Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Losandželosas "Clippers" centīsies nosūtīt Novicki un "Mavericks" vēl zemākā kritienā

Rolands Eliņš

Losandželosas "Clippers" centīsies nosūtīt Novicki un "Mavericks" vēl zemākā kritienā
Pieredze un jaunība satiksies divcīņā Dirka Novicka un Bleika Grifina izskatā
Foto:AFP/Scanpix

Šonakt Nacionālās basketbola asociācijas ietvaros spēli Losandželosā aizvadīs vietējā „Clippers” vienība, kas spēkosies ar pamatīgās grūtībās nonākušo Dalasas „Mavericks” komandu. Spēles sākums paredzēts plkst. 5.30 pēc Latvijas laika. Tajā pašā laikā maču aizvadīs arī Andra Biedriņa pārstāvētā Goldensteitas „Warriors”, kurai gaidāms principiāls mačs ar konkurentu Rietumu konferencē Memfisas „Grizzlies”.

Losandželosas „Clippers” (27-8), kura pavisam nesen uzvarēja 17 spēlēs pēc kārtas, labojot komandas rekordu, šobrīd cer paturpināt kādu citu, ne mazāk iespaidīgu uzvaru sēriju, proti, „Clippers” uzvarējuši jau 13 mājas spēlēs pēc kārtas. Lai to izdarītu, Krisam Polam un kompānijai nāksies pārspēt Dalasas „Mavericks”(13-22), kura beidzot sagaidījusi vācieša Dirka Novicka pilnvērtīgu atgriešanos komandā.

Abu komandu pirmajā tikšanās reizē pārliecinošu uzvaru svinēja „Clippers” basketbolisti ar rezultātu 112:90. 20 punktus toreiz guva Džamals Krofourds, bet lielākā „Mavericks” noteikti bija Kriss Pols, kurš izdarīja 13 rezultatīvas piespēles un pārķēra piecas pretinieku piespēles.27 gadus vecais Pols aizvada vienu no savām labākajām sezonām (17,0 punkti, 9,3 rez.piesp., 2,6 pārtv.b.), turklāt spēlē pieļauj tikai 2,1 kļūdu, kas, ņemot vērā, cik daudz viņš kontrolē bumbu, ir ļoti atzīstams rādītājs. Pagājušajā spēlē par Pola segšanu atbildīgs bija veterāns Dereks Fišers, taču viņš šobrīd pametis „Mavericks” komandu, un saspēles vadītāja pozīciju ieņem Darens Kolisons, Pola iepriekšējais komandas biedrs vēl no „Hornets” laikiem, kad Kolisons bija Pola aizvietotājs.

Vēl viena „Clippers” panākumu atslēga meklējama Bleika Grifina rokās, kurš šosezon vidēji spēlē guvis 17,7 punktus un izcīnījis 8,5 atlēkušās bumbas, kā arī ir dzīvs pretinieku drauds ātrajos uzbrukumos. Šonakt gan viņa pretspēlētājs būs 2011. gada NBA finālu vērtīgākais spēlētājs Dirks Novickis, kura atgriešanās sastāvā pēc traumas gan nav nesusi vēlamos rezultātus, jo zaudējumi piedzīvoti pēdējās deviņās spēlēs no desmit. Jau izskanējušas baumas, ka Novickis nav apmierināts ar komandas sastāva komplektāciju („Mavericks” rindās ir deviņi jauni spēlētāji, vairumam no tiem līgums ir tikai uz šo sezonu), taču pats Novickis tās noraida, izsakot savu atbalstu komandas īpašnieka Marka Kjūbana izraudzītajam virzienam:

„Mēs zinājām, ka tā var notikt. Tik daudz jaunu spēlētāju ar vienas sezonas līgumiem nav ideāla situācija, bet ko citu iespējams darīt? Vai nu ir jāpārbūvē visa komanda un mani jāmaina prom, vai arī jāpaņem bariņš jaunu spēlētāju un jābūt aktīviem nākošajā vasarā (brīvo aģentu tirgū). Lēmums tika pieņemts šāds, un mums jācīnās tādos apstākļos, kādi ir pieejami.”

Apstākļi, par kuriem runā Novickis, patiešām nav nekādi spožie, jo „Mavericks” šobrīd atrodas vienu vietu zemāk kā Losandželosas „Lakers”, un lai arī pirms sezonas varēja likties, ka tas būs cienījams sasniegums, šobrīd tā ir tikai 12. vieta Rietumu konferencē. Lai risinātu šo problēmu, „Mavericks” sastāvam piesaistījusi vēl vienu veterānu, 37 gadus veco saspēles vadītāju Maiku Džeimsu, ar kur noslēgts 10 dienu pārbaudes līgums.

Savukārt „Clippers” turnīra tabulā meklējami pašā pirmajā ailē un šobrīd ir līgas līderi, tiesa, zaudējums šīs nakts spēlē var viņus atsviest uz otro vietu, jo tikai par vienu uzvaru mazāk ir Oklahomas „Thunder”, kura šonakt spēkosies ar Minesotas „Timberwolves”.

Biedriņam un "Warriors" nozīmīgs mačs pret Memfisas "Grizzlies"

Reizē ar augstāk aprakstīto spēli norisināsies arī mačs Ouklendā, kur satiksies divas pašreizējās pretendentes ( Goldensteitas „Warriors” (22-10) un Memfisas„Grizzlies” (22-11)) uz Rietumu konferences ceturto pozīciju un mājas spēļu priekšrocību izslēgšanas spēlēs. Turklāt, ja komandas spēs saglabāt pašreizējās pozīcijas, ļoti iespējams to savstarpējais duelis izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā.

Gan „Warriors”, gan „Grizzlies” pašreizējie līderi Deivids Lī un Zeks Rendolfs savulaik bijuši partneri Ņujorkas „Knicks” vienībā, kas 2007.-2008. gada sezonā spēja uzvarēt tikai 23 spēlēs. Šobrīd abi ir kļuvuši par patstāvīgiem double-double spēlētājiem, un nav neiespējams fakts, ka gan Lī, gan Rendolfs tiks izvēlēti dalībai šā gada NBA Zvaigžņu spēlē.

Abu komandu pirmajā tikšanās reizē pašā sezonas sākumā pārāki bija „Grizzlies” basketbolisti ar rezultātu 104:94. Toreiz 21 punktu guva Marks Gazols, kurš būs nopietns drauds arī šonakt, un ļoti ticams, ka lielāku spēles laiku kā parasti piedzīvos Andris Biedriņš, jo „Grizzlies” ir komanda, kas labprāt virza bumbu uz groza apakšu, un Biedriņa spēle aizsardzība būs nepieciešama vairāk nekā ierasts. Protams, ja vien Andris izvairīsies no piezīmju problēmas.

Andris Biedriņš pēc ļoti blāvā sezonas sākuma ir nedaudz uzlabojis savu sniegumu, pēdējās 10 spēlēs vidēji izcīnot 5,2 atlēkušās bumbas un bloķējot 1,2 metienus. Pret Memfisas „Grizzlies” Andris savā karjerā aizvadījis 20 spēles, vidēji spēlē gūstot 9,2 punktus. Pret „Grizzlies” Biedriņš arī aizvadīja vienu no savas karjeras iespaidīgākajām spēlēm 2010. gadā gūstot 28 punktus un izcīnot 21 atlēkušo bumbu, ko viņš labprāt izdarītu arī šīs nakts spēlē Ouklendā.

Interesantu dueli šonakt Sanantonio bija iecerējuši NBA kalendāra veidotāji, liekot "Spurs" ESPN tiešraidē spēkoties ar Losandželosas "Lakers" (plkst. 3.00 pēc Latvijas laika), taču pašreizējā situācija rāda, ka Kobem Braientam nāksies samierināties ar vēl vienu zaudējumu.

Izmantotie resursi:
Nba.com
Espn.com

Vai "Clippers" turpinās savu mājas spēļu uzvaru sēriju?

  • 27

  • 5

  • 6

  • 16


  -2 [+] [-]

, 2013-01-09 20:16, pirms 11 gadiem
Kaads newar pateikt kapeec Fisers vairs dalasaa nespeelee?

  +1 [+] [-]

, 2013-01-09 20:25, pirms 11 gadiem
Chris_Drury rakstīja: Kaads newar pateikt kapeec Fisers vairs dalasaa nespeelee?
Ja nemaldos, jau kādu mēnesi atpakaļ, pēc Fišera vēlmes līgums tika pārtraukts, jo kad Fišers parakstīja ar Dallasu līgumu, līgumā bija minēts, kad Fišers varot pārtraukt karjeru, vai kkas tam līdzīgs,....

Un iemesls ir ģimene, mēdijiem Fišers teica, kad dotajā brīdi viņam ģimene ir svarīgāka un viņš grib būt tuvāk taj.

  +1 [+] [-]

, 2013-01-09 20:26, pirms 11 gadiem
Chris_Drury rakstīja: Kaads newar pateikt kapeec Fisers vairs dalasaa nespeelee?
Ģimenes dēļ šķiet, ka. Viņam jau iepriekš kaut kas meitai nebija ar veselību.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-01-09 20:34, pirms 11 gadiem
Paldies !
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-01-09 21:41, pirms 11 gadiem
Labāk pa TNT būtu rādījuši GSW-MEM spēli, Dalasa galīgi nevelk. Domāju Clippers kkāds +20.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-01-09 22:37, pirms 11 gadiem
irbiite rakstīja: Esmu Clippers fans kopsh 1981. gada, tas ir neapgaazjams fakts! Kaa aksioma! Clippers sabradaas novicki un griffins vinjam paartrieks paari ar monstruaalu speeku! Lakers zaagjis, liidz ar to detlefs ar valjerko raudaas kaa mazas meitenes! GO CLIPPERS! CP3 peec gredzeniem!
Tu esi vnk nozelojama, neviens tavos murgos vairs neklausaas. Manis peec lakeri var zaagjeet visaas speelees peec kaartas, neesmu vinju fans. Par grifinu tev taisniiba, praktiski visaas speelees vins kaadam paartriec paari ar monstruaalu speeku, ne velti vins buus zvaigznju speelee!

  +1 [+] [-]

, 2013-01-09 22:44, pirms 11 gadiem
irbiite rakstīja: Esmu Clippers fans kopsh 1981. gada, tas ir neapgaazjams fakts! Kaa aksioma! Clippers sabradaas novicki un griffins vinjam paartrieks paari ar monstruaalu speeku! Lakers zaagjis, liidz ar to detlefs ar valjerko raudaas kaa mazas meitenes! GO CLIPPERS! CP3 peec gredzeniem!
kad sapņo aizver acis..