Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Isners zaudē arī Harisonam, varētu nespēlēt Melburnā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Isners zaudē arī Harisonam, varētu nespēlēt Melburnā
Džons Isners
Foto: AFP/Scanpix

Sidnejas ATP "World Tour 250" turnīra ceturtdaļfinālus sasnieguši tikai divi izsētie tenisisti, kamēr vairāki favorīti zaudējuši vai izstājušies. Turnīrs beidzies arī sacensību pirmajam numuram Džonam Isneram, kurš nav drošs par piedalīšanos "Australian Open".

Pirms 2. kārtas mačiem par nespēlēšanu paziņoja Žils Simons un Radeks Štepaneks. Čehs vienu maču jau bija nospēlējis, bet francūzis pēc ranga no 1. kārtas bija brīvs. Sidnejas turnīrs vēl pirms tā sākuma zaudēja abus Francijas tenisa līderus – Žo-Vilfrīdu Tsongu un Rišāru Gaskē. Pirmais neatbrauca savainojuma, bet otrs personisku iemeslu dēļ.

Kortā izgāja, tiesa, uzvarēt nespēja ar pirmo numuru izliktais Džons Isners. ASV pirmais numurs ar 4:6, 4:6 piekāpās tautietim Raienam Harisonam, kuram tādējādi izdevās gūt pirmo uzvaru pret Top 15 tenisistiem (Isneram šobrīd 13. vieta rangā).

Isners uzņemšanā spēlēja sev ierasti slinki un neizmantoja vairās iespējas, bet pirmā seta beigās un otrā sākumā divreiz pēc kārtas zaudēja savu servi un atspēlēties, protams, nespēja. Zīmīgi, ka Isners pārmeta tiesnesim par to, ka arbitrs pārāk bieži skatās savā pulkstenī (sekojot tam, cik ilgi tenisisti gatavojas punktiem). Pēc garā amerikāņa domām, tiesnesis ar savu darbību viņam traucējis koncentrēties.

Pastāv bažas, ka Isners nevarēs spēlēt "Australian Open". Amerikānim ir ceļgala savainojums, kura dēļ viņš nepabeidza Hopmana kausu, bez tam nevar kārtīgi trenēties. Isners šogad visus trīs mačus zaudējis divos setos – Hopmana kausā tāds iznākums gan pret Tsongu, gan Kevinu Andersonu. Bez tam Isners zaudējis arī abus taibreikus, kuros ir tradicionāli spēcīgs. Kopš "US Open" Isners uzvarējis tikai divus no deviņiem mačiem.

Par lielu prieku vietējai publikai ceturtdaļfinālā iekļuvis Bernards Tomiks. Viņš ar 7:6(4), 6:2 pārspēja Florianu Maijeru. Vācietis pirms mača varēja lepoties ar perfektu bilanci pret Tomiku, uzvarot visus trīs mačus un pat nezaudējot nevienu setu. Šodien Tomikam izdevās uzlabot bilanci, tiesa, ar Maijera palīdzību. Vācietis taibreikā bija vadībā ar 4:2, taču pēc tam "izslēdzās", zaudēja piecas izspēles pēc kārtas un otrajā setā vairs nebija labākajā līmenī.

"Apia International Sydney". ATP "World Tour 250" turnīrs

Ceturtdaļfinālu pāri

Spēle
(3) Andreas Seppi – (8) Marcel Granollers
Bernard Tomic – Jarkko Nieminen
Julien Benneteau – Ryan Harrison
Kevin Anderson – Denis Istomin

2. kārtas rezultāti

SpēleRezultāts
Ryan Harrison – (1) John Isner6:4 6:4
(3) Andreas Seppi – John Millman6:2 3:6 6:3
Denis Istomin – (4) Fernando Verdasco6:3 6:3
Bernard Tomic – (5) Florian Mayer7:6(4) 6:2
Julien Benneteau – (6) Radek StepanekUzvara bez cīņas
(8) Marcel Granollers – Fabio Fognini6:2 7:6(4)
Jarkko Nieminen – Ivo Klec (LL)6:3 6:1
Kevin Anderson – Feliciano Lopez6:3 6:4

1. kārtas rezultāti

SpēleRezultāts
(5) Florian Mayer – Joao Sousa6:1 6:2
(6) Radek Stepanek – Guillermo Garcia-Lopez6:2 6:3
Feliciano Lopez – (7) Jeremy Chardy6:7(2) 7:5 6:3
(8) Marcel Granollers – Matthew Ebden5:7 7:5 6:1
Bernard Tomic – Marinko Matosevic6:3 6:4
Denis Istomin – James Duckworth6:7(4) 6:4 7:6(3)
Fabio Fognini – Grigor Dimitrov6:3 6:1
Jarkko Nieminen – Bjorn Phau6:0 6:1
John Millman – Tommy Robredo6:3 6:4
Julien Benneteau – Pablo Andujar6:3 5:7 6:2
Kevin Anderson – Aljaz Bedene6:3 3:6 6:3
Ryan Harrison – Roberto Bautista-Agut2:1 (Bautista izstājās)