Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Neatrod neko aizdomīgu Lionas "Olympique" brīnumainajā uzvarā Zagrebā

Agris Suveizda

Neatrod neko aizdomīgu Lionas "Olympique" brīnumainajā uzvarā Zagrebā
Lionas "Olympique" līksmo
Foto: AFP/Scanpix

Vakar UEFA Čempionu līgas grupu turnīra pēdējās kārtas spēles futbola līdzjutējiem sagādāja ļoti daudz aizraujošu spēļu un negaidītu notikumu pavērsienu. Par lielāko brīnumu parūpējās Lionas "Olympique", kas izbraukumā ar 7:1 sagrāva Zagrebas "Dinamo" un neticamā veidā kā caur adatas aci iespraucās astotdaļfinālā. Presē gan daudz runāts par iespējamo spēles sarunāšanu (aizdomas gulstas arī uz otru grupas maču Amsterdamā, kur "Ajax" kļūdaini netika ieskaitīti divi vārtu guvumi), taču UEFA paziņojusi, ka neuzsāks izmeklēšanu.

De Būrs: "Asistenti man ziņoja, ka Liona vārtus guva ļoti ātri un viegli"

Vakardien Zagrebā notikušais brīnums futbola pasaulē izraisījis divējādu reakciju, neizslēdzot iespēju par spēles sarunāšanu. Vēl vairāk šīs runas pastiprināja divi "Ajax" kļūdaini neieskaitītie vārti un brīžiem, iespējams, dīvainā "Dinamo" spēlētāju pretestība vai uzvedība (viens no "Dinamo" aizsargiem pēc kārtējiem ielaistiem vārtiem pat esot pieķerts plati smaidām un miedzam ar aci pokera autoram Bafetimbī Gomisam).

UEFA gan neuzsāks speciālu izmeklēšanu, jo tās krāpšanās izmeklēšanas sistēma neesot noteikusi nekādas dīvainas likmes sakarā ar Zagrebā notikušo maču. Tiesa, UEFA paziņojumā teikts, ka vēl tiek gaidīti tiesnešu un spēles inspektoru ziņojumi, lai uzzinātu, vai, viņuprāt, varētu būt noticis kas aizdomīgs. Tāpat paziņojumā piebilsts, ka, ja šajās atskaitēs būs jebkas, kas varētu raisīt šaubas, UEFA varētu likt disciplinārajam inspektoram veikt izmeklēšanu. Tikmēr franču Tiešsaistes azartspēļu regulējošā inspekcija (ARJEL) jau veikusi izmeklēšanu (kā tika teikts ARJEL paziņojumā, tik neparastiem rezultātiem tā ir standarta procedūra) un pavēstījusi, ka nav atklājusi nekādas anomālijas.

"Ja tur bija kas neparasts, UEFA vajadzētu izmeklēt to, kas notika Zagrebā. Mani asistenti man teica, ka vārti tika gūti ļoti ātri un viegli, jo normāli nevar gūt šos vārtus pusstundas laikā. Šādā līmenī uzvara izbraukumā ar 7:1 ir izņēmums. Varbūt esmu naivs, taču domāju, ka tas normāli nenotiek šādi, bet, ja Zagreba atdeva spēli, tai ir jāsaņem sods. Taču domāju, ka šajā lietā ir grūti atrast kādus pierādījumus," teica "Ajax" galvenais treneris Franks de Būrs Par de Būra aizdomām par rezultāta negodīgumu Zagrebā nikns bija "Olympique" sporta direktors Bernārs Lakombs: "Tās ir pilnīgas muļķības, cilvēkiem vajadzētu pārtraukt runāt tādas lietas. Vai viņi uzsāka izmeklēšanu pārtraukumā, kad bija 1:1? Man ir nospļauties par to, ko "Ajax" treneris saka. Acīmredzot mēs esam atbildīgi arī par tiesāšanu Amsterdamā."

"Tas ir tendenciozi, skandalozi un ļaunprātīgi neseno Čempionu līgas spēli "Maksimir" stadionā starp "Dinamo" un "Lyon" saukt par aizdomīgu, tādējādi nenovērtējot "Dinamo" pretinieku panākumus tikai tāpēc, ka "Lyon" ieguva nepieciešamo vārtu starpību, lai kvalificētos nākamajai kārtai, kamēr Lionas tiešā pretiniece "Ajax" zaudēja savās mājās," teikts Zagrebas "Dinamo" oficiālajā paziņojumā. ""Dinamo" trešdien piedzīvoja apkaunojošu zaudējumu, un tāpēc klubs jau sācis pieņemt attiecīgas sankcijas un nekādi nevar būt apmierināts ar rezultātu. Taču tai pat laikā "Dinamo" atzīst, ka komanda gan tad, kad izvirzījās vadībā, gan pie neizšķirta, gan pēc Lionas izvirzīšanās vadībā cīnījās par labāko iespējamo rezultātu.

Tāpēc "Dinamo" vēlreiz nosoda visus mājienus medijos, gan ārzemju, gan vietējos, par jebkādu iespējamu rezultāta ietekmēšanu. Vakar "Maksimir" stadionā uzvarēja daudz stiprāka un skaitliskā pārsvarā esoša komanda, kas bija ļoti motivēta, jo saglabāja ļoti labas izredzes uz iekļūšanu nākamajā kārtā. Lūdzam visus mediju un komandu pārstāvjus, kas iesaistījušais šajā debatē, kas ir diezgan pazemojoša kluba, futbola un sporta kā tāda reputācijai, to pārtraukt un kliedēt jebkādas šaubas par to, ka rezultāts tika izšķirts laukumā un ka to ieguva stiprākā komanda. Ja netiešie mājieni medijos turpināsies, "Dinamo" izmantos visus legālos līdzekļus, lai aizstāvētu kluba reputāciju."

Prezidents Olā: "Bijām liecinieki neticamam notikumam"

"Tas ir lieliski, kas par neticamu otro puslaiku! Pārtraukumā bija grūti noticēt, ka varam gūt trīs vai četrus vārtus tikai 45 minūšu laikā. Taču bijām pacietīgi un lieliskā stilā kopīgi izcīnījām uzvaru. Noraidījums destabilizēja "Dinamo", un mēs to izmantojām. Tas, kas notika otrajā puslaikā, bija kaut kas ārkārtējs. Sekojām līdzi spēlei Amsterdamā un zinājām, kas mums bija jāizdara," pēc spēles sacīja Lionas "Olympique" galvenais treneris Remī Gards. "Tas ir sirreāli, man ir grūti atrast vārdus. Pirms mača runājām par ticēšanu brīnumiem. Mūsu uzdevums šķita neiespējams, tāpēc tas, ko sasniedzām, bija apbrīnojami. Runājot par izvēlēto sastāvu [rezervē palika tādas pamatsastāva vērtības kā Kriss, Antonijs Reveijērs, Kims Šelstrēms un Lisandro Lopess - A.S.], izvēlējos pēc iespējas vairāk izlašu pārstāvju un biju pārliecināts par viņiem. Viņi man to skaisti atlīdzināja. Nevēlējos nevienu atpūtināt, tikai izvēlēties labāko iespējamo virknējumu šai spēlei."

Gluži kā septītajās debesīs, protams, bija arī kluba prezidents Žans Mišels Olā: "Esmu ļoti lepns. Tikko bijām liecinieki neticamam notikumam ne tikai Lionas "Olympique", bet arī visas Čempionu līgas vēsturē, jo neviens vēl nebija paveicis to, ko šovakar paveicām mēs. Tas ir arī lielisks atalgojums līdzjutējiem, kluba vadībai, treneru korpusam un spēlētājiem. Godīgi sakot, pārtraukumā nedomāju, ka tas ir iespējams. Nedevos lejā uz ģērbtuvi, jo nedomāju, ka varam to paveikt. Otrais puslaiks jau kopš pirmās svilpes bija fantastisks. Pieredzējām 45 neticamas futbola, kvalitātes, nežēlīgas efektivitātes vārtu priekšā un pretinieku padošanās minūtes.

Tādus brīžus kā šos atceras visu mūžu. Zinājām, ka Madrides "Real" viss virzījās uz pareizo pusi, jo sekojām līdzi rezultātam. Pirmais zvans, ko veicu, bija "Real" prezidentam Florentino Peresam, jo "Real" izdarīja to, ko tam vajadzēja izdarīt, un respektēja turnīru – pat ar mūsu sniegumu šovakar nebūtu pietiekami, ja "Real" nebūtu uzvarējis. Astotdaļfinālā esam devīto sezonu pēc kārtas. Tas ir lielisks rezultāts arī Francijai, jo pēc Marseļas "Olympique" kvalificēšanās vakardien Francija iegūs vērtīgus punktus cīņā pret Portugāli UEFA rangā [šīs sezonas laikā Portugāle rangā īslaicīgi pakāpās uz piekto vietu, apsteidzot Franciju – A.S.]."

"Tas, ko šovakar paveicām, bija īsts brīnums. Sacījām sev, ka viss ir iespējams un ka nekas nav iekalts akmenī. Vai jūs varat noticēt, ka pēdējo 45 minūšu laikā guvām sešus vārtus? Pārtraukumā pēc tam, kad ielaidām muļķīgus vārtus, runājām savā starpā. Mums vajadzēja pamosties, un tieši to mēs arī izdarījām. Šīs [Zagreba] ir manas mājas, un tagad šeit esmu boss!" saviļņots pēc spēles bija centra aizsargs Dejans Lovrens, kurš pirms pievienošanās Lionas komandai pārstāvēja tieši Zagrebas "Dinamo".

Zagrebas "Dinamo" atvainojas faniem

"Šobrīd ir ļoti grūti izdarīt analīzi, spēlei, kurā aizvadījām divus mačus. Zaudējām Jerko Leko, taču pirmajā puslaikā bijām līdzvērtīgs pretinieks Lionai. Otrajā puslaikā bija grūti atbildēt, komanda ir nogurusi pēc garas sezonas pirmās puses," pēcspēles preses konferencē sacīja nu jau bijušais Zagrebas "Dinamo" galvenais treneris Krunoslavs Jurčičs. "Esmu pirmā persona, kurai jāuzņemas atbildība, taču bijām ļoti sarežģītā grupā un mums komandas iekšienē bija daudz problēmu. Ja no šī gūsim kādu mācību, tad piedalīšanās Čempionu līgā būs bijusi tā vērta. "Dinamo" ir komanda, kas grupu turnīru sasniedza pirmo reizi 12 gadu laikā, un mums no šīs pieredzes ir kaut kas jāmācās."

"Ko lai saka pēc šādas spēles? Līdz 40.minūtei mēs spēlējām tiešām labi un pat bijām pārāki, taču acīmredzot mazākumā pārāk nogurām. Patiešām nezinu, ko lai saka…Vēlos apsveikt Lionas "Olympique" un Dejanu Lovrenu ar kvalificēšanos astotdaļfinālam, bet mums sev ir jāuzdod jautājumi," savās pārdomās dalījās tikai 17 gadus vecais Mateo Kovačičs, kurš "Dinamo" labā guva vienīgos vārtus. "Tajā [pazemošanā] tiešām ir grūti noskatīties, un, ticiet man, arī spēlēt. Nezinu, ko lai saka…Apsveicu Lionu un vēlos atvainoties mūsu līdzjutējiem, kas ieradās uz spēli un mūs atbalstīja. Esam bēdīgi un vīlušies, taču ticu, ka [no sagrāves] kļūsim vēl stiprāki," izteicās "Dinamo" vārtsargs Ivans Kelava. Vēlāk klubs izplatīja oficiālu paziņojumu, atvainojoties faniem par kaunpilno sagrāvi.

UEFA Čempionu līga, D grupa

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Ajax - Real0:3 (0:2)Kaljehons 14'90' Igvains 42'
Dinamo - Lyon1:7 (1:1)Kovačičs 40' - Gomiss 45'48'52'70' Gonalons 48' Lisandro 64' Briāns 76'

Tabula

VKomandaSUNZVārtiP
1.Real Madrid660019:218
2.Olympique Lyonnais62229:78
3.Ajax Amsterdam62226:68
4.Dinamo Zagreb60063:220

Izmantotie resursi:
Građanski nogometni klub Dinamo Zagreb |...
Accueil - OLWEB.fr
Sky Sports | Sport News
Yahoo! UK & Ireland Eurosport - Sports News |...
Sport : toute l'actualité sportive sur...

1 2 48 komentāri

 +18 [+] [-]

, 2011-12-08 18:05, pirms 13 gadiem
Kā saka, nauda nesmird.

Ne futbolā, ne tenisā, ne citos sporta veidos
Un tie, kam tā izmeklēšana būtu jāveic, paši vien rij no tās siles.

 +11 [+] [-]

, 2011-12-08 18:08, pirms 13 gadiem
stfu - ja tur nekas nebija sarunats, tad es esmu gatavs spelet Zagrebas Dinamo par paris miljoniem - vienjiem mana palidziba aizsardziba bus krietns pastiprinajums!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2011-12-08 18:16, pirms 13 gadiem

  +2 [+] [-]

, 2011-12-08 18:24, pirms 13 gadiem
aizdomīgi jau ir, bet kā tur īsti ir nezin neviens!

     [+] [-]

, 2011-12-08 18:26, pirms 13 gadiem
Prime Time rakstīja: Itkā uzvaru nevarētu nopirkt tāpat, bez totalizātoru saistības
Tieši tā - tas viņiem ir labs aizbildinājums, ka totalizatoros nekas aizdomīgs netika novērtos. Bet ja spēli 'sarunā' augstākos kabinetos, tad iespējams to var nokārtot arī tā, lai info nenonāk toto aprindās. Man jau nu tas izskatās ļoti aizdomīga šāda neticama iekļūšana - vai tik ne Platinī pirksts...

  +2 [+] [-]

, 2011-12-08 18:36, pirms 13 gadiem
oilersbest rakstīja: Nu domnaju ka nekā tur aizdomiga nav! Real paņema tākā bija jāņeem Ajax! 1:7 Nu domaju kad Zagrebai neko nevajadzeeja!
Tāds vientiesis... Tu laikam Ziemassvētku vecītim arī tici Jo nu tikai viņš varēja atnest Lyonai tādu dāvanu.

  +3 [+] [-]

, 2011-12-08 18:37, pirms 13 gadiem
Neviens te neko nepierādīs, bet sakiet cik bieži vispār tādas lietas tiek atklātas un pierādītas? Kā vispār var pierādīt, ka spēlētāji nav spēlējuši ar īstu atdevi? Nu, un ja arī atklātu kaut kādas aizdomīgas likmes, kas par to? Vai tas pats par sevi ir pierādījums? Tepat pie mums tam ir piemēri... Ja vien kāds atklāti neizpļāpājas, neko pierādīt nevar. Ko gan citu varēja teikt Lionas pārstāvji, kā ar putām uz lūpām bļaut, ka viņi ir varoņi, bet skaidīgā pasaule to neatzīst. Ko citu varēja sagaidīt no Zagrebas Dinamo pārstāvju teiktā? Un atklāts paliek jautājums, kāpēc neieskaitīja Ajaxam divus golus. Grūti jau ticēt tik lielai un plašai mēroga sazvērestībai, pats lāgā nezinu, ko domāt.

  +3 [+] [-]

, 2011-12-08 18:37, pirms 13 gadiem
Tad vajadzētu paskatīties spēli

Esmu pietiekami daudz interesējies par sarunātajām spēlēm, toto utt. Šeit skaidrs, ka sarunātā. Nav nopietns arguments: "Nebija dīvainas likmes". Protams, sarunāja ne jau lai riskētu un pelnītu toto. Sarunāja, lai tiktu tālāk ČL. Parēķiniet cik par to nopelnīs, tāpēc nevajag smērēties toto.

Ja kādam šaubas - vēlreiz - nu paskatieties video kā cīnās aizsargi un vārtsargi, apmēram Daugava-Narva variants.

  +5 [+] [-]

, 2011-12-08 18:54, pirms 13 gadiem
abas speeles kopaa summeejot ir ljoti aizdomiigi
Ajaxam atnjem divus golus
bet Lyona 45 min sasit 7, speeli gan neskatiijos varbuut jau pirmajaa puslaikaa bija speele uz vieniem vaartiem, bet nu dazhi goli ir taadi kur nenospeeleeja liidz galam vaartusargs vai aizsargi
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2011-12-08 19:00, pirms 13 gadiem
Interesanti, ka FIFA youtūbā uzlikusi autortiesības Real-Ajax spēlei. Apskatīties neieskaitītos vārtus youtubā nevar.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2011-12-08 19:09, pirms 13 gadiem
Kasparens rakstīja: Interesanti, ka FIFA youtūbā uzlikusi autortiesības Real-Ajax spēlei. Apskatīties neieskaitītos vārtus youtubā nevar.
Vēl jau ir redzams.

Ajax 0-3 Real Madrid | Champions League | All...

Mjā, izskatās aizdomīgi
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +10 [+] [-]

, 2011-12-08 19:24, pirms 13 gadiem
noro rakstīja: Vēl jau ir redzams.

Ajax 0-3 Real Madrid | Champions League | All...

Mjā, izskatās aizdomīgi
Divi 100% goli neieskaitīti pie viena un tā paša līnijtiesneša. Neesmu ne Lyon, ne Ajax fans, bet tas tiešām jau paliek smieklīgi.

  +5 [+] [-]

, 2011-12-08 19:26, pirms 13 gadiem
Nauda nesmird , bet čempionu līga gan laiž smaciņu...

  -4 [+] [-]

, 2011-12-08 19:32, pirms 13 gadiem
Real madrid jau jauni speletaji ir Igvains

  -2 [+] [-]

, 2011-12-08 19:36, pirms 13 gadiem
Prime Time rakstīja: Labs komentātrs - I just want to ask people this. Don't you find it weird that in the last match of the groups stage, 2 clean goals are taken from Ajax and Lyon beats their opponent with an outstanding 7-1 going through the next round due to their difference of goals, and leaving France ranked 5th with 3 teams for CL instead of 2, in 2013/2014? How much Platini payed and to who? Real Madrid didn't need the help from the referees. Mou is correct, the system became corrupt. Platini, OUT, now.
1) Ja Francija zaudētu Portugālei un rangā atkristu uz sesto vietu, tas nemainītu komandu skaitu Čempionu līgā. Lai zaudētu vienu komandu, būtu jāatkrīt uz septīto vietu.

2) Ja Platinī tiešām ranga dēļ vilktu uz augšu franču klubus, tad kādam idiotam jābūt, lai vilktu Lionu, kurai vajadzēja ļoti daudz vārtu un kur skaidrs, ka būtu aizdomas, nevis Lilli, kurai pietika ar vieniem un kuras uzvaru mājās pret Trabzonspor ar to pašu 1:0 neviens neapšaubītu?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-12-08 19:38, pirms 13 gadiem
nu kkas tur toč nav tīrs, noskatoties pāris lyon golus.

  +3 [+] [-]

, 2011-12-08 19:42, pirms 13 gadiem
Esmu sargājis vārtus Latvijas amatieru līgās,un daudz maz zinu kuras vārtsargiem ir ņemamas bumbas,kuras ne.Aprunājos ar kolēģiem un visi kā viens teica,ka tīra tā vārtsarga spēle nebija.Tik tizls vārtsargs nevar tikt paņemts komandā,kura spēlē ČL

  +2 [+] [-]

, 2011-12-08 19:54, pirms 13 gadiem
noro rakstīja: Vēl jau ir redzams.

Ajax 0-3 Real Madrid | Champions League | All...

Mjā, izskatās aizdomīgi
Kāpēc futbolā negrib ieviest videoatkārtojumu skatīšanos, pēc strīdīgām epizodēm?
Tieši dēļ tādiem mačiem ,kādu mēs redzam šai video!

     [+] [-]

, 2011-12-08 19:59, pirms 13 gadiem
Nja diez kas jau nav...kaadas naudas summas tam visam ir apaksaa oi oi oi!

  +3 [+] [-]

, 2011-12-08 20:25, pirms 13 gadiem
suvass rakstīja: 1) Ja Francija zaudētu Portugālei un rangā atkristu uz sesto vietu, tas nemainītu komandu skaitu Čempionu līgā. Lai zaudētu vienu komandu, būtu jāatkrīt uz septīto vietu.

2) Ja Platinī tiešām ranga dēļ vilktu uz augšu franču klubus, tad kādam idiotam jābūt, lai vilktu Lionu, kurai vajadzēja ļoti daudz vārtu un kur skaidrs, ka būtu aizdomas, nevis Lilli, kurai pietika ar vieniem un kuras uzvaru mājās pret Trabzonspor ar to pašu 1:0 neviens neapšaubītu?
Nu varbūt Trabzonspor bija lepni un nebija uzpērkami

     [+] [-]

, 2011-12-08 20:47, pirms 13 gadiem
Vnk cūcība!!! 2 tīri goli...

  +3 [+] [-]

, 2011-12-08 21:09, pirms 13 gadiem
Izskatās, ka pat Kadafi nebija tik liela vara cik Platini

     [+] [-]

, 2011-12-08 21:21, pirms 13 gadiem
hmm rakstīja: Nu varbūt Trabzonspor bija lepni un nebija uzpērkami
Es ar tā domāju. Var jau būt ka glābt Lille bija viņu plāns, taču neizdevās realizēt jo kāda no pusēm nebija ar mieru iesaistīties!

  +4 [+] [-]

, 2011-12-08 21:29, pirms 13 gadiem
Prata nak Henry piespele ar roku pec kuras tika guti varti un franchi izlida uz pasaules kausu ja nemaldos njaaa Platini tiesam cilveks autoritate

  +1 [+] [-]

, 2011-12-08 21:50, pirms 13 gadiem
suvass rakstīja: 2) Ja Platinī tiešām ranga dēļ vilktu uz augšu franču klubus, tad kādam idiotam jābūt, lai vilktu Lionu, kurai vajadzēja ļoti daudz vārtu un kur skaidrs, ka būtu aizdomas, nevis Lilli, kurai pietika ar vieniem un kuras uzvaru mājās pret Trabzonspor ar to pašu 1:0 neviens neapšaubītu?
Trabzonspor jau pašiem bija iespējas tikt ārā no grupas. Turklāt Trabzonspor tika nosvilptas tik daudz aizmugures, cik iepriekšējos mačos kopā. Zagrebai nevajadzēja neko, tur runāt bija vieglāk. Paskaties atkārtojumā Lyon gūtos vārtus, kā arī Ajaxa neieskaitītos golus - nu par daudz likumsakarību, ne tā?

     [+] [-]

, 2011-12-08 22:14, pirms 13 gadiem
modriitis rakstīja: Trabzonspor jau pašiem bija iespējas tikt ārā no grupas. Turklāt Trabzonspor tika nosvilptas tik daudz aizmugures, cik iepriekšējos mačos kopā. Zagrebai nevajadzēja neko, tur runāt bija vieglāk. Paskaties atkārtojumā Lyon gūtos vārtus, kā arī Ajaxa neieskaitītos golus - nu par daudz likumsakarību, ne tā?
Ja būtu nepieciešamība ievilkt Lilli, tad ne jau Trabzonspor būtu jāuzpērk, bet gan tiesneši. Ja par Ajax runā, tad vārtos mierīgi varēja kļūdīties - vai nu vienkārši kļūdīties, vai aiz bailēm strīdīgā epizodē ieskaitīt vārtus pret grandu. Abās epizodēs spēlētājs bija uz līnijas, manuprāt, nekas ļoti ārkārtējs - katrā ziņā daudz reālistiskāk nekā tas, kā Dinamo salaida ntos vārtus.

     [+] [-]

, 2011-12-08 22:14, pirms 13 gadiem
korupciju izdomaja Latvijā... TUR tak nav. ups, elf
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
1 2 48 komentāri