Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Šveice un Slovākija noskaidros, kura spēlēs pret Zviedriju, kura – Latviju

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Šveice un Slovākija noskaidros, kura spēlēs pret Zviedriju, kura – Latviju
Japānas izlase, foto: IFF Floorball

Pasaules florbola čempionātā sievietēm turnīra septītajā dienā tiks aizvadītas vien trīs spēles. Vispirms dienas pirmajā pusē tiks aizvadītas atlikušās divas ceturtdaļfināla spēles, bet vakarā tiks noskaidrota devītā un desmitā vieta.

Ierasta prakse pasaules čempionātos, ka svarīgākās spēles konkrētajā dienā notiek vēlāk vakarā, taču Singapūrā kā dienas centrālā spēle ieplānota mačs par devīto vietu starp Japānas un Vācijas izlasēm. Tikmēr diena sāksies ar trešo ceturtdaļfinālu, kurā spēkosies Šveices un Slovākijas izlases. Mača uzvarētājas iekļūst pusfinālā, kur viņas jau gaida Zviedrija. Tikmēr zaudētājām gaidāma spēkošanās ar Latvijas valstsvienību cīņā par piekto līdz astoto pozīciju. Šajā čempionātā Šveices izlase savu sniegumu uzlabojusi soli pa solim, bet ceturtdaļfināla spēle komandai būs pēc trīs dienu pārtraukuma. Tikmēr Slovākijas izlase pēc gana atzīstama grupu turnīra, kvalifikācijas kārtā vien mača otrajā pusē spēja tikt galā ar Singapūras izlasi. Interesanti, ka abas izlases pasaules čempionātos aizvadījušas tikai vienu savstarpējo spēli, kad 2021. gada pasaules čempionātā nūjas tika krustotas tieši ceturtdaļfinālā, šveicietēm tiekot pie pārliecinošas uzvaras ar rezultātu 12:1.

Kā nākamās laukumā dosies Čehijas izlases florbolistes, lai lielā favorītu statusā sacenstos ar Dāniju, kas kā vienīgā kvalifikācijas kārtā spēja tikt galā ar rangā augstāk esošo Norvēģiju. Komanda demonstrējusi visnotaļ zemu rezultativitāti, taču tas nav traucējis izcīnīt trīs uzvaras četrās spēlēs un skaidrs, ka gadījumā, ja komanda grib izrādīt konkurenci mačā ar čehietēm, arī šoreiz komandai jācer uz mazu rezultātu. Pasaules čempionātos abas izlases aizvadījušas vien trīs savstarpējās spēles un interesanti, ka čehietēm nemaz tikt viegli nav klājies – tālajā 2007. gadā dānietes savās mājās dānietes piekāpās ar 2:6. četrus gadus vēlāk vēl viena četru vārtu uzvara čehietēm (5:1), bet pirms diviem gadiem Zviedrijā Čehija uzvaru izcīnīja vien ar 7:5, septītos vārtus iemetot deviņas minūtes pirms pamatlaika beigām.

Dienas noslēdzošajā mačā savas vietas čempionātā izcīnīs Japānas un Vācijas izlases, kas sadalīs devīto un desmito vietu čempionāta noslēgumā. Vakar vācietes aizraujošā mačā ar 3:2 pieveica Norvēģiju, kamēr japānietes ar rezultātu 4:3 bija pārākas par Singapūru. Vācietes jau ir atkārtojušas iepriekšējā čempionātā iespēto desmito vietu, bet šovakar var kāpt soli augstāk. Turpretim japānietēm šis ir sekmīgais turnīrs kopš 2005. gada čempionāta, kas arī notika Singapūrā. Toreiz japānietes pasaules čempionātu noslēdza astotajā pozīcijā. Pasaules čempionātos izlases savā starpā tikušās divas reizes, taču tas noticis jau gana sen – 2013. gada turnīrā eiropietes bija pārākas ar 6:3, bet vēl četrus gadus senākā mačā vācietes uzvarēja ar 7:1. Interesanti, ka komandas savā starpā tikās arī vienīgajā Eiropas čempionātā 1995. gadā, uz kuru devās arī japānietes. Toreiz Vācijas izlase bija pārāka ar 4:2.

Pasaules florbola čempionāts, 7. spēļu diena

LaiksFāzeSpēle
08:001/4 finālsŠveice - Slovākija
11:001/4 finālsČehija – Dānija
14:00Par 9.vietuJapāna - Vācija