līdera Rūdija Geja nonākšanu „Suns” rindās.

8. janvāra NBA spēļu rezultāti

KomandasRezultātsRezultatīvākie
Nets-76ers109:89Viljams 22` Holidejs 19`
Heat-Pacers77:87Veids 30` Džordžs 29`
Suns-Bucks99:108Dragičs 21` Dženingss 29`
Lakers-Rockets112:125Vorlds Pīss 24` Hārdens 31`
Hawks-Timberwolves103:108Smits 21` Pekovičs 25`

Izmantotie resursi:
NBA.com
ESPN.com
Suns in trade talks for Rudy Gay - Yahoo! Sports

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-01-09 07:55, pirms 11 gadiem
Hjūstona ir šī gada nelielais pārsteigums. Sastāvs nebūt nav graujošs, bet spēle ko viņi rāda ir ļoti skatāma. Un vismaz pagaidām arī uzvaru nesoša.

Liekas, ka šogad NBA atkal PO būs tikai viens LA klubs. Ja šādi viss turpināsies.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2013-01-09 09:10, pirms 11 gadiem
Nešam šonakt 10 000 rezultatīvā piespēle karjerā! Kobe jau twiterī atvainojās par to, ka neizdevās uzdāvināt Stīvam uzvaru šādā mačā.

Bronam, visticamāk, nākamnedēļ ir gaidāmas divas lielas jubilejas-20 000.punkts un 5000.rezultatīvā piespēle.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-01-09 09:25, pirms 11 gadiem
kobe.james rakstīja: Vai tad PO ciparus neskaita klāt? Jo ja skaita, Lebrons sen abus sasniedzis.
Nu ja grib, tad var skaitīt, bet parasti jau PO status iznes atsevišķi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-01-09 09:36, pirms 11 gadiem
ko gan citu varēja sagaidīt, ja savā starpā tiekas viena no līgas ātrākajām komandām - Rockets un viena no lēnākajām - Lakers - Hārdens un co Leikerus brutāli apskrēja. brīžiem rodas iespaids, ka neviens Lakers spēlētājs savam pretspēlētājam netiek līdzi kājās.
Pīsa īstā vieta šobrīd arī ir 4.nr, jo priekš 3.nr. pozīcijas viņš ir krietni par lēnu! bet Sacre... nu nezinu, nezinu... man jau šķiet, ka mūsu pašu Zintis Plivda vai Pāvels Paštušeņa neizskatītos sliktāk par viņu...
Heat-Pacers. Džordžs, manuprāt, šobrīd ir viens no līgas neparocīgākajiem spēlētājiem pret kuru spēlēt - aizsardzībā pret viņu ir grūti, jo viņš var iemest no jebkuras pozīcijas+visu laiku meklē kontaktu un provocē uz sodu, savukārt aizsardzībā viņš ir kā ūdenszāle - visu laiku nenogurstoši čakarē ārā bumbu+ir ļoti nepiekāpīgs. manuprāt Vogels ar savu aizsardzības spēles stilu ir vnk sajūsmā par Džordžu!

  +1 [+] [-]

, 2013-01-09 09:39, pirms 11 gadiem
kobe.james rakstīja: Bet tad jocīgi teikt, ka viņš vai viņš KARJERĀ dabūjis tik un tik punktus.

Tad jau Džabaram arī tie punkti ir vēl par 10% vairāk...
Nu bet par Džabara punktiem runājot, vienmēr jau tiek arī minēts tieši reg.sezonas cipars. Arī Džordanam, Kobem utt.

  +2 [+] [-]

, 2013-01-09 09:55, pirms 11 gadiem
Big three - malači, pārējiem tikai 11 punkti
Tas ir kaut kas...

  +2 [+] [-]

, 2013-01-09 10:09, pirms 11 gadiem
Emilio rakstīja: ko gan citu varēja sagaidīt, ja savā starpā tiekas viena no līgas ātrākajām komandām - Rockets un viena no lēnākajām - Lakers - Hārdens un co Leikerus brutāli apskrēja. brīžiem rodas iespaids, ka neviens Lakers spēlētājs savam pretspēlētājam netiek līdzi kājās.
Pīsa īstā vieta šobrīd arī ir 4.nr, jo priekš 3.nr. pozīcijas viņš ir krietni par lēnu! bet Sacre... nu nezinu, nezinu... man jau šķiet, ka mūsu pašu Zintis Plivda vai Pāvels Paštušeņa neizskatītos sliktāk par viņu...
Heat-Pacers. Džordžs, manuprāt, šobrīd ir viens no līgas neparocīgākajiem spēlētājiem pret kuru spēlēt - aizsardzībā pret viņu ir grūti, jo viņš var iemest no jebkuras pozīcijas+visu laiku meklē kontaktu un provocē uz sodu, savukārt aizsardzībā viņš ir kā ūdenszāle - visu laiku nenogurstoši čakarē ārā bumbu+ir ļoti nepiekāpīgs. manuprāt Vogels ar savu aizsardzības spēles stilu ir vnk sajūsmā par Džordžu!
Par Lakers, piekrītu tavam redzējumam, bet baigi nepamet sajūta, ka pirmās kārtas play-off Clipers vs. Lakers (nu tak gan jau saņemsies uz astoto), varētu iznākt baigais kapiņš un Clipers var salūzt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-01-09 10:47, pirms 11 gadiem
Raitcha rakstīja: Par Lakers, piekrītu tavam redzējumam, bet baigi nepamet sajūta, ka pirmās kārtas play-off Clipers vs. Lakers (nu tak gan jau saņemsies uz astoto), varētu iznākt baigais kapiņš un Clipers var salūzt.
tam, ka Lakers netiks iekš pleiofiem kaut vai kā 8. es arī neticēšu tik ilgi, kamēr viņi patiešām tur netiks.
vēl jau vairāk kā pus sezona jāspēlē un principā daudzas lietas var mainīties - nedomāju, ka Clipps tiks PO kā 1.nr. no Rietumiem. visdrīzāk kā 1.ies Thunder un tad jau par 2.vietu cīnīsies Spurs, Grizzs un Clipps, no kuriem pagaidām gan Clipps izskatās vislabāk.
kas attiecas uz Lakers, tad šobrīd viņi izskatās sliktāk par jebkuru Rietumu PO pretendenti, kas nozīmē, ka, ja arī Lakers būs pleiofos, 1.kārta viņiem būs pēdējā. protams, būtu interesanti, ja 1.kārtā tiktos abas LA komandas - kapiņš būtu zvērīgs, taču, ja visi Clipps galvenie spēki būs ierindā, neredzu iespēju, ka LAL ar patreizējo sastāvu varētu uzvarēt vairāk par 1-2 spēlēm... ar uzsvaru - pie patreizējās LAL spēles un patreizējā LAL sastāva!

  +2 [+] [-]

, 2013-01-09 12:19, pirms 11 gadiem
Es esmu pārsteigts, ka Lakers noturējās kaut vai pirmo puslaiku. Apsvērsim vēlreiz, kas šonakt notika: Lakers bija spiesta spēlēt ar mazo sastāvu un centās noskriet līgas ātrāko komandu. Ar neesošu rezervistu soliņu un veterānu sākumsastāvu, tas vnk nebija izdarāms. Kobem arī nebija tā labākā spēle.

  +1 [+] [-]

, 2013-01-09 12:32, pirms 11 gadiem
BTW, lai Lakers tiktu play off (vadoties pēc 45 uzvarām ar ko pietika pirms gada), viņiem atlikušajās spēlēs ir jāgūst vismaz šāda bilance - 30-18. Un jāņem vērā, ka Hovards nevarēs palīdzēt nedēļu līdz 2 nedēļām, Gasolam ir smadzeņu satracinājuma pazīmes un jāiziet līgās pārbaudes, tas var prasīt dienas, bet var arī nedēļas, Hilam vēl pat nav uzstādīta diognoze. Un Dievs vien zina ar kādām traumām 40+ minūtes spēlē Kobe. Ja sezonu viņš sāka pēc vairākiem izlaistiem treniņiem sāpju dēļ, tad skaidrs, ka pie šādas slodzes viņš nav uz 100% arī šobrīd. Tāpat šādai bilancei nepalīdzēs tas, ka Lakers būs jādodās savā ikgadējā Grammy izbraukuma tūrē, kad Staples centr būs aizņemts un mājās spēles būs jāaizvada viesos.

     [+] [-]

, 2013-01-09 12:39, pirms 11 gadiem
Konkrētajā zaudējumā vienīgais, kas mani nepatīkami pārsteidz ir tas, ka Kobe ļāva Hārdenam samest 30 punktus viņu sedzot. Vēl pagāšējos play off, Kobe lieliski nosedza Hārdenu, kaut gan netika galā ar Vestbrūku pirmajās spēlēs.

  +1 [+] [-]

, 2013-01-09 13:52, pirms 11 gadiem
quick rakstīja: Konkrētajā zaudējumā vienīgais, kas mani nepatīkami pārsteidz ir tas, ka Kobe ļāva Hārdenam samest 30 punktus viņu sedzot. Vēl pagāšējos play off, Kobe lieliski nosedza Hārdenu, kaut gan netika galā ar Vestbrūku pirmajās spēlēs.
Kobe vinju sedza reti to darija meeks un Moriss, kuri netika galaa ne ar Linu ne ar Haardenu , Kobe meta plinti kruumos ar haardenu, kad tam iekrita 2+1 haļava! Sacre ir labs, bet taads leens un bumba sliid araa no rokaam. Lakerus nogalinaaja tie Delfino un Parsona 3 pt nu taa mest iekshaa peec kaartas psc!

  +1 [+] [-]

, 2013-01-09 14:29, pirms 11 gadiem
quick rakstīja: Konkrētajā zaudējumā vienīgais, kas mani nepatīkami pārsteidz ir tas, ka Kobe ļāva Hārdenam samest 30 punktus viņu sedzot. Vēl pagāšējos play off, Kobe lieliski nosedza Hārdenu, kaut gan netika galā ar Vestbrūku pirmajās spēlēs.
Tu laikam neesi redzējis cik drausmīgi šosezon Kobe spēlē aizsardzībā. Pret LAL pretinieku 1. un 2. numuri dara, ko grib.

  +2 [+] [-]

, 2013-01-09 14:39, pirms 11 gadiem
Nu ar Darius Morris un Robert Sacre sākumsastāvā Lakeriem nav daudz versiju uzvarēt, pat ja Melnā Mamba ļautu Hārdenam iemest 2 pts

  +2 [+] [-]

, 2013-01-09 15:22, pirms 11 gadiem
Bijushais Kuksika komandas biedrs bija neapturams!

  +1 [+] [-]

, 2013-01-09 15:31, pirms 11 gadiem
showstopper rakstīja: Tu laikam neesi redzējis cik drausmīgi šosezon Kobe spēlē aizsardzībā. Pret LAL pretinieku 1. un 2. numuri dara, ko grib.
Par 1. numuriem es piekrītu, bet par otrajiem gan nē.

  +1 [+] [-]

, 2013-01-09 15:48, pirms 11 gadiem
Un Lakers visu 5 čempiona titulus ir ieguvuši spēlējot sliktu aizsardzību pick'n'rollā.

  +1 [+] [-]

, 2013-01-09 16:16, pirms 11 gadiem
quick rakstīja: Par 1. numuriem es piekrītu, bet par otrajiem gan nē.
Man nav laika meklēt visas spēles, kurās Kobes pretinieki darīja, ko gribēja pret viņu. Kobet met daudz, bet ielaiž gandrīz tik pat, cerot, ka Howards vai kāds cits piesegs viņa neefektīvu darbību aizsardzībā.

  +2 [+] [-]

, 2013-01-09 16:23, pirms 11 gadiem
showstopper rakstīja: Man nav laika meklēt visas spēles, kurās Kobes pretinieki darīja, ko gribēja pret viņu. Kobet met daudz, bet ielaiž gandrīz tik pat, cerot, ka Howards vai kāds cits piesegs viņa neefektīvu darbību aizsardzībā.
Pick'n'rollā es Tev piekrītu. Pats saki, ka cer uz to, ka Hovards viņu piesegs. Konkrētā problēma ir visiem perimetra spēlētājiem - viņi netiek līdzi saviem sedzamajiem un pazaudē tos aiz augsti noliktā aizsega (high screen, hvz kā pareizi tulkot ), tādēļ garajiem ir jānāk pretī un jāzaudē pozīcija pret savējiem sedzamajiem un notiek psc. Arī kopumā aizsardzība ir kritusies, bet nav tā, ka viņš tiek piesmiets. Aiz MVP, kurš arī ir par lēnu priekš atlētiskiem 2. numuriem, Kobe ir labākais perimetra aizsargs Lakers.

Es domāju, ka ja veselība būtu 100%, tad arī aizsardzība būtu tik pat laba kā pagāšgad, ja ne labāka, jo starpsezonā Kobe nometa diezgan daudz svara (tāpēc neredzam viņu tik daudz postojot pretiniekus ISO protams + D'Antoni sistēma), lai varētu atkal segt ātrākos PG.

Rezultāts ir tāds, ka svars ir zaudēts, bet līdzi netiek tā vai tā, mans izskaidrojums ir nedaārstētās traumas dēļ kurām viņš izlaida treniņus sezonas sākumā + minūtes, D'Antoni viņu nodzen kā zirgu, nav normāli pēc tik daudz gadiem NBA būt līgas līderim nospēlētājās minūtēs.

     [+] [-]

, 2013-01-09 16:34, pirms 11 gadiem
Tas,ka leikers netiks playofos tagad jau kluus skaidraak un skaidraak.Tagad bilance 15:19 un naakamaas divas speeles izbraukumaa pret Spurs un tad OKC brauc ciemos!Atlausos teikt,ka leikeri jau automaatiski var pierakstiit veel 2zaagus zaudeejumu ailiitee tad buus 15:21!Tad 3 maajas speeles...tad atslodze pret kliivlendu...,lai aii ar leikers siis sezonas speeli par atslodzi nevar nosaukt nevienu speeli katraa jaakapaa kaa duliem uz 120%,lai sanaaktu uzvareet..!Kaa arii tagad bez"supermena" un gazeles..!Ta peec kliivlendas speeles uznems veel divas komandas no austrumiem...un ne taas vaajaakas...Buki un Miami brauks ciemos.Peec naakamajaam 5 speeleem leikeri buus nospeeleejusi tiesi pusi no sezonas..un peec 41 speeles visreaalaakaa bilance viniem 16:25 vai 17:24....

  +2 [+] [-]

, 2013-01-09 17:19, pirms 11 gadiem
quick rakstīja: Un Lakers visu 5 čempiona titulus ir ieguvuši spēlējot sliktu aizsardzību pick'n'rollā.
tik kategoriski gan nevar apgalvot, jo visi tituli tomēr tika izcīnīti ar dažādiem sastāviem. ok, Fils nekad nav izcēlies ar grandiozām aizsardzības sistēmām, taču apgalvot, ka visos 5 titulos leikeriem ir bijusi slikta pickenrola aizsardzība, nav korekti!

  +2 [+] [-]

, 2013-01-09 17:24, pirms 11 gadiem
showstopper rakstīja: Tu laikam neesi redzējis cik drausmīgi šosezon Kobe spēlē aizsardzībā. Pret LAL pretinieku 1. un 2. numuri dara, ko grib.
vecums nenāk viens un jārēķinās, ka ar gadiem pirmais, kas sāk pievilt, ir tieši kājas, ātrums, veiklība... un vēl svarīga nianse - ja teorētiski pieņemam, ka ideālā variantā spēlētājs par 100% spēlē uzbrukumā un par 100% defā, tad šosezon Kobem par 150% spēlējot uzbrukumā, defā paliek 50%... tā nu tas ir!

     [+] [-]

, 2013-01-09 19:57, pirms 11 gadiem
Emilio rakstīja: tik kategoriski gan nevar apgalvot, jo visi tituli tomēr tika izcīnīti ar dažādiem sastāviem. ok, Fils nekad nav izcēlies ar grandiozām aizsardzības sistēmām, taču apgalvot, ka visos 5 titulos leikeriem ir bijusi slikta pickenrola aizsardzība, nav korekti!
Godīgi sakot no Šaka ēras Lakers neko daudz nezinu, vismaz ne tādās niansēs. Bet Šaks pats TNT atzina, ka Lakers pick'n'rolla aizsardzība esot bijusi slikta arī viņa laikā.