Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Bļugers spēlē daudz un uzvar 50% iemetienu, "Penguins" pārtrauc Detroitas lāstu

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Bļugers spēlē daudz un uzvar 50% iemetienu, "Penguins" pārtrauc Detroitas lāstu
Teodors Bļugers. Foto: Richard Ulreich/Zumapress.com/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) astoņu spēļu zaudējumu sēriju mačos Detroitā salauzusi latviešu uzbrucēja Teodora Bļugera Pitsburgas "Penguins", kas šonakt ar 5:3 izbraukumā pieveica vietējo pēdējā vietā līgā esošo "Red Wings".

Bļugers laukumā gāja "Penguins" trešajā uzbrucēju virknējumā kopā ar Dominiku Simonu un Zaku Estonu-Rīzu, nospēlējot 17:05 minūtes (no tām - 2:13 mazākumā), uzvarot 50% iemetienu, izdarot pa diviem metieniem pa vārtiem un spēka paņēmieniem, kā arī bloķējot vietu pretinieku metienu.

"Penguins" šī bija trešā uzvara pēc kārtas, kamēr pastarīte "Red Wings" šobrīd piedzīvo dramatisku 11 sakāvju sēriju. Pingvīni gan izteikti dominēja tikai vienā no periodiem, pirmajās 20 minūtēs viesiem pēc Džeika Gencela un Čada Rūvēdela metieniem panākot 2:0 vadību. Otrajā trešdaļā neliels teritoriāls pārsvars piederēja "Red Wings", kuru līdz minimālam 1:2 deficītam vairākumā pietuvināja Robijs Fabri. Mājinieku cerības uz drīzu atspēlēšanos gan līdz noslēdzošā perioda sākuma daļai tika sagrautas - pa vārtiem "Pens" labā iemeta Jevgeņijs Malkins un Dominiks Kahūns - 4:1.

Tiesa mājinieki nepadevās un līdz mača 57. minūtei pamanījās pietuvoties līdz 3:4. Svītru visam pārvilka muļķīgs noraidījums par skaitliskā sastāva pārkāpumu, kas ļāva "Penguins" gūt vēl vienus vārtus - 5:3. Šonakt pa vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm savā rēķinā ierakstīja Jevgeņijs Malkins un Džeiks Gencels.

"Penguins" ar 30 mačos iekrātiem 38 punktiem pacēlās uz Austrumu konferences piekto pozīciju. Savukārt "Red Wings" ar 17 punktiem 31 cīņā joprojām ir pārliecinoši vājākā komanda. Nākamajā spēlē "Penguins" naktī uz 11. decembri uzņems Monreālas "Canadiens".

  +1 [+] [-]

, 2019-12-08 06:34, pirms 4 gadiem
Autoram problēmas ar valsts valodu. Trūkst komatu. Netiek nodalīts divdabja teiciens pirmajā rindkopā.

  +1 [+] [-]

, 2019-12-08 07:59, pirms 4 gadiem
Šosezon pret Detroitu tiks pārtraukti daudzi lāsti, tā pagaidām izskatās.
Detroitas faniem ar stāžu droši vien nav patīkamākais brīdis.

  +1 [+] [-]

, 2019-12-08 11:46, pirms 4 gadiem
bļugers tiešām atstrādā savu aldziņu ar uzviju,svarīga komandas sastāvdaļa,nav nemaz jābūt punktu mašīnai...