Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Čehija viegli tiek galā ar Dāniju, pusfinālistes bez pārsteigumiem

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Čehija viegli tiek galā ar Dāniju, pusfinālistes bez pārsteigumiem
Epizode no spēles starp Čehijas un Dānijas izlasēm, foto: IFF Floorball

Pasaules florbola čempionātā sievietēm, kas norisinās Singapūrā, kā pēdējās pusfinālā iekļuva Čehijas florbolistes, ar rezultātu 13:1 sagraujot Dāniju. Tikmēr devīto vietu izcīnīja Japāna, kas izšķirošajā spēlē tika galā ar vācietēm.

Čehijas izlase mača rezultātu pret dānietēm atklāja jau otrajā minūtē, kad viņu līdere Eliška Krupnova bija precīza pēc soda izspēles. Trešdaļas vidū pēc lieliskas Denisas Ratajovas piruetes un sekojošās piespēles pārsvaru dubultoja Karolīna Suča, bet drīz vien skaitliskajā vairākumā precīzs metiens vārtu augšā padevās Annai Bručakovai. Līdz perioda izskaņai Čehija guva vēl trīs vārtus, vispirms uzreiz pēc reklāmas pārtraukuma no vārtu priekšas otros vārtus gūstot Krupnovai, tad, apskrienot vārtus, bumbiņu tajos ievirzīja Eliška Čuda, bet perioda pēdējā minūtē no vārtu priekšas Martina Repkova pārsvaru palielināja jau līdz 6:0.

Otrajā periodā līdz pirmajam vārtu guvumam bija jāgaida vairāk par septiņām minūtēm, kad Dānijas izlases neveiksmīgais uzbrukums noslēdzās ar zibenīgu prettriecienu un Repkovas otro vārtu guvumu mačā. Turpinājumā čehietēm neizdevās gūt vārtus ar soda metienu, bet tad ātru saspēli astotajā vārtu guvumā pārvērta Mihaela Kubečkova. Četras minūtes pirms perioda beigām vēl vienu neveiksmīgu Dānijas mēģinājumu tikt uzbrukumā čehietes pabeidza ar Vendulas Marosovas vārtu guvumu. Dānietēm neveiksmīgas izrādījās perioda beigas, jo Anna Bručačkova ar soda metienu guva desmitos vārtus, bet perioda pēdējā min’tuē Repkova nokārtoja sev hat-trick.

Pēdējā periodā čehietes vairs tik ļoti nebija tendētas uz vārtu gūšanu, taču pēc piespēles caur aizsardzības zonu pie otrā vārtu guvuma tika Bručačkova. Dānietes pie sava vārtu guvuma tomēr tika, kad izgājienu vienatnē pret vārtsardzi ar precīzu raidījumu noslēdza viņu šī turnīra uzbrukuma līdere Lina Voldbija. Pēdējos vārtus ar metienu no labās malas gan guva Krupnova, tādējādi arī noformējot sev hat-trick un nodrošinot Čehijai pārliecinošu uzvaru ar 13:1. Iepriekš nevienā no savstarpējām spēlēm čehietes nebija uzvarējušas ar vairāk par četriem vārtiem.

Pusfinālā Čehija sacentīsies ar Somiju, kamēr dānietēm priekšā cīņas par piekto līdz astoto vietu, kur viņu pirmās sāncenses būs polietes.

Japānietes pārsteidz vēlreiz izcīnot devīto vietu pasaulē

Pirms 18 gadiem, kad pasaules vadošās sieviešu izlases sacentās Singapūrā, krietni mazākā konkurencē Japāna izcīnīja astoto vietu, bet šoreiz čempionātu noslēdza ar devīto pozīciju, kas, uz kopējā fona, vērtējama pat kā augstvērtīgāks sasniegums. Spēlē par devīto vietu komandu gaidīja spēkošanās ar Vāciju, kura desmitajā minūtē izvirzījās vadībā, kad pēc izcilas Paulines Baumgartneres tālas diagonālās piespēles vārtus guva Vanesa Veikuma. Japānietes izlīdzinājumu panāca 23. minūtē, kad Jū Abe raidīja bumbiņu vārtu virzienā, kur tā veiksmīgi mainīja virzienu, atrodot ceļu vārtu tīkliņā. Līdz nākamajam vārtu guvumam bija jāgaida mača 53. minūte, kad Japānas rezultatīvākā spēlētāja Jui Goto realizēja skaitlisko vairākumu. Pēdējās minūtēs vācietes mainīja vārtsardzi pret sesto laukuma spēlētāju, taču izlīdzinājumu panākt nespēja, divas reizes esot spiestām meklēt bumbiņu pašu vārtu tīkliņā.

Pasaules florbola čempionāts, 7. spēļu diena

LaiksFāzeSpēleRezultāts
08:001/4 finālsŠveice - Slovākija8:4
11:001/4 finālsČehija – Dānija13;1
14:00Par 9.vietuJapāna – Vācija4:1

2023. gada pasaules čempionāta noslēguma tabula

VietaIzlase
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.Japāna
10.Vācija
11.
12.
13.Igaunija
14.ASV
15.Francija
16.Austrālija